Barenbrug

Water Saver (Dry & Strong) 1kg

€14,95
€13,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Water Saver 1kg

NIEUW: Met Coating!

Water besparen en de droogte verslaan?

Langdurige droogte kan uw grasmat ernstig beschadigen. Water Saver voorkomt dat probleem. Waar andere grasplantjes verdrogen, blijft Water Saver wél groen. De Barenbrug Research rassen die worden gebruikt in Water Saver blinken uit in droogte- en hitte-tolerantie.

Water Saver bevat rietzwenkgras, Engels raaigras en veldbeemdgras. De Barenbrug veldbeemdrassen staan bekend om hun herstellend vermogen (veerkracht) na een droge periode. Waar andere rassen het laten afweten bij droogte of hitte, zal een ras als Barimpala weer snel groen worden.

Wat is de rol van veldbeemdgras?

Veldbeemd heeft de meest bepalende rol in het Water Saver grasmengsel. Het aanbod van veldbeemdrassen is zeer groot. Echter, alleen de beste door Barenbrug Research op droogtetolerantie, winterhardheid en betredingstolerantie geselecteerde rassen zijn opgenomen in Water Saver. Barimpala is zo’n veldbeemd die én goed presteert onder droge omstandigheden én een prima winterperformance laat zien.

Waarom rietzwenkgras?

De specifieke Barenbrug rietzwenkrassen zorgen voor een zeer diepe beworteling, hebben een fijnere bladtextuur en hebben een sterkere droogtetolerantie dan traditionele rietzwenkrassen. Het aandeel Engels raaigras in Water Saver zorgt ook nog eens voor een snelle vestiging en is specifiek geselecteerd op droogtetolerantie.

De uitgebalanceerde combinatie van de beste Barenbrug rietzwenk-, Engels raai- en veldbeemd-rassen in Water Saver zorgt voor de uitmuntende tolerantie van droogte en hitte.

Diepe beworteling de weg naar succes

Dankzij de diepe beworteling van Water Saver haalt het gras water uit diepere lagen. Reguliere grasplantjes wortelen ondieper en zijn enkel in staat water uit de toplaag te halen (bovenste 10 tot 15 cm). Er hoeft niet eens extreme droogte op te treden en het plantje gaat al dood. Het rietzwenkgras in Water Saver kan tot meer dan 60 cm diepte wortelen en slaat water en voeding (suikers) op in haar wortels. Het bouwt dus als het ware een buffer op voor droge tijden. Veldbeemd zorgt voor intensieve groei in de breedte. Hierdoor ontstaat er een uitgebreid netwerk van ondergrondse uitlopers en wortels.

Samenstelling:

 - Rietzwenkgras 80%
 - Veldbeemdgras 10%
 - Engels Raaigras 10%

Eigenschappen

checkmark Versla de droogte

checkmark Veldbeemdgras - Barimpala

checkmark Specifieke Barenbrug rietzwenkrassen

checkmark Diepe beworteling de weg naar succes

checkmark Besparen op water en kosten

checkmark Green Earth label (duurzaam onderhoud)

checkmark Kortst mogelijke maaihoogte 30-40 mm Specificaties
  • SoortWater Saver
  • Inhoud1 kg
  • Geschikt voor30 / 50 m²
  • Zaaidichtheid30-35 gram per m²
  • Zaaiperiodemaart t/m oktober
  • EAN8718911010286
  • Artikel code1830100