ECOstyle

Aaltjes tegen engerlingen

€22,95
Levertijd: 1-2 werkdagen levertijd
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Aaltjes tegen engerlingen

Engerlingen komen vaak voor in het gazon. Engerlingen zijn larven van verschillende soorten kevers: meikevers, junikevers en rozenkevers. Deze vervelende larven tasten het gazon ondergronds aan door de wortels van het gras aan te vreten. Hierdoor levert je gazon schade op. Op den duur krijgen de grasplanten geen voeding meer, met het gevolg dat er kale plekken ontstaan.

Engerlingen in het gras herkennen

Engerlingen hebben een C-vormig lichaam, waardoor ze lijken op rupsen. De larven van de engerlingen zijn geelwit van kleur en hebben een bruinorjanje kop. Engerlingen kunnen wel 5 centimeter groot worden. Het is belangrijk dat je de engerlingen in een vroeg stadium bestrijdt. Engerlingen die groter zijn dan 2 centimeter zijn niet meer goed aan te pakken met aaltjes. Wanneer je aaltjes extra royaal uitstrooit, kun je nog geluk hebben.

Hoe engerlingen bestrijden?

Wanneer je de engerlingen in je gazon herkent, moet je er snel bij zijn om deze te bestrijden. En dan wel met aaltjes. Aaltjes zijn eigenlijk de enige echte oplossing tegen engerlingen. Deze natuurlijke vijanden dringen de larven van de engerlingen binnen en gebruiken dit als voedselbron en broedkamer. Als gevolg hiervan sterven de engerlingen al snel af. Op een 100% natuurlijke manier, zonder dat het natuur en milieu belast wordt!

Wanneer engerlingen bestrijden?

Jonge, kleine engerlingen kunnen het beste bestreden worden vanaf juni/juli. Bij een bodemtemperatuur vanaf 12°C zijn de aaltjes doorgaans het meest effectief. Meng de aaltjes met water en breng het aan op het te bestrijden oppervlak met behulp van een gieter. Overdosering met aaltjes is niet mogelijk, zorg er dan ook voor dat het gehele oppervlakte goed wordt bewatert.

Eigenschappen

checkmark Hoge kwaliteit, rechtstreeks verzonden vanuit de fabriek

checkmark Engerlingen bestrijden doe je met aaltjes

checkmark 100% natuurlijke manier van bestrijden

checkmark Natuur en milieu wordt niet belast

checkmark Aaltjes zijn eenvoudig te mengen met water

checkmark Ook geschikt voor professioneel gebruik

checkmark Aaltjes blijven werken totdat de prooi volledig is bestreden

Specificaties
  • Dit bestrijdtLarven van de engerlingen
  • ToepassingBodem toepassing
  • Toepassingsperiodebij een gemiddelde bodemtemperatuur van 12 graden, juni, juli, augustus, september
  • Toepassingsgebied(en)Gazon, siertuin
  • Oppervlakte10 m² | 50 m² | 100 m² | 500 m²