Barenbrug

Shadow 15KG

€161,95
€159,95
Levertijd: Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Shadow 15KG

Perfect voor in de schaduw en voorkomt mos

Zoals de naam Shadow al doet vermoeden is dit mengsel ideaal voor in de schaduw en halfschaduw. Het mengsel geeft niet alleen een hele mooi sierlijke zode, maar voorkomt ook de vorming van mos op schaduwrijke plekken. Zo heb je een gazon dat uitsluitend uit gras bestaat, ook in de schaduw. De zorgvuldig gekozen grassoorten en rassen zijn specifiek geselecteerd op de beste prestaties in schaduwrijke omgevingen. Het schaduwmengsel presteert natuurlijk ook uitstekend in de zon. Daarmee is het uitstekend in gebruik voor het hele gazon!

Gras met een dichte zode!

De geselecteerde soorten en rassen in het Shadow mengsel zorgen voor een dichte grasmat. Zo worden, zelfs in de schaduw, kale plekken voorkomen. Een dichte grasmat betekent dat de grassprieten dicht op elkaar staan je dus eigenlijk geen grond meer kan zien. Dat betekent ook dat onkruid en mos geen plek hebben om te ontwikkelen. Zo voorkom je dus de vorming van mos. En een dicht groen geheel ziet er daarnaast spectaculair uit. De dichte grasmat van het schaduwmengsel maakt dit mengsel daarom zeer geschikt voor zowel sier- als speelgazons. 

Graszaad voor jarenlang gazonplezier

Shadow is een meerjarig mengsel. Dat betekent dus dat je niet elk jaar opnieuw hoeft te gaan zaaien. Je kan daardoor jaren genieten van een spectaculair gazon! Hierdoor blijft het onderhoud ook minimaal en dus heb je meer tijd om van je gazon te kunnen genieten.

Schaduwgras met een hoge betredingstolerantie?

Ja het kan! Shadow houdt niet alleen rekening met de sierwaarde en schaduwtolerantie van het gras. Het heeft ook rekening gehouden met meerdere leefstijlen. De ene persoon houdt van het mooi houden van het gazon, de ander heeft kinderen die graag in de tuin spelen. Daarom zijn er in het Shadow mengsel, naast schaduwtolerante, ook betredingstolerante rassen gebruikt. Deze rassen hebben een uitstekende betredingstolerantie. Daardoor is het geschikt voor zowel sier- als speelgazons. En kan er, ook in de schaduw, volop geravot worden door kinderen. 

Gras voor in de schaduw én in de zon!

Het schaduw mengsel presteert natuurlijk ook uitstekend in de zon. Daarmee is het uitstekend in gebruik voor het hele gazon! Veel zon, weinig zon, veel schaduw of half schaduw noem het maar op en dit mengsel presteert in al deze situaties. En het kan prima tegen betreding. Daarom is Shadow zelfs de oplossing voor voetbalstadions waar te weinig zonlicht binnenkomt.

Bekroond grasmengsel

In Shadow wordt gebruikgemaakt van het ras Barcampsia. Dit ras is na de introductie bekroond met de Innovatieprijs vanwege de combinatie van een hoge schaduwtolerantie, vroege voorjaarsgroei, snelle kieming en het feit dat het ras zeer goed bestand is tegen strenge winters. Maar ook de betredingstolerantie van dit ras ligt veel hoger dan andere rassen in schaduwrijke omstandigheden. Ook gemeenten en particulieren zijn onverdeeld enthousiast over het graszaadmengsel.

Zo zegt Frank Smeulders van Tuintechnisch Bureau Smeulders: “Shadow zaaien op probleemplekken onder bomen of in de schaduw van hoge gebouwen, leidt tot ongeëvenaarde resultaten.” Frank is niet de enige die zo enthousiast is over Shadow. Ook Graszodenkweker Rob Bruin van Direkt Gazon is al jaren een fan van dit ras. “In 2004 heb ik voor het eerst graszoden met Shadow aangeboden. Mijn klanten gaven aan dat de zoden prima aansloegen, ook op moeilijke plekken waar gras minder goed gedijt”, aldus Rob Bruin.

Samenstelling:

 - Descampsia cespitosa 'Barcampsia' (behandeld zaad) 20%
 - Roodzwenkgras (gewoon) 20%
 - Roodzwenkgras (fijn) 20%
 - Veldbeemdgras 20%
 - Hardzwenkgras 20%

Eigenschappen

checkmark Voorkomt mos

checkmark Dichte grasmat

checkmark Zeer geschikt voor in de schaduw

checkmark Voor jarenlang gazonplezier

checkmark Goede betredingstolerantie

checkmark Winnaar innovatieprijs

checkmark Korte maaihoogte: 15 mm

 

Specificaties
  • SoortSchaduw
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor+/- 500 m²
  • Zaaidichtheid20-25 gram per m²
  • Zaaiperiodemaart t/m september
  • EAN8712238990399
  • Artikel code1820075