Ten Have

Tempo Bermen 3 - 15KG

€107,95
€99,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Ten Have Seeds Tempo Bermen 3 - 15KG

NIEUW TEMPO GRASMENGSEL!

Het aller nieuwst unieke graszaadmengsel van de Green Star lijn is deze nieuwe tempo variant op de vertrouwde mengsels. Dit mengsel bevat namelijk een aandeel eenjarig Engels raaigras dat nog sneller is dan alle andere Engelse raaigrassen. Dit pijlsnelle gras komt al na 4 à 5 dagen op en vormt direct een dichte zode. Het vormt geen overtollig bladmassa en is zelfs geringer dan die van regulier tetraploïde rassen. Het heeft alles in huis van traditioneel Engels raaigras, maar is simpelweg nog sneller. Hierdoor blijf je gegarandeerd onkruid, mos en straatgras voor. Bovendien zorgt het er ook voor dat de andere grassen uit het mengsel zich vlotter en vollediger kunnen vestigen.

Gras speciaal voor wegbermen

Naast het unieke eenjarige Engels raaigras bevat dit mengsel de vertrouwde samenstelling van Green Star Bermen 3. Dit mengsel is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in bermen. Onderhoud van bermen is beperkt, dus zijn bepaalde eigenschappen een echte must have. Zo vormt dit mengsel een sterke, dichte zode. Door het hoge herstellingsvermogen zijn beschadigde plekken snel weer hersteld. Dit is mogelijk door het hoge aandeel aan roodzwenkgras.

Gras voor alle omstandigheden

Omdat bermen beperkt onderhouden wordeen is het belangrijk dat dit mengsel goed presteert tijdens stress periodes. De rassen in dit mengsel zijn daarom geselecteerd om een mengsel te creëren dat goed presteert tijdens langdurige droge periodes. Daarnaast is het ook een mengsel dat geschikt is voor alle grondsoorten. Met als voordeel dat het weinig eisen stelt aan de bodem en de vruchtbaarheid ervan. En als kers op de taart is dit mengsel ook nog eens redelijk zouttolerant. Dat is ideaal langs wegen waar regelmatig zout wordt gestrooid tijdens de wintermaanden.

Samenstelling:

 - 20% Roodzwenkgras - Gewoon
 - 30% Roodzwenkgras - Forse uitlopers
 - 45% Schape- of Hardzwenkgras
 -   5% Struisgras
 - In dit mengsel is 10% eenjarig Engels raaigras opgenomen

Eigenschappen

checkmark Unieke samenstelling met eenjarig Engels raaigras

checkmark Sterke stevige zode

checkmark Uitstekend herstellend vermogen

checkmark Op vrijwel alle gronden te gebruiken

checkmark Goed droogtebestendig

checkmark Goed zoutbestendig

Specificaties
  • SoortGreen Star Tempo
  • Inhoud15 Kilogram
  • Geschikt voorBermen
  • Zaaidichtheid100 - 150 kg/ha.
  • ZaaiperiodeMaart - September
  • EAN-
  • Artikel codeTHS.TEM.BERM.15KG