Barenbrug

Schaduw & Zon (Shadow) Yellow Jacket Coating - 5KG

€70,95
€49,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Schaduw & Zon Yellow Jacket 5KG

Schaduwgras?

Zoals de naam Schaduw & Zon al doet vermoeden is dit mengsel ideaal voor in de schaduw en halfschaduw. Het mengsel geeft niet alleen een hele mooi sierlijke zode, maar voorkomt ook de vorming van mos op schaduwrijke plekken. Zo heb je een gazon dat uitsluitend uit gras bestaat, ook in de schaduw. De zorgvuldig gekozen grassoorten en rassen zijn specifiek geselecteerd op de beste prestaties in schaduwrijke omgevingen. Het schaduwmengsel presteert natuurlijk ook uitstekend in de zon. Daarmee is het uitstekend in gebruik voor het hele gazon!

Mos en onkruid voorkomen?

De geselecteerde soorten en rassen in het Schaduw & Zon mengsel zorgen voor een dichte grasmat. Zo worden, zelfs in de schaduw, kale plekken voorkomen. Een dichte grasmat betekent dat de grassprieten dicht op elkaar staan je dus eigenlijk geen grond meer kan zien. Dat betekent ook dat onkruid en mos geen plek hebben om te ontwikkelen. Zo voorkom je dus de vorming van mos. En een dicht groen geheel ziet er daarnaast spectaculair uit. De dichte grasmat van het schaduwmengsel maakt dit mengsel daarom zeer geschikt voor zowel sier- als speelgazons. 

Gras voor jarenlang gazonplezier

Schaduw & Zon is een meerjarig mengsel. Dat betekent dus dat je niet elk jaar opnieuw hoeft te gaan zaaien. Je kan daardoor jaren genieten van een spectaculair gazon! Hierdoor blijft het onderhoud ook minimaal en dus heb je meer tijd om van je gazon te kunnen genieten.

Gras met een goede betredingstolerantie

Schaduw & Zon houdt niet alleen rekening met de sierwaarde en schaduwtolerantie van het gras. Het heeft ook rekening gehouden met meerdere leefstijlen. De ene persoon houdt van het mooi houden van het gazon, de ander heeft kinderen die graag in de tuin spelen. Daarom zijn er in het Schaduw & Zon mengsel, naast schaduwtolerante, ook betredingstolerante rassen gebruikt. Deze rassen hebben een uitstekende betredingstolerantie. Daardoor is het geschikt voor zowel sier- als speelgazons. En kan er, ook in de schaduw, volop geravot worden door kinderen. 

Gras voor in de schaduw én in de zon!

Het schaduw mengsel presteert natuurlijk ook uitstekend in de zon. Daarmee is het uitstekend in gebruik voor het hele gazon! Veel zon, weinig zon, veel schaduw of half schaduw noem het maar op en dit mengsel presteert in al deze situaties. En het kan prima tegen betreding. Daarom is Schaduw & Zon zelfs de oplossing voor voetbalstadions waar te weinig zonlicht binnenkomt.

Gecoat graszaad!

De Yellow Jacket Water Management coating (YJWM) is de eerste technologie die zorgt voor de optimale waterhuishouding, kieming en vestiging. De coating vloeit bij bewatering uit in de bodem waar het de waterhuishouding van de bodem verbeterd en er zich als ware een Plant Survival Zone. Deze zone houdt beter water vast optimaliseert de groeiomstandigheden. Hierdoor zullen de zaadjes sneller kiemen en hebben minder abiotische stressen. Hierdoor zullen de jonge grasplantjes sneller en beter vestigen.

Samenstelling:

 - Engels raaigras (behandeld zaad) 20%
 - Roodzwenk gewoon (behandeld zaad) 20%
 - Roodzwenk fijn (behandeld zaad) 20%
 - Veldbeemdgras (behandeld zaad) 20%
 - Hardzwenkgras (behandeld zaad) 20%

Eigenschappen

checkmark Sterk in schaduw én zon

checkmark Voorkomt mos

checkmark Dichte grasmat

checkmark Zeer geschikt voor in de schaduw

checkmark Voor jarenlang gazonplezier

checkmark Goede betredingstolerantie

checkmark Winnaar Innovatieprijs

 

Specificaties
  • SoortSchaduw & Zon (Shadow) met Coating
  • Inhoud5 kg
  • Geschikt voor150 / 250 m2
  • Zaaidichtheid 30 - 50 m² per kilo
  • Zaaiperiodemaart t/m oktober
  • EAN8718911070310
  • Artikel code1830107