Inkarnaatklaver - MRS Seeds
Inkarnaat klaver is een vlinderbloemige plant. Deze groenbemester blinkt uit in een hoge opbrengst aan droge stof en stikstof. Dit gewas bindt veel stikstof en legt deze vast in de bodem. Hierdoor is de bodem verzekerd van voldoende stikstof voor het volggewas. Ook is het redelijk droogtebestendig en wintervast. In het najaar zal inkarnaatklaver een fors rozet vlak ontwikkelen.
Inkarnaatklaver wordt voornamelijk gezaaid als groenbemester. Deze klaver is namelijk een gezond voedergewas en is zeer rijk aan proteïnen. Inkarnaatklaver blinkt vooral uit in het vergaren van stikstof en droge stof. Doordat deze klaver zich snel vestigt, zal deze ongewenste onkruidplanten onderdrukken.
Eigenschappen Inklarnaatklaver
Inkarnaatklaver staat ook wel bekend als Trifolium incarnatum en is een eenjarige plant. De inkarnaatklaver komt inheems voor in het Middellandse zeegebied en biedt een hoge sierwaarde. De inkarnaatklaver heeft een rechtopstaande groeiwijze met typische klaverbladeren. Deze bestaan uit drie ovale tot hartvormige blaadjes, met kegelvormige bloemknoppen aan de bovenkant van de stengel. De bloemen kunnen voorkomen in roze, dieprood of wit. Inkarnaatklaver is ideaal als in een bijentuin, gezien deze veel belangrijke bestuivers aantrekken. Daarom komt inkarnaatklaver ook regelmatig voor in bloemenmengsels met bijenbloemen. Je vergroot dus gelijk de biodiversiteit met het zaaien van inkarnaatklaver!
Voordelen Inkarnaatklaver
Het zaaien van inkarnaatklaver biedt veel verschillende voordelen. Zo kun je hem voor de volgende voordelen gebruiken:
- Verrijkt de bodem met stikstof. Dit is voedzaam en daardoor gunstig voor andere planten in de buurt.
- Verbetert de bodemstructuur, voert water af en houdt vast waar nodig.
- Trekt belangrijke bestuivers aan waardoor de biodiversiteit vergroot wordt.
- Het dichte wortelstelsel voorkomt bodemerosie.
- Belemmert de groei van onkruid.
- Kan dienen als voedzaam veevoer in het weiland.
- Door de korte groeiperiode is het zeer goed in te zetten als groenbemesting en bodemherstel.
Eventuele nadelen van Inkarnaatklaver
Om de beste keuze te kunnen maken, is het altijd handig om te weten waar je op moet letten bij elk gewas. Eventuele nadelen van de inkarnaatklaver kunnen zijn:
- Concurrentie met andere gewassen wanneer het niet goed beheerd wordt.
- Let altijd op eventuele allergieën.
- Dichte begroeiing kan plagen of ziekten aantrekken die eventuele andere gewassen kunnen beïnvloeden.
Toepassingen Inkarnaatklaver
Inkarnaatklaver is redelijk breed inzetbaar. Je kunt dit veelzijdige gewas namelijk inzetten als:
- Als groenbemester.
- Als bodemverbeteraar.
- Als bijdrage aan de biodiversiteit.
- Bodemerosie preventie.
- Voedzaam veevoer.
- Veelzijdig gewas in een bloemenweide.
Wanneer Inkarnaatklaver zaaien?
Inkarnaatklaver is te zaaien in de volle grond vanaf half april tot oktober. In deze periode is de bodem meestal warm genoeg zodat het zaad van de inkarnaatklaver goed kan ontkiemen, groeien en zijn werk vervolgens kan doen.
Hoe Inkarnaatklaver zaaien?
Voor optimale resultaten dien je de zaden van Inkarnaatklaver bij voorkeur te zaaien in onbegroeide, schrale grond, met een plantafstand van ongeveer 25 centimeter. Snelle kieming vindt plaats onder warme weersomstandigheden. Als je van plan bent om Inkarnaatklaver samen met graszaad te zaaien, meng de zaden dan grondig voor een geslaagd zaairesultaat, waarbij een juiste mengverhouding van essentieel belang is.
Inkarnaatklaver kopen bij Graszaaddirect
Je kunt Inkarnaat klaver zaaien voor meerdere doeleinden. Kies jij inkarnaatklaver voorveevoer, groenbemester, bodemverbeteraar, of juist ter vergroting van de biodiversiteit? Inkarnaatklaver kopen doe je veilig, eenvoudig en snel via Graszaaddirect. Voor vragen kun je gerust contact opnemen met onze specialisten!
- Inhoud250 gr | 1 kg | 5 kg | 10 kg
- Zaaidichtheid siertuin2,5 - 3 gr per m²
- Zaaidichtheid landbouw25 - 30 kg per ha
- Zaaidichtheid25 - 30 kg per ha
- ZaaiperiodeApril - Oktober
- GroeihoogteMin 20. - Max. 40 cm
- Artikel codeSKU
- Primair doel (X)
- Soort (X)
- Toepassingsgebied(en) (X)