MRS Seeds & Mixtures
Wildbloemenmengsel 1- en meerjarig
€21,95
MRS Seeds & Mixtures
Bijen & Hommelmengsel 1- en meerjarig
€24,95
MRS Seeds & Mixtures
Laagbloemen mengsel 1- en meerjarig
€31,95 €27,95
MRS Seeds & Mixtures
Tübinger Bijenmengsel
€17,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenweide met graszaad
€24,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmix Paardenweide
€21,95 €18,95
MRS Seeds & Mixtures
Laag Bijenmengsel 1- en meerjarig
€35,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen - Blauwe Tinten Mix
€36,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Inheems
€26,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Nuttige Insecten
€13,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel Hoog - Meerjarig
€18,95
MRS Seeds & Mixtures
Sedumdak Bloemenmengsel
€23,95
Blossombs
Kraft zak zaadbolletjes MIX
€19,95 €16,95
MRS Seeds & Mixtures
Snijbloemenmengsel 1-jarig
€26,95
MRS Seeds & Mixtures
M5 - Bloemrijk Gazon - Nectarrijk
€26,95
MRS Seeds & Mixtures
Wadi Bloemenmengsel Meerjarig
€14,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel voor Vlinders - Laag
€15,95
MRS Seeds & Mixtures
Biologisch Bloemenmengsel Vlinders
€12,95
MRS Seeds & Mixtures
Beweidingsmengsel zandgrond - Type BWZ1
€19,95
MRS Seeds & Mixtures
Weidebloemenmengsel 1-jarig
€8,95
MRS Seeds & Mixtures
Droogbloemenmengsel - 13 soorten
€14,95

Bloemenmengsels kopen

Op zoek naar een bloemenmengsel? Neem dan kennis met ons uitgebreid assortiment aan bloemenmengsels. Wij verkopen wilde bloemen, bijenmengsels, zomerbloemen en nog veel meer. Jij noemt het, wij hebben het. Ontdek het nu!

Wat zijn bloemenmengsels?

Bloemenmengsels bestaan uit een mix van meerdere bloemen die goed op elkaar aansluiten. Zowel qua zaaitijd als de periode wanneer de bloemen in de bloei staan. Doordat de bloemen zorgvuldig samengesteld zijn, staat er het hele jaar door wel iets in de bloei. Met een uitgekiend bloemenmengsel kan je overal goed uit de voeten. Zaaien kan langs openbaar groene terreinen als bermkanten, sloten en andere braakliggende stukken grond. Bloemenmengsels kunnen ook in de tuin worden gezaaid. In de border, maar je kunt bloemenzaad ook door het gazon zaaien om zo een ietwat ruige, weelderige uitstraling te creëren. 

Verschillende soorten bloemenmengsels

Bloemenmengsels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. We willen daarom graag gebruik maken om ons assortiment wat verder toe te lichten, zodat jij straks wat makkelijker een keuze kan maken uit een geschikt mengsel.

Wilde bloemenmengsels

Misschien wel de meest bekende soort, zijn de wilde bloemen. Wilde bloemenmengsels staan bekend om hun grote verscheidenheid. De wilde bloemenmengsels bestaan vaak uit tientallen verschillende soorten bloemen. Met een veldje vol wilde bloemen geef je kleur aan je tuin en help je vogels en insecten aan hun huisvesting. En die kunnen het wel gebruiken, want de biodiversiteit heeft de afgelopen jaren helaas wat deuken opgelopen. Met het zaaien van wilde bloemen help je mee met het in stand houden van de bedreigde insectenpopulatie.

Bloemen voor bijen

Wil je écht je steentje bijdragen aan de biodiversiteit in je omgeving? Leg dan een ecologische bloemenoase aan met een bijenmengsel. Een bijenmengsel omvat een mix van specifieke wilde bloemen die een hoge aantrekkingskracht hebben op wilde bijen, honingbijen en hommels. De bloemen vormen samen één grote voedselbron. Bijen maken hier optimaal gebruik van en zullen binnen de kortste keren op bezoek komen naar je tuin om hier vervolgens je vaste planten, groenten én fruit te bestuiven met hun stuifmeel. Het resultaat? Rijkelijk bloeiende planten in de border en gezonde, dikke vruchten in de moestuin.

Zomerbloemen

Ook bij ons verkrijgbaar: zomerbloemen. Deze bloemen geven je ongetwijfeld het idee alsof je op vakantie bent. Onze zomerbloemenmengsels zijn voorzien van echte klassiekers als dahlia’s en goudsbloemen. En natuurlijk niet te vergeten: zonnebloemzaden. Laagbloeiers tot reuzenzonnebloemen; we hebben het echt allemaal! Waan jezelf in zomerse sferen en breng veel vrolijke kleurtinten naar je tuin met onze zomerbloemen.

Biologische bloemenmengsels

Duurzaamheid staat bij Graszaaddirect hoog in het vaandel. Het zal je dan ook niet verrassen dat wij biologische bloemenmengsels verkopen. Bloemzaden worden vaak geteeld met behulp van kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen. Met biologische bloemzaden is dit echter niet het geval. Onze biologische bloemenmengsels bestaan uit een zorgvuldig gekozen selectie van inheemse bloemen uit Nederland. De bloemzaden worden met de hand geteeld. Til je duurzame tuin naar een hoger niveau met biologische bloemenmengsels!

Speciale bloemenmengsels

Onder de categorie ‘Speciale mengsels’ vindt je allerlei specifieke bloemenmengsels. Onder deze categorie staan onder andere snijbloemen. Snijbloemen, ook wel plukbloemen genoemd, zijn eenjarige bloemsoorten die gebruikt worden om uit de tuin te plukken/ snijden. Deze bloemenmengsels omvatten elegante bloemsoorten die soms maandenlang nieuwe bloemen opleveren. Bij het zaaien van een pluk- of snijbloemenmengsel, kan je wel wat inspiratie gebruiken. Je kan de plukbloemen bijvoorbeeld afsnijden om er vervolgens een fleurig veldboeket mee samen te stellen. Ook kunnen sommige bloemen gedroogd worden, waarna ze prachtige decoraties opleveren. In onze blog: ‘Plukbloemen in eigen tuin zaaien’ lees je welke bloemen allemaal geschikt zijn om te zaaien in de pluktuin.

Ten slotte hebben we nog een categorie met ‘Zaadbommen en gifts’. Deze pagina omvat alle bloemzaden en bloembommetjes die in leuke cadeauverpakkingen/relatiegeschenken verpakt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leuke Blossombs zaadbommetjes.

Voordelen van het strooien van bloemenmengsels

Het zaaien van een bloemenmengsel kent veel voordelen. De (inheemse) bloemen verhogen de biodiversiteit. De waardplanten creëren een kleurrijke bloemenoase waar nuttige, bestuivende insecten erg gelukkig van worden. Een bloemenmengsel levert je ook nog eens een onderhoudsvriendelijke tuin op. Bloemenweides hebben over het algemeen weinig verzorging nodig. Meerjarige bloemen hoeven slechts één á tweemaal per jaar gemaaid te worden. 

Sommige bloemenmengsels, zoals het bloemen/kruidenmengsel van Ten Have, helpen je actief mee met het natuurlijk bestrijden van de eikenprocessierups. Het eikenprocessie control mengsel bestaat uitsluitend uit bloemen die een hoge aantrekkingskracht hebben op onder andere sluipvliegen, sluipwespen, kevers en ook (kool)mezen. Laatstgenoemde bestrijdt de eikenprocessierups door deze op te peuzelen.

Wanneer kan ik de zaden van bloemenmengsels strooien?

Bloemenmengsels kunnen vanaf maart tot uiterlijk oktober gezaaid worden. Wanneer je dit het beste kan doen, hangt af van het type mengsel. Voor het gemak maken we onderscheid tussen twee soorten bloemenmengsels:

Eenjarige bloemenmengsels

Eenjarige bloemen gaan slechts één jaar mee. Dit betekent dus, dat wanneer je de bloemen in het voorjaar zaait, deze tijdens de opvolgende zomer al in de bloei staan. Belangrijk is daarom dat je eenjarige bloemenmengsels niet te laat inzaait. De ideale zaaiperiode is van maart tot uiterlijk begin juni. Hetzelfde geldt ook voor bloemenmengsels die zowel eenjarige als tweejarige bloemen bevatten.

Meerjarige bloemenmengsels

Meerjarige bloemenmengsels overleven het meestal drie jaar; bij goed onderhoud soms zelfs nog wat langer. Wanneer je deze bloemen zaait, zullen ze tijdens het eerste groeiseizoen gebruik maken om groene bladeren te vormen en een gezond wortelstelsel te ontwikkelen. Dit vormt de basis voor succes tijdens de opvolgende jaren wanneer deze bloemen rijkelijk zullen bloeien. Het eerste levensjaar is van cruciaal belang. Geef meerjarige bloemen dan ook voldoende tijd om zichzelf te ontwikkelen door dusdanige mengsels tijdens het voorjaar of in de zomer te zaaien (ergens vanaf april tot halverwege augustus).

Hoe strooi ik de zaden van bloemenmengsels?

Bloemenmengsels dienen dun uitgestrooid te worden. Over het algemeen kun je met twee gram bloemenzaad ongeveer 1 vierkante meter inzaaien. Elk zaadje ontpopt uiteindelijk tot een bloem, dus geef de bloemen vooral de ruimte om goed te kunnen groeien en bloeien. Bloemenmengsels kunnen gewoon met de hand gezaaid worden. Voor het inzaaien van grote oppervlakten zou je ook een zaaimachine kunnen gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de zaaimachine van Earthway. Strooi de zaden gelijkmatig over een schraal stukje grond, op een plek waar de zon voldoende schijnt. Het zaaien van bloemzaden is een kwestie van geduld. Laat de natuur vooral z’n gangetje gaan. In onze blog ‘Hoe leg je een bloemenweide aan’ leggen we je haarfijn uit hoe je bloemenmengsels kan zaaien.

Hoe lang bloeien de bloemen van de mengsels?

Een bloemenmengsel bestaat doorgaans uit tientallen bloemsoorten. Elke bloem heeft een specifieke bloeiperiode. Sommige bloemen staan tegelijk in de bloei, terwijl andere bloemen op een ander moment in het jaar zullen bloeien. Dit zul je al snel merken, zeker wanneer je een mix hebt van eenjarige en meerjarige bloemen. Als de weers- en groeiomstandigheden zich ervoor lenen, blijven vrijwel alle bloemen langdurig bloeien. Afhankelijk van de bloemsoort, kun je doorgaans de gehele lente en zomer door genieten van bloeiende wilde bloemen.

Hoe verzorg ik de bloemen uit bloemenmengsels?

We willen graag voorop stellen dat bloemenmengsels weinig onderhoud vergen. Voor het behoud van de bloemen, kunnen bepaalde acties ondernomen worden gedurende het jaar. Het onderhoud begint gek genoeg wanneer de bloemenweide volledig uitgebloeid is. Wanneer dit het geval is, dan zou je in actie moeten komen door de planten af te maaien op een hoogte van ongeveer vijf centimeter. We raden aan om het maaisel niet meteen af te voeren. Nadat je het maaisel enkele dagen hebt laten liggen en laten drogen, kun je met een spade het maaisel gaan bekloppen. Hierdoor vallen de zaden uit de aren. Met een beetje geluk zullen deze zaden het volgende groeiseizoen weer uitgroeien tot prachtige bloemen.

(Wilde) bloemenweides hebben geen verder onderhoud nodig. Zo kan bemesting van de grond achterwege blijven. Bloemenweides komen het best tot hun recht bij minimale bemesting; dus op schrale grond.

Bloemenmengsels kopen bij Graszaaddirect

Wij hebben het breedste assortiment aan bloemenmengsels in Nederland! Unieke mengsels van de hoogste kwaliteit, voor een eerlijke prijs. Evenwichtig samengestelde bloemenmengsels bestel je veilig en snel bij Graszaaddirect. Vandaag besteld = morgen zaaien!