MRS Seeds & Mixtures
Bloemenweide met Graszaad
Vanaf: 25,95
MRS Seeds & Mixtures
Wild bloemenmengsel 1- en meerjarig
Vanaf: 23,95
MRS Seeds & Mixtures
Bijen & Hommelmengsel 1- en meerjarig
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Engelse Cottagetuin Bloemenmengsel
Vanaf: 25,95
MRS Seeds & Mixtures
Tübinger Bijenmengsel
Vanaf: 17,95
MRS Seeds & Mixtures
Laag Bijenmengsel 1- en meerjarig
Vanaf: 27,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel Hoog - Meerjarig
Vanaf: 17,95
MRS Seeds & Mixtures
M5 - Bloemrijk Gazon - Nectarrijk
Vanaf: 25,95
MRS Seeds & Mixtures
Snijbloemenmengsel 1-jarig
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Paarse wilde bloemen mix - 14 soorten
Vanaf: 9,95
MRS Seeds & Mixtures
Sedumdak Bloemenmengsel
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmix Paardenweide
Vanaf: 19,95
MRS Seeds & Mixtures
Speelweide Natuurmengsel - Type S1
Vanaf: 32,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen - Blauwe Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Laagbloemenmengsel 1- en meerjarig
Vanaf: 38,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Inheems
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Weidebloemenmengsel 1-jarig
Vanaf: 7,95
MRS Seeds & Mixtures
Schaduwrijk Bloemenmengsel - Meerjarig
Vanaf: 14,95
MRS Seeds & Mixtures
Wildbloemenmengsel Laag 1- en meerjarig
Vanaf: 12,95
MRS Seeds & Mixtures
N2 Inheems Bijenmengsel 1-en meerjarig
Vanaf: 16,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel voor Vlinders - Laag
Vanaf: 13,95
MRS Seeds & Mixtures
Bosrand Bloemenmengsel Inheems - Meerjarig
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Klimplanten mengsel
Vanaf: 20,95
MRS Seeds & Mixtures
Wildbloemenmengsel 1-jarig
Vanaf: 9,95

Bloemenmengsel kopen

Op zoek naar een bloemenmengsel? Neem dan kennis met ons uitgebreid assortiment aan bloemenmengsels. Wij verkopen wilde bloemen, bijenmengsels, zomerbloemen en nog veel meer. Jij noemt het, wij hebben het. Ontdek het nu!

Wat zijn bloemenmengsels?

Bloemenmengsels bestaan uit een mix van meerdere bloemen die goed bij elkaar aansluiten. Denk aan factoren als de zaai- en bloeitijd. Er wordt ook rekening gehouden met de kleur en groeihoogte van de planten. Doordat de mixen zorgvuldig samengesteld zijn, staat er het hele jaar door wel een plant in bloei. Met een uitgekiend bloemenmengsel kan je overal goed uit de voeten. Zaaien kan langs openbaar groene terreinen als bermkanten, sloten en andere braakliggende stukken grond. Bloemenmengsels kunnen ook in de tuin worden gezaaid. In de border, maar je kunt bloemenzaad ook door het gazon zaaien om zo een ietwat ruige, weelderige uitstraling te creëren.

Verschillende soorten bloemenmengsels

Bloemenmengsels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Maak kennis met ons assortiment, zodat jij straks een goede keuze kunt maken uit een geschikt mengsel. Hieronder hebben we alle categorieën op een rijtje gezet.

Wilde bloemenmengsels

Wilde bloemen zijn planten die van nature in het wild groeien. Ze zijn te vinden in en rondom bossen, weiden en velden. De meest bekende soorten zijn de klaproos en korenbloem. Wilde bloemenmengsels staan bekend om hun grote verscheidenheid: ze bevatten vaak tientallen verschillende planten. Met een veldje vol wilde bloemen geef je kleur aan je tuin en help je vogels en insecten aan hun huisvesting. En die kunnen jouw hulp wel gebruiken, want de biodiversiteit heeft de afgelopen jaren helaas wat deuken opgelopen. Met het zaaien van wilde bloemen help je mee met het in stand houden van de bedreigde insectenpopulatie.

Bloemen voor bijen

Een bijenmengsel bestaat uit een mix van specifieke wilde bloemen die een extra hoge aantrekkingskracht hebben op wilde bijen, honingbijen en hommels. Bijen bloemen vormen een grote voedselbron voor bestuivers. Ze maken hier optimaal gebruik van door je tuin regelmatig te bezoeken. Vervolgens gaan ze je vaste planten, groenten en fruit te bestuiven met hun stuifmeel. Het resultaat? Rijkelijk bloeiende planten in de border en gezonde, dikke vruchten in de moestuin.

Zomerbloemen

Zomerbloemen geven je ongetwijfeld het idee alsof je op vakantie bent. Onze zomerbloemenmengsels zijn voorzien van echte klassiekers als dahlia’s en goudsbloemen. En natuurlijk niet te vergeten: zonnebloemzaden. Laagbloeiers tot reuzenzonnebloemen; we hebben het echt allemaal! Deze planten staan de hele zomer in bloei, vaak tot diep in de herfst. Waan jezelf in zomerse sferen en breng veel vrolijke kleurtinten naar je tuin met onze zomerbloemen.

Biologische bloemenmengsels

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het zal je dan ook niet verrassen dat wij biologische bloemenmengsels verkopen. Bloemzaden worden vaak geteeld met behulp van kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen. Met biologische bloemzaden is dit echter niet het geval. Onze biologische bloemenmengsels bestaan uit een zorgvuldig gekozen selectie van inheemse bloemen uit Nederland. De bloemzaden worden met de hand geteeld. Til je duurzame tuin naar een hoger niveau met biologische zaadmengsels!

Inheemse bloemenmengsels

Inheemse bloemenmengsels zijn mixen van bloemen die van nature voorkomen in Nederland en in delen van België en Duitsland. Deze planten hebben een positief effect op ons ecosysteem en de biodiversiteit. Ze fungeren als waardplant voor vlinders en bijen. Daarnaast bieden ze ook onderdak aan deze insecten. De planten die in inheemse bloemenmengsels zitten zijn goed ingeburgerd. Het voordeel hiervan is dat ze afgestemd zijn op de weersomstandigheden en de bodems die voorkomen in ons land. 

Speciale bloemenmengsels

Onder de categorie ‘Speciale mengsels’ vindt je allerlei specifieke bloemenmengsels. Onder deze categorie staan onder andere snijbloemen. Snijbloemen, ook wel plukbloemen genoemd, zijn eenjarige planten die gezaaid worden om uit de tuin te plukken/ snijden. Deze bloemenmengsels omvatten elegante soorten die soms maandenlang nieuwe bloemen opleveren. Bij het zaaien van een pluk- of snijbloemenmengsel, kan je wel wat inspiratie gebruiken. Je kan de plukbloemen bijvoorbeeld afsnijden om er vervolgens een fleurig veldboeket mee samen te stellen. Ook kunnen sommige bloemen gedroogd worden, waarna ze prachtige decoraties opleveren. In onze blog: ‘Plukbloemen in eigen tuin zaaien’ lees je welke bloemen allemaal geschikt zijn om te zaaien in de pluktuin.

Bloemenmengsel schaduw

Een ander alternatief mengsel die je aantreft in deze categorie is het Schaduwrijk Bloemenmengsel. Veel planten hebben ten minste vier zonuren per dag nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Voor een tuin op het zuiden is dat geen probleem, want de zon neemt hier de overhand. Sommige tuinen staan grotendeels in de schaduw. In dit geval is het lastiger om een bloemenweide te zaaien. Maar niet als je een mengsel gebruikt met planten die ook onder moeilijke groeiomstandigheden in staat zijn om zichzelf te ontwikkelen tot volwaardige plant. Het bloemenmengsel schaduw bestaat uit een mix van kleurrijke bloemen als vingerhoedskruid en wilde akelei.

Ten slotte hebben we nog een categorie met ‘Zaadbommen en gifts’. Deze pagina omvat alle bloemzaden en bloembommetjes die in leuke cadeauverpakkingen/relatiegeschenken verpakt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leuke Blossombs zaadbommetjes.

Voordelen van het strooien van bloemenmengsels

Het zaaien van een bloemenmengsel kent veel voordelen. De (inheemse) bloemen verhogen de biodiversiteit. De waardplanten creëren een kleurrijke bloemenoase waar nuttige, bestuivende insecten erg gelukkig van worden. Een bloemenmengsel levert je ook nog eens een onderhoudsvriendelijke tuin op. Bloemenweides hebben over het algemeen weinig verzorging nodig. Meerjarige bloemen hoeven slechts één á twee keer per jaar gemaaid te worden. Sommige bloemenmengsels, zoals het bloemen/kruidenmengsel van Ten Have, helpen je actief mee met het natuurlijk bestrijden van de eikenprocessierups. Het eikenprocessie control mengsel bestaat uitsluitend uit bloemen die een hoge aantrekkingskracht hebben op onder andere sluipvliegen, sluipwespen, kevers en ook koolmezen. Laatstgenoemde bestrijdt de eikenprocessierups door deze op te peuzelen.

Wanneer kan ik de zaden van bloemenmengsels strooien?

Bloemenmengsels kunnen vanaf maart tot uiterlijk oktober gezaaid worden. Wanneer je dit het beste kan doen, hangt af van het type mengsel. Voor het gemak maken we onderscheid tussen twee soorten bloemenmengsels:

Eenjarige bloemenmengsels

Eenjarige bloemen gaan slechts één jaar mee. Dit betekent dus, dat wanneer je de bloemen in het voorjaar zaait, deze de volgende zomer al in bloei staan. Belangrijk is dat je eenjarige bloemzaden niet te laat inzaait. De ideale zaaiperiode is van maart tot uiterlijk begin juni. Hetzelfde geldt ook voor bloemenmengsels die zowel eenjarige als tweejarige bloemen bevatten.

Meerjarige bloemenmengsels

Meerjarige bloemenmengsels overleven het meestal drie jaar; bij goed onderhoud soms nog wat langer. Wanneer je deze bloemzaden zaait, zullen ze tijdens het eerste groeiseizoen gebruik maken om groene bladeren te vormen en een gezond wortelstelsel te ontwikkelen. Dit vormt de basis voor het succes tijdens de opvolgende jaren wanneer deze bloemen rijkelijk zullen bloeien. Het eerste levensjaar is dus van cruciaal belang. Geef meerjarige bloemzaden dan ook voldoende tijd om zichzelf te ontwikkelen door dusdanige mengsels tijdens het voorjaar of in de zomer te zaaien (vanaf april tot halverwege augustus).

Hoe strooi ik de zaden van bloemenmengsels?

Bloemenmengsels kunnen dun uitgestrooid worden. Over het algemeen kun je met twee gram bloemenzaad ongeveer één vierkante meter inzaaien. Elk zaadje ontpopt uiteindelijk tot een bloem, dus geef de bloemen vooral de ruimte om goed te kunnen groeien en bloeien. Bloemenmengsels kunnen gewoon met de hand gezaaid worden. Voor het inzaaien van grote oppervlakten zou je ook een zaaimachine kunnen gebruiken. Met het uistrooien van bloemenmengsels kan dit wel lastig zijn, aangezien bloemzaden qua structuur en grootte van elkaar verschillen. Strooi de bloemzaden gelijkmatig over een schraal stukje grond, op een plek waar de zon voldoende schijnt. Het zaaien van bloemzaden is een kwestie van geduld. Laat de natuur vooral z’n gangetje gaan. In onze blog ‘Hoe leg je een bloemenweide aan’ leggen we je haarfijn uit hoe je bloemenmengsels kan zaaien.

Hoe lang bloeien de bloemen van de mengsels?

Een bloemenmengsel bestaat uit talloze planten. Elke plant heeft een specifieke bloeiperiode. Sommige ervan staan tegelijk in bloei, terwijl andere bloemen op een ander moment in het jaar zullen bloeien. Dit zul je al snel merken, zeker wanneer je een mix hebt van eenjarige en meerjarige bloemen. Als de weer- en groeiomstandigheden zich ervoor lenen, blijven vrijwel alle bloemen langdurig bloeien. Afhankelijk van het type, kun je doorgaans de gehele lente en zomer door genieten van bloeiende wildbloemen.

Hoe verzorg ik de bloemen uit bloemenmengsels?

Goed nieuws! Bloemenmengsels vergen weinig onderhoud. Voor het behoud van de bloemen, kunnen bepaalde acties ondernomen worden gedurende het jaar. Het onderhoud begint gek genoeg wanneer de bloemenweide volledig uitgebloeid is. Wanneer dit het geval is, dan zou je in actie moeten komen door de planten te maaien op een hoogte van ongeveer vijf centimeter. We raden aan om het maaisel niet meteen af te voeren. Nadat je het maaisel enkele dagen hebt laten liggen en laten drogen, kun je met een spade het maaisel gaan bekloppen. Hierdoor vallen de zaden uit de aren. Met een beetje geluk zullen deze zaden het volgende groeiseizoen weer uitgroeien tot prachtige bloemen. (Wilde) bloemenweides hebben geen verder onderhoud nodig. Zo kan bemesting van de grond achterwege blijven. Bloemenweides komen ten slotte het best tot hun recht bij minimale bemesting; dus op schrale grond.

Bloemenmengsels kopen bij Graszaaddirect

Wij hebben het grootste assortiment aan bloemenmengsels van de Benelux! De mooiste en talrijkste wilde bloemenmengsels vind je bij ons. En dan wel van de allerhoogste kwaliteit, voor een eerlijke prijs. Kant-en-klare, op maat samengestelde bloemenmengsels bestel je veilig en snel bij Graszaaddirect.

Snel en voordelig bloemenmengsels kopen

Voor iedere toepassing hebben wij een geschikt bloemenmengsel. Weet je nog niet helemaal zeker welke bloemenmix je het beste kunt kiezen? Neem dan contact op voor professioneel advies van één van onze medewerkers. Creëer een prachtige bloementuin met hoge kwaliteit zaaigoed. Als je op werkdagen vóór 17:00 uur besteld, kun je de volgende dag al beginnen met het aanleggen van je toekomstige veldbloemenweide!