VDS

VDS

Vandinter Semo is reeds meer dan 100 jaar actief in de handel van zaad. De grasmengsels van VDS hebben een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Bij Vandinter Semo hebben ze een bijzondere kijk op land- en akkerbouw. Ze geloven sterk in de kracht en het oplossend vermogen van de natuur zelf. 

Vandinter Semo assortiment

Speelgazon graszaad

VDS levert universeel speelgras, geschikt voor alle bodems. Het speelgazon vormt dankzij het toegevoegde veldbeemdgras en Engels raaigras een dichte grasmat. Voor dit grasmengsel is specifiek gekozen voor omhoog groeiende grasrassen en naar elkaar toe groeiende grasrassen. Het is gras heeft dus niet alleen hoge betredingstolerantie, maar heeft daarnaast ook nog een hoge sierwaarde. Kortom, een echte aanrader voor familiegazons.

Doorzaai/herstel graszaad

Het doorzaai/herstel mengsel van VDS is specifiek ontwikkelt voor de speel-sportvelden. Doordat het maar liefst 80% Engels raaigras bevat, ontkiemt het gras een stuk sneller dan andere mengsels. Tevens is dit mengsel voorzien van 20% veldbeemdgras, wat zorgt voor een dichte zode.

Schaduw & Zon graszaad

De naam zegt het al: dit schaduwgras van VDS presteert net zo goed in de schaduw als in de zon. De meeste grasrassen groeien slecht in de schaduw, met gevolg dat er mos groeit of wellicht zelfs kale plekken ontstaan. Maar doordat dit grasmengsel roodzwenkgras en struisgras bevat, is dat verleden tijd! Het mengsel creëert een dichte grasmat met een hoge betredingstolerantie en een hoge sierwaarde. Geschikt voor sier- en speelgazons. 

Paardenweide graszaad

Dit specifiek samengestelde grasmengsel voor paarden en kleinvee is universeel toepasbaar. Je kunt het op alle grondsoorten zaaien en het is geschikt voor zowel maaien als beweiden. Het paardenweidegras van VDS presteert goed onder de meest barre weersomstandigheden! Mocht het gras een keer beschadigd raken? Geen probleem, VDS Paardenweide heeft een goed herstellend vermogen.