VDS

VDS

Vandinter Semo (afgekort: VDS), is een familiebedrijf dat zich al meer dan een respectievelijke 100 jaar richt op het ontwikkelen en produceren van zaaizaden voor verschillende doeleinden. Het Groningse bedrijf heeft zich in het afgelopen decennia ontwikkeld tot een belangrijke speler op de Europese markt en staat vooral bekend om haar expertise en innovatie. Van graszaad tot groenbemesters, VDS biedt een uitgebreid assortiment aan haar klanten. 

Oorsprong van Vandinter Semo

Wist je dat Vandinter Semo al meer dan 100 jaar ervaring heeft in de zaadteelt- en zaadhandel? De geschiedenis van het bedrijf begint in 1914, toen twee heren genaamd Zwaan en De Wiljes hun zaadteelt- en zaadhandelbedrijf startten in het Groningse Scheemda. Sindsdien heeft het bedrijf verschillende naamswisselingen ondergaan, maar zaadteelt en zaadhandel zijn nog altijd de belangrijkste kernactiviteiten van het huidige Vandinter Semo.

Maar dat is niet alles! Inmiddels is Vandinter Semo uitgegroeid tot één van de grootste producenten en verwerkers van zaaizaden in Nederland en ver daarbuiten. Het dienstenaanbod is uitgebreid met zaadschoning, zaadcoating en zaadverpakking. En alsof dat nog niet genoeg is, beschikt Vandinter Semo ook over een hoogwaardig laboratorium om het kweekprogramma te ondersteunen.

Populaire producten van Vandinter Semo

Bij Graszaaddirect verkopen wij de VDS Zwaardherik, een populair product van het merk. 

VDS Zwaardherik

Vandinter Semo - Zwaardherik, ook bekend als raketsla of rucola, id een handig en veelzijdig gewas. Het is een eenjarig plantje met een walnootachtige en licht bittere smaak, dat vaak wordt geteeld en verhandeld als rucola.

Zwaardherik heeft nog een ander groot voordeel: het is een slechte waardplant voor schadelijke bodemaaltjes, zoals bietencysteaaltjes en wortelknobbelaaltjes. Daarom wordt het vaak ingezet als bescherming en bestrijding van deze aaltjes.

En wist je dat Zwaardherik ook als groenbemester kan worden gebruikt? Hoewel het minder biomassa produceert dan sommige andere gewassen, heeft het toch zijn eigen voordelen. Als mengpartner kan Zwaardherik worden gezaaid voor verplichte bijmenging, bijvoorbeeld bij aardappelen, suikerbieten, tarwe, uien, wortelen en schorseneren.

Voordelen van VDS

Uiteraard biedt het merk een aantal belangrijke voordelen.

  1. Erfgoed: met meer dan 100 jaar ervaring in de zaadteelt- en zaadhandelbranche is Vandinter Semo een bedrijf met een rijke geschiedenis. Het bedrijf weet als geen ander wat er nodig is voor het kweken van topkwaliteit zaaizaden.
  2. Innovatiekracht: Vandinter Semo blijft niet stilzitten en blijft zich ontwikkelen en innoveren. Met moderne laboratoria en voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling, biedt het bedrijf de meest geavanceerde en nieuwste zaaizaden op de markt.
  3. Breed scala aan producten: Vandinter Semo heeft een breed assortiment aan zaaizaden voor verschillende doeleinden. Van gras- en klaverzaden voor de veehouderij tot zaden voor groenbemesters en akkerbouwgewassen, het bedrijf heeft voor elk wat wils.
  4. All-in-one: Vandinter Semo biedt meer dan alleen zaaizaden. Naast topkwaliteit zaaizaden, biedt het bedrijf ook zaadschoning, zaadcoating en zaadverpakking. Hierdoor kan het bedrijf een complete service aanbieden.
  5. Duurzaamheid: Vandinter Semo hecht veel belang aan verantwoord ondernemen. Het bedrijf is bezig met het verminderen van zijn ecologische voetafdruk en houdt rekening met de impact van zijn activiteiten op het milieu. Met Vandinter Semo kies je dus niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid.

Koop VDS producten bij Graszaaddirect

Vandinter Semo producten koop je eenvoudig, snel en veilig bij Graszaaddirect! Mocht je ergens vragen over hebben, twijfel dan niet om contact op te nemen met een van onze specialisten. Zij helpen je graag verder!