MRS Seeds & Mixtures
Vaste Lupine - Lupinus polyphyllus
Vanaf: 6,95
MRS Seeds & Mixtures
Lupine gemengd - Lupinus hartwegii
Vanaf: 5,95
MRS Seeds & Mixtures
Blauwe lupine - Lupinus angustifolius
Vanaf: 8,95
MRS Seeds & Mixtures
Gele Zoete Lupine - Lupinus luteus
Vanaf: 5,95
MRS Seeds & Mixtures
Lupine - Lupinus Minarette mix
Vanaf: 8,95
MRS Seeds & Mixtures
Blauwe Zoete Lupine
Vanaf: 19,95
MRS Seeds & Mixtures
Lupine 'Pixie Delight' - Lupinus hartwegii
Vanaf: 6,95

Lupine zaden kopen

Lupines staan bekend om hun kleurrijke bloemen en eetbare zaden. De Latijnse benaming van lupine is ‘Lupinus’, en ze behoren tot de plantenfamilie Fabaceae. De planten komen van oorsprong uit Noord- en Zuid-Amerika, maar hebben zich in korte tijd wereldwijd verspreid vanwege hun schoonheid en nuttige eigenschappen.

Naast hun hoge sierwaarde hebben ze ook een belangrijke functie als groenbemester. Door hun vermogen om stikstof uit de lucht te binden en in de bodem vrij te maken, verbeteren ze de bodemvruchtbaarheid en stimuleren ze de groei van omringende vegetatie. Dit maakt lupines een waardevolle toevoeging voor moestuinen en agrarische doeleinden.

Hoe lupine zaden zaaien?

Lupines zijn makkelijk te kweken, groene vingers zijn geen vereisten! Zorg voor goed doorlatende grond en kies een zonnige locatie voor het beste zaairesultaat. Maak de grond los en voeg eventueel wat compost toe voor extra voedingsstoffen.

Wanneer lupine zaden zaaien?

Het beste moment om lupine zaden te zaaien is in het voorjaar. Wacht tot de kans op vorst voorgoed voorbij is. Als je in het voorjaar zaait, geef je de zaden genoeg tijd om te ontkiemen en ontwikkelen voor de zomermaanden.

Lupine zaden oogsten

Het oogsten van lupine zaden is een uitdagende klus die precisiewerk vereist. Het levert je wel een voorraad zaden op die je het komende seizoen kunt zaaien. 

Wanneer kun je lupine zaden oogsten?

Lupine zaden zijn klaar om geoogst te worden wanneer de peulen bruin beginnen te worden en de zaden hard en rijp zijn. Dit komt vaak voor in de late zomer tot de vroege herfst. Het ideale oogstmoment is afhankelijk van het moment van zaaien en het klimaat.

Hoe oogst je de zaden van lupinen?

Wees voorzichtig met het plukken van de droge peulen en verwijder de zaden. Laat de zaden volledig opdrogen, voordat je ze opslaat in een papieren zakje of zadendoos om schimmelvorming te voorkomen.

Lupine verzorgen

Lupines zijn onderhoudsvriendelijke planten. Geef water tijdens langdurige droge periodes. En verwijder uitgebloeide bloemen, zodat de plant nieuwe bloemen kan produceren en een volle uitstraling kan behouden.

Hoe snoei je lupine?

In principe is het niet nodig om lupines te snoeien. Als je de grootte of vorm van de plant wilt veranderen, is dat wel mogelijk. Snoei met mate, want lupines kunnen gevoelig zijn. Knip voorzichtig de uitgebloeide bloemen van de plant en verwijder beschadigde of dode stelen. 

Wat doen met uitgebloeide lupines?

Lupines kunnen, afhankelijk van de soort, zowel eenjarig als meerjarig zijn. Heb je een eenjarig bloemenveld met lupines? Dan kan dan volledig worden gemaaid. Je kunt vervolgens eventueel nieuwe bloemzaden zaaien. Meerjarige lupines kunnen gesnoeid worden. Deze zullen het volgende jaar weer gaan bloeien.

Lupine zaden kopen bij Graszaaddirect

Voor hoogwaardige lupine zaden ben je bij ons aan het juiste adres. Met een ruim assortiment aan bloemenzaden, graszaden en meststoffen hebben wij alles wat je nodig hebt om een prachtige tuin te creëren. Bestel de losse bloemzaden van lupines nu voordelig en veilig online bij Graszaaddirect.