MRS Seeds & Mixtures
Korenbloem - Centaurea cyanus
Vanaf: 6,95
MRS Seeds & Mixtures
Korenbloem 'Polka dot' gemengd
Vanaf: 6,95
MRS Seeds & Mixtures
Korenbloem 'Frosted' gemengd
Vanaf: 7,95
MRS Seeds & Mixtures
Korenbloem 'Ball Mix'
Vanaf: 7,95
MRS Seeds & Mixtures
Bergcentaurie - Centaurea montana
Vanaf: 9,95

Korenbloem zaden kopen

De korenbloem behoort tot de familie Asteraceae. Het is een klassieke eenjarige bloem die inheems is in Europa, waaronder Nederland. Met haar helderblauwe kleur en belangrijke rol in de biodiversiteit is de plant een onmiskenbare blikvanger in elke tuin. De bloemen zijn een belangrijke voedselbron voor bestuivers en zorgen voor een gezond ecosysteem. Eenmaal in bloei zijn ze een ware magneet voor bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen, waardoor ze een bruisend insectenparadijs creëren in je tuin.

Met korenbloemen kan iedereen een succes maken! De makkelijk te zaaien bloemen zijn perfect voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Ze zijn klein en compact, waardoor ze perfect passen in borders, wilde bloemenweides, rotstuinen en zelfs als snijbloem in een vaas.

Korenbloem zaaien

Korenbloemen zaaien kan in de lente en de herfst. Zaai de zaden direct in de volle grond. Gebruik 1 tot 2 gram bloemzaad per vierkante meter voor een gezonde en weelderige bloei. Zaai de losse zaden niet te dicht op elkaar, want te dichte beplanting kan de groei en ontwikkeling belemmeren.

Waar korenbloemen zaaien?

Voor een optimale groei en bloei is het belangrijk om te zorgen voor goed draineerbare grond en een zonnige locatie. Korenbloemen houden niet van natte grond. Zorg dat de bodem vochtig is tot de eerste zaailingen verschijnen, maar bewater met mate.

Hoe diep korenbloemen zaaien?

Korenbloemen zijn zogenaamde lichtkiemers. Ze hebben (zon)licht nodig om te kunnen kiemen. Maak de grond los tot een diepte van 1 tot 2 centimeter en verdeel het zaad gelijkmatig over het oppervlak. Bedek ze vervolgens met een dun laagje aarde en druk het voorzichtig aan.

Korenbloem zaden oogsten

Het oogsten van korenbloemzaden is een geweldige manier om je voorraad zaden aan te vullen en ze in de toekomst opnieuw te kunnen zaaien. Het is een leuke, eenvoudige manier om zelfvoorzienend te worden en geld te besparen. Maar onderschat het niet! Het oogsten van bloemzaad is precisiewerk en het kost tijd. 

Wanneer kun je korenbloem zaden oogsten?

Korenbloemen produceren zaden aan het einde van de bloei. Laat de bloemen drogen aan de plant, voordat je begint met verzamelen. Wanneer je de zaden kunt oogsten, hangt af van de bloeitijd. De oogstperiode vindt plaats in de late zomer tot de herfst.

Hoe oogst je de zaden van korenbloem?

Wacht tot de korenbloem zaden heeft gevormd. Knip nu de bloemhoofdjes af en bewaar ze in een papieren zakje of zadendoos. Laat ze vervolgens enkele weken drogen op een goed geventileerde plek. Zodra de bloemhoofdjes volledig droog zijn, kun je de zaden eruit halen en opslaan in een koele, droge en donkere plek voor het volgende seizoen.

Korenbloem zaden kopen bij Graszaaddirect

Graszaaddirect heeft een breed assortiment met kiemkrachtige bloemzaden die zorgvuldig zijn geselecteerd om een optimale groei en bloei te garanderen. Van de klassieke blauwe kleur tot unieke kleurenmixen, er is voor ieder wat wils. Bestel nu je korenbloemzaden en geniet van een prachtig blauwe bloemenzee die de hele zomer lang te bewonderen is!