Barenbrug

Beef Master 15KG

€126,95
€119,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Beef Master 15KG

Jouw dieren optimaal en verantwoord laten groeien met een mooie vleesaanzet. Dat is toch wat elke vleesvee- en schapenhouder wil? Om dit te halen is een hoge voeropname en een vooral eiwitrijk rantsoen cruciaal. De hoge nutriënten-opname is soms nog een hele uitdaging. Maar niet voor lang, want Beef Master biedt jou de oplossing. Het gras uit dit mengsel is speciaal ontwikkeld om veel eiwit en energie te kunnen leveren en tegelijkertijd de vertering te stimuleren. 

Maximaal verteerbaar, extra smakelijk en een betere penswerking

Voor de meest verantwoorde en continue vleesgroei is het cruciaal dat jouw vee de voldoende ruwvoer kan opnemen en het eiwit maximaal kan benutten. Beef Master bevat daarom verschillende grassen die een uitgebalanceerd dieet vormen. Daarbij zorgt het voor een uitstekend evenwicht tussen darmverteerbaar eiwit en microbieel (pens)eiwit. Op die manier kunnen jouw dieren het ruwvoer uitstekend verteren en het eiwit maximaal gaan benutten. Daarbij is witte klaver toegevoegd om het ruwvoer super smakelijk te maken. Daarnaast zorgt witte klaver ook voor ene continue en evenwichtige groei van het gras gedurende het gehele groeiseizoen. Kropaar, rietzwenk en timothee geven structuur aan het mengsel. De celwandkwaliteit van de geselecteerde rassen zijn uitstekend. Hierdoor kauwt het vee extra goed, maken ze meer speeksel aan en is het voer nog beter verteerbaar. 

Meer voer van eigen land

De uitgebalanceerde samenstelling van Beef Master garandeert een hoge productiviteit gedurende het gehele groeiseizoen. Zo bevat het witte klaver die samen met de andere grassen uit het mengsel een constante opbrengst realiseren van het vroege voorjaar tot het late na jaar. Dat is mede mogelijk doordat timothee al vroeg in het voorjaar groeit en kropaar juist tot in het late najaar. Het zachtbladig rietzwenkgras is daarnaast ook uiterst productief en produceert extra veel massa.

Een sterke weide onder alle omstandigheden

Het gebalanceerde mengsel bevat grasrassen die tegen alle weersomstandigheden kunnen. Kropaar en het rietzwenkgras hebben een uitstekende droogtetolerantie, terwijl timothee juist extra goed bestand is tegen de natste en koudste periodes. Ook kan dit gras tegen een stootje. Of je het gras nu maait of het vee laat grazen, dit gras kan alles aan. Roodzwenkgras uit het mengsel zorgt namelijk voor een extra dichte zode. Dit zorgt ervoor dat het gras extra weerbaar is tegen beweiding en onkruiden. Engels raaigras is naast dat het goed bestand is tegen onkruid ook zeer ziekteresistent. Kortom: Beef Master geeft je jarenlang een weide voor de hoogste voerkwaliteit!

Samenstelling

 - Zachtbladig rietzwenk 37%  - Roodzwenkgras (fors) 10%
 - Engels raaigras tetraploïde (vroeg) 25%  - Kropaar 7%
 - Timothee 15%  - Witte Klaver 6%

Eigenschappen

checkmark Maximaal benutbaar eiwit

checkmark Verbeterd de penswerking

checkmark Om meer vee van eigen land te kunnen voeden

checkmark Uitzonderlijk sterk en weerbaar onder verschillende omstandigheden

checkmark Voor een sterke weiden voor een hoge voerkwaliteit

checkmark Geschikt voor zowel inzaai als doorzaai

checkmark Verhoogt de biodiversiteit

Specificaties
  • SoortBeef Master
  • Inhoud15 kilogram
  • Geschikt voorBlijvend grasland
  • Zaaidichtheid15 - 35 kg/ha (doorzaai), 50 kg/ha (inzaai)
  • ZaaiperiodeFebruari - September
  • EAN8718911076480
  • Artikel codeBAR.1800419