Barenbrug

Green Spirit Smakelijke Weide - 15 kg

€174,95
€159,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Koop 40 voor €124,95 per stuk en bespaar 22%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Green Spirit Smakelijke Weide - 15kg

Het hele jaar zeer smakelijk gras

GreenSpirit SmakelijkeWeide levert het hele seizoen smakelijk gras. De goede smaak van het gras is te danken aan de beste tetraploïde rassen in combinatie met timothee. Smakelijk gras bevordert de ruwvoeropname en dus de melkproductie. Late tetraploïde rassen zorgen voor meer DVE (darm verteerbaar eiwit) dat resulteert in een hoger eiwitgehalte  in de melk. Bovendien geeft Green Spirit Smakelijke Weide een standvastig weide.

Flexibel in gebruik

Green Spirit Smakelijke Weide is samengesteld uit rassen die zowel een hoge opbrengst leveren onder maaien als beweiden. Dit zorgt voor flexibiliteit in het gebruik.

Besparing van krachtvoer

Green Spirit Smakelijke Weide produceert, bij een gelijk maaimoment, 30 VEM (Voedereenheid melk) meer dan een standaard BG3 weidemengsel. De hoge VEM  in combinatie met de hoge opname van Green Spirit Smakelijke Weide maakt een besparing van 32% op krachtvoer mogelijk in vergelijking met ruwvoer van een ouder graslandperceel.  Bovendien voorkomt de hoge  ruwvoeropname  pensverzuring. waardoor melkvee gezond blijft.

Hoge kroonroestresistentie

Green Spirit Smakelijke Weide is, zelfs bij een lage bemesting, het hele seizoen ongevoelig voor kroonroest. Graspercelen zonder kroonroest produceren smakelijk gras en staat garant voor een hoge opname van zowel vers gras als kuilgras. De geur van Timothee zorgt ervoor dat het mengsel onweerstaanbaar is voor koeien.

Bloei synchronisatie voor de hoogste voederwaarde

De verschillende rassen in Green Spirit Smakelijke Weide bloeien op hetzelfde moment. Dit betekent dat het gras in dezelfde week de hoogste voederwaarde heeft met het beste celwand-gehalte. De bloeiwijze doet er 10 dagen over om van de grond tot boven het gewas uit te komen. Als u bij de tweede snede de bloeiwijze onder in de stengel al wegmaait, zul je in de derde snede ook geen bloeiwijze krijgen. Dit verhoogt de kwaliteit van uw graskuil.

Ideaal in combinatie met klaver

Door het klavermengsel Quartet (5 kg/ha) toe te voegen aan Green Spirit Smakelijke Weide wordt het mengsel smakelijker waardoor de opname nog hoger wordt. Graslandpercelen met klaver binden stikstof uit de lucht, waardoor het perceel goed blijft presteren bij een lagere stikstofgift.

Green Spirit Smakelijke Weide is ook uitstekend te combineren met het witte klaver ras Alice. Graslandpercelen met klaver binden stikstof uit de lucht, en dit kan oplopen tot 150 kilo per hectare bij 50% klaver in het grasland. Hiermee bespaart je ten eerste ruim € 100,- uit aan kunstmest. Ten tweede verdient u hieraan doordat de extra gratis stikstof omgezet wordt in eiwit. De eiwitproductie van het grasland stijgt met 750 kilo per ha.

Samenstelling:

 - Timothee 15%
 - Engels raaigras tetraploïd (laat) 55%
 - Engels raaigras diploïd (laat) 30%Eigenschappen

checkmark Geeft het hele seizoen een smakelijke weide

checkmark Flexibel in gebruik

checkmark Meeste melk uit ruwvoer

checkmark Voor duurzaam gebruik op veengrond en zware klei.

checkmark Geschikt voor vroege en late inzaai en doorzaai van percelen

checkmark Hoge kroonroestresistentie

checkmark Besparing krachtvoer

checkmark Ideaal i.c.m. klaver

Specificaties
  • SoortSmakelijke Weide
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor+/- 3000 m²
  • Zaaidichtheid45-55 kg/ha
  • Zaaiperiodefebruari t/m november
  • EAN8718911006432
  • Artikel code1800220