Green Spirit Smakelijke Weide - 15 kg
Uw winkelwagen:
Totaal
Barenbrug

Green Spirit Smakelijke Weide - 15 kg

€143,95
Levertijd: voor 19.00 uur besteld, morgen in huis
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Gratis verzending vanaf €50,-
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Op werkdagen voor 19.00 besteld, morgen in huis
Product informatie

Barenbrug Green Spirit Smakelijke Weide - 15 kg

Het hele jaar zeer smakelijk gras
GreenSpirit SmakelijkeWeide levert het hele seizoen smakelijk gras. De goede smaak van het gras is te danken aan de beste tetraploïde rassen in combinatie met timothee.  Smakelijk gras bevordert de ruwvoeropname en dus de melkproductie.  Late tetraploïde rassen zorgen voor meer DVE (darm verteerbaar eiwit) dat resulteert in een hoger eiwitgehalte  in de melk. Bovendien geeft GreenSpirit SmakelijkeWeide geeft een standvastig weide.

Flexibel in gebruik
GreenSpirit SmakelijkeWeide is samengesteld uit rassen die zowel een hoge opbrengst leveren onder maaien als beweiden. Dit zorgt voor  flexibiliteit in het gebruik.

Besparing krachtvoer
GreenSpirit SmakelijkeWeide produceert, bij een gelijk maaimoment, 30 VEM meer dan een standaard BG3 weidemengsel. De hoge VEM  in combinatie met de hoge opname van GreenSpirit•SmakelijkeWeide maakt een besparing van 32% op krachtvoer mogelijk in vergelijking met ruwvoer van een ouder graslandperceel.  Bovendien voorkomt de hoge  ruwvoeropname  pensverzuring. waardoor melkvee gezond blijft.

Hoge kroonroestresistentie
GreenSpirit SmakelijkeWeide is, zelfs bij een lage bemesting, het hele seizoen ongevoelig voor kroonroest. Graspercelen zonder kroonroest produceren smakelijk gras en staat garant voor een hoge opname van zowel vers gras als kuilgras. De geur van timothee zorgt ervoor dat het mengsel onweerstaanbaar is voor koeien.

Bloei synchronisatie voor de hoogste voederwaarde
De verschillende rassen in GreenSpirit•SmakelijkeWeide bloeien op hetzelfde moment. Dit betekent dat het gras in dezelfde week de hoogste voederwaarde heeft met het beste celwandgehalte. De bloeiwijze doet er 10 dagen over om van de grond tot boven het gewas uit te komen. Als u bij de tweede snede de bloeiwijze onder in de stengel al wegmaait, zult u in de derde snede ook geen bloeiwijze krijgen. Dit verhoogt de kwaliteit van uw graskuil.

Ideaal in combinatie met het klavermengsels Quartet
Door het klavermengsel Quartet (5 kg/ha) toe te voegen aan GreenSpirit SmakelijkeWeide wordt het mengsel smakelijker waardoor de opname nog hoger wordt. Graslandpercelen met klaver binden stikstof uit de lucht, waardoor het perceel goed blijft presteren bij een lagere stikstofgift.

Aanbeveling GreenSpirit•SmakelijkeWeide
- Geeft het hele seizoen een smakelijke weide.
- Flexibel in gebruik.
- Meeste melk uit ruwvoer.
- Voor duurzaam gebruik op veengrond en zware klei. Geschikt voor vroege en late inzaai en doorzaai van percelen.

Samenstelling
15% Barpenta Timothee
45% Dromara Engels raaigras tetraploïd
20% Barhoney Engels raaigras diploïd
20% Barnewton Engels raaigras diploïd

Specificaties
Top mengsel: Green Spirit
Zaaien vanaf: februari
Zaaien tot en met: november
Zaaidichtheid/ha inzaai: 45-55 kg
Zaaidichtheid doorzaai 25 kg

Eigenschappen

No properties available

Specificaties

No specifications available