Barenbrug

Bar Elegance - 15kg

€155,95
€133,95
Levertijd: 3 - 5 werkdagen levertijd
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Bar Elegance - 15kg

Het mengsel speciaal voor de gebruiker die de koning in eigen tuin is. Deze royale gebruiker stelt de hoogste eisen aan de sierwaarde van een gazon. Maar niet alleen de sier waarde moet toren hoog zijn. Het gras moet ook tegen een stootje kunnen. Daarom is dit mengsel samengesteld een aantal grasrassen die een hoge sierwaarde hebben en toch een dichte, sterke zode opleveren. 

Hoge sierwaarde

Zoals de naam al zegt is elegantie van de hoogste prioriteit in dit mengsel. Het bestaat dan ook voor maar liefst 80% uit rassen met een enorm hoge sierwaarde. Deze 80% is verdeeld onder een aantal rassen roodzwenkgras en struisgras. Beide grassen zijn grassoorten die enorm goed presteren als het gaat om sierwaarde. Dit komt doordat er vooral gebruik is gemaakt van de fijn bladige rassen. Van het aandeel roodzwenkgras is het grootste aandeel met fijne en normale uitlopers. Ook hebben beide grassen een prachtige, zachte middengroene kleur waardoor deze haast blauw lijkt te zijn. Dit geeft een uniek uiterlijk aan elke siertuin. 

Sterke en Dichte zode

De dichte zode wordt behaald door het gebruik van dicht groeiende grassoorten in het mengsel. Veldbeemdgras is bijvoorbeeld een uitblinker als het gaat om de sterke wortels en groei in de breedte. Zo heb je niet alleen een dichte zode maar ook eentje die ijzersterk is. 

Prestaties

Ondanks dat dit mengsel vooral bestaat uit grassen met een hoge sierwaarde, gaat de betredingstolerantie daar niet ten koste van. Zo zorgt het veldbeemd voor de goede betredigstolerantie. Toch is de betredingstolerantie ietsje lager dan mengsels met een ook veel lagere sierwaarde. Het grote voordeel van dit mengsel is dat het enorm goed presteert in veel omstandigheden. Zo is het mengsel ideaal voor in schaduwrijke gazons of in gazons met een wat zuurdere of drogere bodem. Ook kan dit gras extreem goed tegen een maaibeurt. Met de korst mogelijke maai hoogte van 5 mm.

Samenstelling:

 - Roodzwenkgras (fijn) 30%
 - Roodzwenkgras (gewoon) 30%
 - Roodzwenkgras (fors) 17%
 - Gewoonstruisgras 3%
 - Veldbeemdgras 20%

Eigenschappen

checkmark Extreem fijnbladig en sierlijk.

checkmark Zacht en middengroen.

checkmark Zeer goed bestand tegen bespeling.

checkmark Met de vertrouwde Barenbrug kwaliteit.

checkmark Uitstekende droogtetolerantie.

checkmark De kortst mogelijke maaihoogte van 5 mm

 

 

Specificaties
  • SoortBar Elegance
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor+/- 750 m²
  • Zaaidichtheid15-25 gram per m²
  • Zaaiperiodemaart t/m september
  • EAN8718911003455
  • Artikel code1820067