Ten Have
Kropaar
€17,95 €16,95
Barenbrug
Green Spirit - Doorzaai 15KG
€137,95 €132,95
Ten Have
Weidegras 11 - 15KG
€86,95 €82,95
Barenbrug
Green Spirit Maaien 15KG
€164,95 €157,95
Barenbrug
Green Spirit Structuur 15KG
€147,95 €142,95
Ten Have
Festulolium
€13,95

Weiland

Heb je een weide voor koeien of paarden? Dan is een goed gras bijna onmisbaar! Als het gaat over de opbrengt van de koe of de voeding van een paard is een goed graszaad erg belangrijk. Er zijn vele soorten types grassen en rassen. Bij Graszaaddirect verkopen we verschillende soorten graszaden voor de weide. Welke dat zijn, laten we je hier weten.

Graszaad voor de weide

Wij verkopen vele soorten graszaad voor de weide. Of het nu gaat om een blijvend grasland (BG) en een goed graszaad voor je paardenweide, graszaaddirect heeft het! Voor paarden hebben wij ook soorten op voorraad die laag in fructaan zijn, dit zijn types graszaden die minder suikers bevatten zodat het het paard niet te snel zal aankomen. Paarden hebben behoefte aan gras met een structuurrijk gras. Dit zodat het gezond en lekker is.

Graszaad Paardenweide

Paardengras is een gras dat structuurrijk is en goed van smaak. Het moet tegen een stootje kunnen omdat paarden er veel over galopperen. Ook moet het goed kunnen tegen kort afgrazen omdat paarden vaak selectief grazen. Onze mengsels zijn met zorg hierop samengesteld.

Weidegras

Weidegras (veeteelt) zijn mengsels die uitstekend geschikt zijn voor koeien en schapen. Deze zijn specifiek samengesteld voor voor verschillende doeleinde:

  • Maaien
  • Beweiden
  • Structuur
  • Smakelijkheid

De mengsel die voldoen aan de eisen van de Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK). Ook zijn er mengsel die moeten voldoen aan de de richtlijnen van de Nederlandse Rassenlijst deze hebben een de termen BG (blijvend grasland) en beginnen met een lettercodering zoals BG11 / BG3 / BG4 etc.

Kruiden voor paarden

Paardenweide Kruidenmengsel zijn een bijzonder smakelijk toevoeging aan uw paardenweide. Een uitgekiende samenstelling zorgt niet alleen voor smakelijkheid maar ook een gezondere weide.

Kruidenmengsels hebben een positieve invloed op de darmflora van paarden en de algehele gezondheid en weerstand.