MRS Seeds & Mixtures
Bijen & Hommelmengsel 1- en meerjarig
€29,95
Ten Have
Laagbloemen bloemenmengsel
€42,95 €36,95
MRS Seeds & Mixtures
Wildbloemenmengsel 1- en meerjarig
€28,95
Ten Have
wildbloemen mengsel 1KG
€118,95 €99,95
MRS Seeds & Mixtures
Korenbloem gemengd
€7,95
Ten Have
Bijenmengsel één- en meerjarig
€30,95 €25,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Inheems
€26,95 €23,95
MRS Seeds & Mixtures
Japans Bloemengazon
€24,95 €21,95
MRS Seeds & Mixtures
Zonnehoed 'Marmelade'
€14,95
MRS Seeds & Mixtures
Dahlia Pompon gemengd
€12,95
MRS Seeds & Mixtures
Korenbloem 'Frosted' gemengd
€7,95
Ten Have
Green Star Plukbloemenmengsel 1 kg
€106,95 €102,95
MRS Seeds & Mixtures
Korenbloem 'Polka dot' gemengd
€10,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen - Blauwe Tinten Mix
€32,95 €27,95

Bloemzaden voor Tuin

Wil je een kleurrijkere tuin? Graszaaddirect verkoopt diverse bloemenzaden met elk verschillende eigenschappen. Van bloemen(mengsels) die bijen of vlinders aantrekken tot aan wilde bloemen en laagbloemen. Bij Graszaaddirect vind je allerlei bloemen(mengsels) voor mooie, bloemrijke borders, bermkanten of ongebruikte stukken tuin. Deze zijn stuk voor stuk uiterst geschikt voor de ruigere gazons in de tuin.

Zaaien doe je eenvoudig in 3 stappen

1. Wie zich goed voorbereidt, heeft al het halve werk gedaan. Het is daarom belangrijk dat je een geschikte plek in de tuin hebt. Zorg ervoor dat je de viltlaag verwijderd. Dat houd in dat alle eventuele onkruiden uit de boden zijn verwijderd. Spit vervolgens de grond, één spade diep, om en maak de grond weer egaal met een hark.

2. Nu kan het zaaien beginnen. Zaai dun uit in zowel de lengte als in de breedte voor een optimale verdeling. Je hebt gemiddeld 1 tot 1,5 gram zaad nodig per vierkante meter. Je kan bloemenmengsels het beste met de hand zaaien. Hark de zaden lichtjes in en druk ze vervolgens aan zodat ze goed contact maken met de bodem. 

3. Zorg ervoor dat je de bodem gedurende +/- 2 weken na het zaaien regelmatig bewatert. Zeker tijdens droge weersomstandigheden. 

Het onderhouden van een bloemenweide

Wanneer in de nazomer alles bijna is uitgebloeid adviseren wij het gewas af te maaien op +/- 5 cm. hoogte. En het maaisel niet direct afvoeren maar een aantal dagen te laten drogen. Wanneer het maaisel goed gedroogd is kan je met de achterzijde van een spade het maaisel gaan bekloppen. Hierdoor vallen de zaden uit de aren en kunnen gaan ontkiemen en het volgend jaar weer voor bloei gaan zorgen.

Over het algemeen blijft een bloemenweide 3 jaar soortenrijk. Na 3 jaar zal je toch weer van voor of aan moeten beginnen.

Handig om te weten:

  • Bemesting van de grond kan achterwege blijven. Bloemenweides komen het best tot hun recht bij minimale bemesting; dus bij een schrale grond.
  • Doorzaaien in bestaande grasmat/weide is niet mogelijk en zal alleen maar negatieve resultaten opleveren.
  • Indien je een bloemenmengsel zonder graszaad aanschaft, adviseren wij, vanwege voorafgaande punt, het bloemzaadmengsel niet te mengen met graszaden. Al je dit toch van plan bent dan kan je het best een langzaam groeiend grasmengsel gebruiken, bijvoorbeeld een siergras mengsel.