MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel voor Vlinders
Vanaf: 13,95
MRS Seeds & Mixtures
Mengsel voor Lieveheersbeestjes
Vanaf: 21,95
MRS Seeds & Mixtures
Klimplanten mengsel
Vanaf: 20,95
MRS Seeds & Mixtures
C1 - Eetbaar Bloemenmengsel
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Nuttige Insecten
Vanaf: 9,95
MRS Seeds & Mixtures
Snijbloemenmengsel 1-jarig
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenweide met graszaad
Vanaf: 25,95
MRS Seeds & Mixtures
Vogelaantrekkend Bloemenmengsel
Vanaf: 17,95
MRS Seeds & Mixtures
Sedumdak Bloemenmengsel
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Siergrassenmengsel
Vanaf: 26,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmix Paardenweide
Vanaf: 19,95
MRS Seeds & Mixtures
Bosrand Bloemenmengsel Inheems - Meerjarig
Vanaf: 24,95
MRS Seeds & Mixtures
Droogbloemenmengsel - 13 soorten
Vanaf: 12,95
MRS Seeds & Mixtures
Tuinkruidenmengsel Meerjarig
Vanaf: 10,95
MRS Seeds & Mixtures
Boomgaard Bloemenmengsel - 1 en meerjarig
Vanaf: 13,95
MRS Seeds & Mixtures
Japans Bloemengazon
Vanaf: 27,95
MRS Seeds & Mixtures
Eetbare Bloemen Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Droogbloemenmengsel - 21 soorten
Vanaf: 29,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Geurende tuinen 1-jarig
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Rotstuinen bloemenmix 1 jarig
Vanaf: 35,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel voor Vlinders - Laag
Vanaf: 13,95

Speciale bloemenmengsels

Bloemenmengsels zijn er in allerlei soorten en maten. Jij noemt het, wij hebben het. Graszaaddirect heeft het grootste online aanbod aan bijzondere bloemenmengsels. 

Wat zijn speciale bloemenmengsels?

Onder speciale bloemenmengsels verstaan we alle bloemenmengsels die voor een specifiek doel gezaaid worden. In deze categoriepagina vind je bloemenmengsels die samengesteld zijn voor het aantrekken van specifieke insecten als lieveheersbeestjes en vlinders. Ook vind je bloemenmengsels voor speciale tuininrichtingen. Denk hierbij aan bloemen die gezaaid kunnen worden in rotstuinen en schaduwrijke tuinen.

Soorten speciale bloemenmengsels

Mocht je jezelf de vraag hebben gesteld ‘welk bloemenmengsel moet ik kiezen?’, dan ben je hier aan het juiste adres. Onder de categorie speciale bloemenmengsels vind je namelijk allerlei soorten mengsels: bloemenmengsels voor bijen en vlinders, snijbloemen, eetbare bloemen en zelfs bloemenzaad met graszaad. Eén ding hebben deze uiteenlopende mengsels met elkaar gemeen: ze zullen ongetwijfeld meer kleur aan je tuin geven!

Bloemenmengsel voor vlinders

Vlinders lokken naar je tuin? Dat kan met ons bloemenmengsel voor vlinders. Dit mengsel is uitsluitend geselecteerd op bloemen waar vlinders erg van houden. Het bloemenmengsel voor vlinders is een gevarieerd mengsel met meer dan 20 (!) kleurrijke, vlinder aantrekkende zomerbloemen. Het vlinderbloemenmengsel heeft inheemse bloemen. Deze inheemse bloemen dienen als voedselbron (waardplanten) voor vlinders. We hebben het bloemenmengsel voor vlinders ook in een biologisch jasje. Onze biologische bloemenmengsels hebben een even hoge aantrekkingskracht op bestuivende insecten als gangbare bloemzaden. Maak je tuin insectenvriendelijk met deze bijzondere bloemzaden! Veel van deze bloemen vallen ook onder de top 10 beste bloemen voor bijen. Met deze mix is de biodiversiteit in eigen tuin te vergroten. 

Bloemenweide met graszaad

Ja, dat lees je goed! Dit mengsel maakt het mogelijk om een ietwat ruige, onderhoudsvriendelijk gazon te creëren waar prachtige kleurrijke wilde bloemen een prominente plek innemen. Doordat het graszaad langzaam groeit, zullen de zaden niet met elkaar concurreren. Kies je voor dit bloemenmengsel met graszaad, dan kies je voor een kleurrijke, fleurige tuin waar nuttige insecten maar al te graag naar toe trekken.

Zaden eetbare bloemen

Ook verkrijgbaar bij Graszaaddirect: bloemenmengsels met eetbare bloemen. Deze bloemen kun je in de tuin zaaien om ze later te gebruiken als decoratie en extra smaaktoevoeging voor je maaltijden. Onze eetbare bloemen zijn niet alleen smakelijk; ze zijn ook een lust voor het oog! De zaden van de eetbare bloemen leveren een leuk kruidentuintje op. Maak een verfrissende thee met de bloemen van de stokroos, of geef je maaltijden meer spice met de bloemblaadjes van de goudsbloem. Wat je ook van plan bent: met de eetbare bloemen mix maak je elk gerecht een creatieve, haast feestelijke aangelegenheid.

Snijbloemen zaden

Altijd al je eigen boeketten willen samenstellen? Dat is nu mogelijk met een snijbloemenmengsel. Dit bloemenmengsel bestaat uit een mix van zaden die uitgroeien tot bloemen die geschikt zijn als snijbloem. Dit zijn bloemen die je nét voor de bloei aan uit je pluktuin kunt snijden, om er vervolgens prachtige veldbloemenboeketten mee samen te stellen. Ben je benieuwd welke bloemen het goed doen als pluk/snijbloem? En hoe je deze daadwerkelijk kunt zaaien? Lees dan ook eens onze blog: Plukbloemen in eigen tuin zaaien!

Kan ik alle bloemenzaden met elkaar mixen?

Onze speciale bloemenmengsels zijn op maat gemaakt. De mengsels bestaan uit een nauwkeurige selectie van bloemsoorten die goed op elkaar aansluiten, zowel qua kleur als bloeiperiode. Wil je graag een mooie, gevarieerde bloementuin, maar heb je niet zoveel verstand van bloemen? Dan raden we jou als leek aan om een kant-en-klaar bloemenmengsel te bestellen. Voor de gevorderden onder ons bieden wij ook gewoon de optie om losse bloemzaden te bestellen. Je kunt ervoor kiezen om slechts één bloemsoort te zaaien, maar je kunt ook zelf je mengsel samenstellen door speciale bloemen te mixen naar je eigen wens. Het is mogelijk om zowel losse zaden als zaadmixen als bijvoorbeeld bijenmengsels met elkaar te mengen. In principe kun je alle bloemenzaden met elkaar mixen, als je maar voldoende plantafstand aanhoudt. Wel passen sommige bloemsoorten wat beter bij elkaar dan de ander. Het oog wil natuurlijk ook wat!

Op welke bodem kan ik speciale zaden zaaien?

Er bestaan verschillende bodems waaronder een zandgrond, veengrond, kleigrond en leemgrond. Daarnaast kan het nodig zijn om te kijken naar de zuurgraad, het voedingsgehalte en de natheid van de bodem. Ook bestaan er veel bloemenmengsels die op vrijwel elke soort bodem goed kunnen gedijen. Omdat dit voor alle speciale zaden erg kan verschillen, raden wij aan om te kijken naar de specifieke beschrijvingen van de bijzondere bloemzaden. 

Hoe zaai ik bijzondere bloemzaden?

Hoe zaai je speciale bloemzaden? Om te beginnen zorg je voor goed omgespitte grond. Hierna zaai je de zaadjes 1-3 cm diep in. Houdt ook buiten de grond de eerste twee weken vochtig door regelmatig water te geven. Zodra alle plantjes opkomen wordt aangeraden veel planten te spreiden op ongeveer 20 cm. Als je te veel over hebt, kun je deze gerust overpotten in potten of plantenbakken. Lees ook eens onze blog: ‘‘Hoe leg je een bloemenweide aan?’’, om erachter te komen waar je nog meer om zou moeten denken tijdens het zaaien van speciale bloemzaden.

Wanneer kan ik het beste de speciale zaden zaaien?

Speciale bloemenmengsels kun je doorgaans het beste zaaien in de lente of in de zomer. Op de verpakking kun je lezen wanneer je het beste kan zaaien. Dit is echter wel een schatting; want wanneer je het beste kan zaaien, heeft onder andere te maken met het weer. Zo zou je ook rekening moeten houden met de bodemtemperatuur. Veel bloemenzaadjes zijn bijvoorbeeld niet vorstbestendig. Houdt hier dus zeker rekening mee als je van plan bent om in het vroege voorjaar te gaan zaaien.

Hoe verzorg ik bloemen van speciale bloemenmengsels?

Het mogen dan wel speciale bloemenmengsels zijn, maar de bloemen hebben geen speciale verzorging nodig! Sterker nog, met het zaaien van onze speciale bloemenmengsels leg je een onderhoudsvriendelijke bloemenweide aan. Tijdens langdurige droogteperiodes is het aan te raden om de bloemen te bewateren. De meeste bloemsoorten houden van een licht vochtige ondergrond. De speciale bloemen hoeven niet bemest te worden. Aan het einde van de bloei kun je de bloemenweide gaan maaien en het maaisel afvoeren.

Speciale bloemenmengsels kopen bij Graszaaddirect

Wil je meer kleur, geur en activiteit van bijen en vlinders in je tuin? Je kan je tuin geheel naar eigen wens inrichten met een speciaal bloemenmengsel van Graszaaddirect. Wij hebben zowel eenjarige bloemen als meerjarige bloemen in ons assortiment. Geschikt om in te zaaien op alle grondsoorten. Laat je verrassen door de grote verscheidenheid aan verschillende wilde bloemen bij ons op de webshop!