MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel Hoog - Meerjarig
€14,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Oranje Tinten Mix
€27,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Witte Tinten Mix
€28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen - Blauwe Tinten Mix
€28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Gele Tinten - Mix
€28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Rode Tinten Mix
€28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Roze Tinten Mix
€28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Paarse Tinten Mix
€28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Roze & Rode Tinten Mix
€28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel 1-jarig
€23,95 €18,95
MRS Seeds & Mixtures
Rotstuinen bloemenmix 1 jarig
€29,95 €24,95

Zomerbloemen

Altijd al graag zomerbloemen in je tuin gewild? Je zaait ze nu helemaal zelf in met één van onze zomerbloemenmengsels! Laten we eerlijk zijn, wie wordt er nou niet vrolijk van zomerse bloemen? Onze eenjarige zomerbloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, blauw, oranje en roze. Onze mengsels zijn voorzien van de meest bekende (en populaire) bloemsoorten. Denk bijvoorbeeld aan typische zomerbloemen als afrikaantjes, dahlia’s, goudsbloemen en nog veel meer! Het bevatten mengsels van ongeveer 10 verschillende bloemsoorten. Waar de ene bloemsoort slechts tot een hoogte van 20 centimeter groeit, groeit een andere bloemsoort wel tot een hoogte van 80 centimeter. Dit geeft een leuk, speels effect aan je bloemenweide en het voegt een extra dimensie toe aan je tuin!

 

zomerbloem dahlia

 

Al met al vormen de verschillende bloemsoorten in onze zomerbloemmengsels een mooi en kleurrijk geheel. Wij worden hier erg vrolijk van, maar bijen en vlinders des te vrolijker! Onze bloemrijke mengsels trekken namelijk verschillende soorten bijen en insecten aan door middel van de geur. Deze nuttige beestjes krijgen het jaar in jaar uit steeds lastiger in ons land. Dit heeft met name te maken met de verstedelijking. De gemiddelde tuin wordt steeds minder groen ingericht. Hierdoor ontstaat er een gebrek aan bloeiende planten. Maar, deze planten zijn voor bijen wel erg belangrijk voor het inwinnen van voedsel (nectar en stuifmeel). Gelukkig kunnen we de nuttige insecten in onze omgeving wel een handje helpen. Dit kan bijvoorbeeld door zomerbloemen te zaaien. Maar, we hebben ook wilde bloemen in ons assortiment waar bijen extra blij van worden! We hebben namelijk ook specifiek samengestelde bijenmengsels. Deze bloemenmengsels creëren nóg meer biodiversiteit in onze tuinen.

Zomerbloemen zaaien

Je kunt de zomerse bloemen inzaaien in de volle grond, maar je kan er ook voor kiezen om ze achter het glas te zaaien. De bloemen groeien het beste op een schrale, vochtdoorlatende ondergrond. Bewerk de bodem van te voren en verwijder onkruiden en andere onregelmatigheden. Houdt de bodem de eerste paar weken na het zaaien goed vochtig. Zomerbloemen houden van zon! Zaai de bloemzaden daarom bij voorkeur in op een plekje waar de zon de bloemen dagelijks voldoende zonuren kan bieden. De bloemzaadjes dienen dun uitgezaaid te worden. De zaaidichtheid is meestal 1 gram per vierkante meter. Je zou de bloemzaden licht in kunnen harken zodat je er zeker van bent dat de zaden contact maken met de aarde. Dit zal het bloeiproces alleen maar versnellen!

Een voordeel van onze eenjarige zomerbloemen is dat je al snel een mooi zaairesultaat hebt; meestal duurt het 1,5 tot 2 maand voordat de eerste bloemsoorten ontkiemen. De ideale zaaiperiode is - afhankelijk van het weer - tijdens de maanden maart tot mei. De zomerbloemen zullen vervolgens vanaf juni tot diep in de herfst bloeien. Wanneer ze uitgebloeid zijn kun je de dode planten volledig afmaaien. Je zou het aankomende groeiseizoen weer nieuwe zomerbloemen kunnen inzaaien. Wil je liever een meerjarig bloemenmengsel? Dan zou je ook één van onze wilde bloemenmengsels kunnen inzaaien. Deze gaan doorgaans 3 jaar lang mee.