MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel Hoog - Meerjarig
€16,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Oranje Tinten Mix
€31,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Witte Tinten Mix
€32,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen - Blauwe Tinten Mix
€32,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Gele Tinten - Mix
€32,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Rode Tinten Mix
€32,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Roze Tinten Mix
€32,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Paarse Tinten Mix
€32,90
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Roze & Rode Tinten Mix
€32,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel 1-jarig
€23,95 €20,95
MRS Seeds & Mixtures
Rotstuinen bloemenmix 1 jarig
€29,95 €28,95

Zomerbloemen kopen

Altijd al graag zomerbloemen in je tuin gewild? Je zaait ze nu helemaal zelf in met één van onze zomerbloemenmengsels! Daar worden wij heel vrolijk van! Want, laten we eerlijk zijn, wie wordt er nou niet blij van zomerse bloemen?

Welke zomerbloemen zitten in de bloemenzaden mix?

Onze bloemrijke zomerbloemenmengsels trekken verschillende soorten bijen en andere nuttige insecten aan. Veel van onze zomerbloemen mengsels zijn namelijk, net als dat bij bijenmengsels het geval is, voorzien van bijenplanten als goudsbloemen, zonnehoeden en phacelia. Deze zomerbloemen zijn voor bestuivende insecten erg belangrijk voor het inwinnen van nectar en stuifmeel. Naast insecten aantrekkende bloemen zitten er ook vaak meerdere soorten snijbloemen in het mengsel verwerkt. Deze speciale bloemen kunnen gebruikt worden om af te snijden, om ze vervolgens bijvoorbeeld in een vaas te zetten. Bij Graszaaddirect zijn zomerbloemen verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, blauw, oranje en roze.

 

zomerbloem dahlia

Wat is de beste manier om zomerbloemen zaden te zaaien? 

Je kunt de zomerse bloemen inzaaien in de volle grond, maar je kan er ook voor kiezen om ze binnen achter het glas te zaaien. De bloemen groeien het beste op een schrale, vocht doorlatende ondergrond. Bewerk de bodem van tevoren  en verwijder onkruiden en andere onregelmatigheden. Houd de bodem de eerste paar weken na het zaaien goed vochtig. Zomerbloemen houden van zon! Zaai de bloemzaden daarom bij voorkeur in op een plekje waar de zon de bloemen dagelijks voldoende zonuren kan bieden. De bloemzaadjes dienen dun uitgezaaid te worden. De zaaidichtheid is meestal 1 gram per vierkante meter. Je zou de bloemzaden licht in kunnen harken zodat je er zeker van bent dat de zaden contact maken met de aarde. Dit zal het bloeiproces alleen maar versnellen!

Wanneer kan ik het beste zomerbloemen zaaien?

Zomerbloemen kunnen vanaf april tot en met begin juni in de volle grond gezaaid worden. Je kunt het groeiproces van de bloemen versnellen door ze onder het glas te kweken. Dit kan op z’n vroegst vanaf februari. Je kunt de zomerbloemen dan vanaf halverwege april buiten in de volle grond planten.

Hoe lang bloeien zomerbloemen?

Zomerbloemen staan, logischerwijs, tijdens de zomermaanden in de bloei. De bloemen staan vanaf juni tot diep in de herfst in de bloei. Zo kun jij maandenlang genieten van een esthetische, kleurrijke bloemenpracht in je tuin gedurende de mooiste tijd van het jaar! De meeste bekende zomerbloem zaden zoals zonnebloemzaden, maar ook afrikaantjes en korenbloemen, zijn allemaal eenjarige bloemsoorten. Dit betekent dat de bloemen één jaar in de bloei staan. Dit komt onder andere doordat de meeste zomerbloemen niet winterhard zijn. Wil je het volgende jaar weer een bloeiende zomerbloemen veld hebben, dan zul je de uitgebloeide bloemen moeten afmaaien en weer opnieuw moeten beginnen met zaaien. Je kunt er ook voor kiezen om een meerjarig zomerbloemenmengsel te zaaien. Het hoge bloemenmengsel van MRS Seeds & Mixtures bestaat uit een kleurrijke mix van inheemse zomerbloemen, die eveneens ook zeer aantrekkelijk zijn voor bestuivende insecten.

Hebben zomerbloemen een bepaalde verzorging nodig?

Zomerbloemen hebben geen speciale verzorging nodig. Sterker nog, een bloementuin vol met zomerbloemen is onderhoudsvriendelijk. Nog onderhoudsvriendelijker dan een tuin met een gazon. Waarbij je een gazon wekelijks moet maaien, hoef je zomerbloemen slechts eenmaal per jaar te maaien; aan het einde van de bloeiperiode. De bloemen hoeven niet bemest te worden. Zomerbloemen gedijen het beste op schrale grond. Zorg er wel voor dat je de bloemen op een zonnige plaats inzaait.

Zomerbloemen zaden kopen bij Graszaaddirect

Onze zomerbloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, blauw, oranje en roze. De kwaliteitsmengsels zijn voorzien van de meest bekende (en populaire) bloemsoorten. De mengsels bestaan uit een mix van ongeveer 10 verschillende bloemsoorten. Waar de ene bloemsoort slechts tot een hoogte van 20 centimeter groeit, groeit een andere bloemsoort wel tot een hoogte van 80 centimeter. Dit geeft een leuk, speels effect aan je bloemenweide en het voegt een extra dimensie toe aan je tuin! Wil je je tuin verrijken met zomerbloemen? Zomerbloemen zaden koop je veilig, voordelig én snel bij Graszaaddirect!