MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel Hoog - Meerjarig
Vanaf: 17,95
MRS Seeds & Mixtures
Prairietuin Compleet
Vanaf: 34,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen - Blauwe Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel 1-jarig
Vanaf: 22,95
MRS Seeds & Mixtures
Prairietuin bloemenmengsel
Vanaf: 29,95
MRS Seeds & Mixtures
Rotstuinen bloemenmix 1 jarig
Vanaf: 35,95
MRS Seeds & Mixtures
Droogteresistent bloemenmengsel
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Witte Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Roze & Rode Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Paarse Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Rode Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Roze Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Oranje Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Gele Tinten - Mix
Vanaf: 28,95

Zomerbloemen kopen

Met zomerbloemen in je tuin hoef je nooit meer op vakantie! Zomerbloemen zijn bloemen die bloeien tijdens de warmere maanden van het jaar, vandaar de naam ‘zomerbloemen’. Deze bloemen verschillen in kleur, geur, hoogte en vorm maar worden vaak geassocieerd met levendige kleuren die passen bij de sfeer van de zomer. Je hoeft maar een blik naar je tuin te werpen om vervolgens een kleurenpracht aan zomerbloemen te zien. Zomerbloemen zaaien doe je eenvoudig met onze speciale zomerbloemenmengsels. Haal de sfeer van de bloemenriviéra, een tropisch eiland of het Engelse platteland, naar je eigen tuin met deze zomer bloemenmengsels! 

Welke zomerbloemen zitten in de bloemenzaden mix?

In onze zomerbloemen mixen zitten vaak erg veel verschillende soorten bloemen. Veel van onze zomerbloemen mengsels zijn voorzien van planten als zonnebloemen, zonnehoeden en phacelia, die ook bijenbloemen zijn. Daarnaast vind je wilde bloemen in de mengsels terug, zoals de korenbloem, klaproos en goudsbloem. Waar zomerbloemen ook bekend om staan, is dat ze uitstekende snijbloemen opleveren. Snijbloemen als de zomerasters en saffloer zijn typische zomerbloemen en zijn daarom vaak terug te vinden in onze zomermengsels. Hiermee kun je prachtige zomer bloemstukken maken! 

Wat is de beste manier om zomerbloemen zaden te zaaien? 

Je kunt de zomerse bloemen zaaien in de volle grond, maar je kan er ook voor kiezen om ze binnen achter het glas te zaaien (voorzaaien). De zomerplanten groeien het beste op een schrale, vochtdoorlatende ondergrond. Bewerk de bodem van tevoren en verwijder onkruid en onregelmatigheden. Hou de bodem de eerste paar weken na het zaaien licht vochtig. Het komt niet als een verrassing: zomerbloemen houden van zon! Zaai de bloemzaden daarom bij voorkeur in op een plekje waar de planten voldoende zonuren krijgen. De bloemzaadjes moeten dun uitgezaaid te worden. De zaaidichtheid betreft meestal 1 gram per vierkante meter. Hark de zomerbloemzaden licht in, zodat je er zeker van bent dat de zaden contact maken met de aarde. Dit zal het bloeiproces versnellen!

Wanneer kan ik het beste zomerbloemen zaaien?

Zomerbloemen kunnen vanaf april tot en met begin juni in de volle grond gezaaid worden. Je kunt het groeiproces van de bloemen versnellen door ze onder het glas te kweken. Dit kan op zijn vroegst vanaf februari. Je kunt de zomerbloemen dan halverwege april buiten in de volle grond planten.

Hoe lang bloeien zomerbloemen?

Zomerbloemen staan tijdens de zomermaanden in bloei. In de meeste gevallen al vanaf juni tot diep in de herfst. Zo kun jij maandenlang genieten van een kleurrijke bloemenpracht in je tuin. En dat gedurende de mooiste tijd van het jaar! De meeste bekende zomerbloem zaden als zonnebloemzaden, maar ook afrikaantjes en korenbloemen, zijn eenjarige bloemzaden. Dit betekent dat de bloemen één jaar in bloei staan. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de meeste zomerbloemen niet winterhard zijn. Wil je het volgende jaar weer een bloeiende zomer bloemenveld hebben? Dan zul je de uitgebloeide planten moeten maaien, om vervolgens weer opnieuw te beginnen met zaaien. Je kunt ook kiezen voor een meerjarig zomerbloemenmengsel. Dit kleurrijke bloemenmengsel van MRS Seeds & Mixtures bestaat uit een gevarieerde mix van inheemse zomerbloemen, die ook zeer aantrekkelijk zijn voor bestuivende insecten. Het duurt langer tot de meerjarige bloemzaden ontkiemen, maar je hebt er wel voor een aantal jaar een hoop plezier van!

Hebben zomerbloemen een bepaalde verzorging nodig?

Zomerbloemen hebben geen speciale verzorging nodig. Sterker nog, een zomerse bloemenweide is arbeidsextensief. Het is nog onderhoudsvriendelijker dan een tuin met een gazon. Waar je gras wekelijks moet maaien, hoef je zomerbloemen slechts eenmaal per jaar te maaien; aan het eind van de bloeiperiode. De planten hoeven in de tussentijd niet bemest te worden. Zomerbloemen gedijen het beste op schrale grond. Zorg er wel voor dat je ze op een zonnige standplaats inzaait.

Zomerbloemen zaden kopen bij Graszaaddirect

Onze zomerbloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, blauw, oranje en roze. De kwaliteitsmengsels zijn voorzien van de meest populaire zomerse bloem. De mengsels bestaan uit een mix van ongeveer tien verschillende bloemen met diverse kleuren, groeihoogtes en bloeitijden. Dit geeft een leuk en speels effect aan je bloemenweide. Het voegt een extra dimensie toe aan je gehele tuin! Wil je je tuin verrijken met zomerbloemen? Zomerbloemen zaden koop je veilig, voordelig en snel bij Graszaaddirect!