MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel Hoog - Meerjarig
Vanaf: 17,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen - Blauwe Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemenmengsel 1-jarig
Vanaf: 22,95
MRS Seeds & Mixtures
Prairietuin Compleet
Vanaf: 34,95
MRS Seeds & Mixtures
Rotstuinen bloemenmix 1 jarig
Vanaf: 35,95
MRS Seeds & Mixtures
Prairietuin bloemenmengsel
Vanaf: 29,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Rode Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Droogteresistent bloemenmengsel
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Roze & Rode Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Witte Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Paarse Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Roze Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Oranje Tinten Mix
Vanaf: 28,95
MRS Seeds & Mixtures
Zomerbloemen Gele Tinten - Mix
Vanaf: 28,95

Zomerbloemen kopen

Altijd al graag zomerbloemen in je tuin gewild? Je zaait ze nu helemaal zelf in met één van onze zomerbloemen mengsels. Wie wordt er nou niet blij van zomerse bloemen? We worden erg vrolijk als we een blik naar buiten te werpen, om vervolgens een kleurenpracht aan weelderige zomerbloemen te aanschouwen. Ze mogen eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken.

Welke zomerbloemen zitten in de bloemenzaden mix?

Onze bloemrijke zomerbloemen trekken verschillende soorten bijen en andere nuttige insecten aan. Veel van onze zomerbloemen mengsels zijn namelijk, net als dat bij bijenmengsels het geval is, voorzien van bijenplanten als goudsbloemen, zonnehoeden en phacelia. Deze typische zomerbloemen zijn voor bestuivende insecten erg belangrijk als het gaat om het inwinnen van nectar en stuifmeel. Waar zomerbloemen ook bekend om staan, is dat ze uitstekende snijbloemen opleveren. Deze speciale bloemen zijn afkomstig van kruid- en houtachtige planten. Voorbeelden van klassieke zomerbloemen die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn zomerasters en saffloer. Ze hebben een bloemstengel die geplukt of afgesneden kunnen worden. Deze snijbloemen kunnen gebruikt worden voor het samenstellen van prachtige wilde bloemen boeketten. Vul een vaas voor driekwart met lauw water, plaats de zomerbloemen erin en geniet wekenlang van een vers boeket.

zomerbloem dahlia

Wat is de beste manier om zomerbloemen zaden te zaaien? 

Je kunt de zomerse bloemen zaaien in de volle grond, maar je kan er ook voor kiezen om ze binnen achter het glas te zaaien. Om ze bijvoorbeeld later alsnog in de tuin over te plaatsen. De planten groeien het beste op een schrale, vocht doorlatende ondergrond. Bewerk de bodem van tevoren en verwijder onkruiden en andere onregelmatigheden. Houd de bodem de eerste paar weken na het zaaien lichtvochtig. Het komt niet als een verrassing: zomerbloemen houden van zon! Zaai de bloemzaden daarom bij voorkeur in op een plekje waar de planten voldoende zonuren krijgen. De bloemzaadjes moeten dun uitgezaaid te worden. De zaaidichtheid betreft meestal 1 gram per vierkante meter. Hark de zomerbloemzaden licht in, zodat je er zeker van bent dat de zaden contact maken met de aarde. Dit zal het bloeiproces versnellen!

Wanneer kan ik het beste zomerbloemen zaaien?

Zomerbloemen kunnen vanaf april tot en met begin juni in de volle grond gezaaid worden. Je kunt het groeiproces van de bloemen versnellen door ze onder het glas te kweken. Dit kan op zijn vroegst vanaf februari. Je kunt de zomerbloemen dan halverwege april buiten in de volle grond planten.

Hoe lang bloeien zomerbloemen?

Zomerbloemen staan, logischerwijs, tijdens de zomermaanden in bloei. Al vanaf juni tot diep in de herfst. Zo kun jij maandenlang genieten van een esthetische, kleurrijke bloemenpracht in je tuin. En dat gedurende de mooiste tijd van het jaar! De meeste bekende zomerbloem zaden als zonnebloemzaden, maar ook afrikaantjes en korenbloemen, zijn allemaal eenjarige bloemzaden. Dit betekent dat de bloemen één jaar in bloei staan. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de meeste zomerbloemen niet winterhard zijn. Wil je het volgende jaar weer een bloeiende zomer bloemenveld hebben? Dan zul je de uitgebloeide planten moeten maaien, om vervolgens weer opnieuw te beginnen met zaaien. Je kunt er ook voor kiezen om een meerjarig zomerbloemenmengsel aan te schaffen. Het hoge bloemenmengsel van MRS Seeds & Mixtures bestaat uit een kleurrijke mix van inheemse zomerbloemen, die ook zeer aantrekkelijk zijn voor bestuivende insecten. Het duurt langer tot de meerjarige bloemzaden ontkiemen, maar je hebt er wel voor een aantal jaar een hoop plezier van.

Hebben zomerbloemen een bepaalde verzorging nodig?

Zomerbloemen hebben geen speciale verzorging nodig. Sterker nog, een zomerse bloemenweide is arbeidsextensief. Het is nog onderhoudsvriendelijker dan een tuin met een gazon. Waar je gras wekelijks moet maaien, hoef je zomerbloemen slechts eenmaal per jaar te maaien; aan het eind van de bloeiperiode. De planten hoeven in de tussentijd niet bemest te worden. Zomerbloemen gedijen het beste op schrale grond. Zorg er wel voor dat je ze op een zonnige standplaats inzaait.

Zomerbloemen zaden kopen bij Graszaaddirect

Onze zomerbloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, blauw, oranje en roze. De kwaliteitsmengsels zijn voorzien van de meest populaire zomerse bloem. De mengsels bestaan uit een mix van ongeveer tien verschillende bloemen met diverse kleuren, groeihoogtes en bloeitijden. Dit geeft een leuk en speels effect aan je bloemenweide. Het voegt een extra dimensie toe aan je gehele tuin! Wil je je tuin verrijken met zomerbloemen? Zomerbloemen zaden koop je veilig, voordelig en snel bij Graszaaddirect!