MRS Seeds & Mixtures
Wildbloemenmengsel 1- en meerjarig
€28,95
Ten Have
Laagbloemen bloemenmengsel
€42,95 €36,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Inheems
€26,95 €23,95
MRS Seeds & Mixtures
Japans Bloemengazon
€24,95 €21,95
Ten Have
wildbloemen mengsel 1KG
€118,95 €99,95
MRS Seeds & Mixtures
Klimplanten mengsel
€19,95 €16,95
Ten Have
Green Star Plukbloemenmengsel 1 kg
€106,95 €102,95
Ten Have
Vlindermengsel 1-jarig
€26,95 €23,95
Ten Have
Green Star Droogbloemenmengsel 1kg.
€104,95 €94,95
MRS Seeds & Mixtures
Snijbloemenmengsel 1-jarig
€29,95 €27,95
MRS Seeds & Mixtures
Siergrassenmengsel
€26,95 €21,95
MRS Seeds & Mixtures
Eetbare Bloemen Mix
€25,95 €21,95
Mauvaises Graines
Wilde bloemzaden - in blik
€8,95

Wilde bloemen

Graszaaddirect verkoopt diverse wilde bloemenmengsels. Onze wilde bloemen bestaan uit één- en meerjarige bloemsoorten. We verkopen zowel inheemse bloemenmengsels als niet-inheemse mengsels. Wilde bloemen zijn een kleurrijke en ecologische oplossing voor de wat ruigere gazons waar weinig onderhoud bij komt te kijken. Met wilde bloemen vergroot je de biodiversiteit in je omgeving. Hiermee help je bijen, vlinders en andere nuttige insecten. En die hebben onze hulp hard nodig!

De afgelopen jaren zijn er vervelend genoeg veel insecten en bloemen verdwenen uit ons landschap. Sterker nog, er zijn reeds twee derde van de totale insectenpopulatie verdwenen in de afgelopen jaren. Dit gaat gepaard met een gebrek aan wilde bloemenweides en dat kan natuurlijk geen toeval zijn! Behalve dat er hier en daar een wegberm of akkerrand ingezaaid wordt met wilde bloemen, hebben we in Nederland de afgelopen decennia simpelweg te weinig geïnvesteerd in het in stand houden en stimuleren van de biodiversiteit. Gelukkig wordt er vandaag de dag meer aandacht besteed aan het inzaaien van wilde bloemen. Zo nemen steeds meer mensen hun eigen initiatief door wilde bloemen te zaaien en dat is uiteraard een positieve trend. Naast dat wilde bloemen veel voordelen bieden aan de natuur, biedt het voor onszelf ook gewoon vele voordelen. Wanneer je jouw grasmat omspit en vervolgens wilde bloemen zaait, dan creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin. Een bloemenweide hoeft namelijk maar 1 á 2 keer per jaar gemaaid te worden. De rest van het jaar kun je de natuur lekker zijn gangetje laten gaan!

Wilde bloemen zaaien, hoe doe je dat?

Het begint bij de bodem! Begin allereerst met het kiezen van een geschikt stukje grond in de tuin waar je de wilde bloemen op inzaait. Voor een optimaal resultaat kun je de bloemzaden het best op een omgespitte, geëgaliseerde stuk grond strooien. Kortom, het is van belang dat je de grond goed bewerkt voordat je begint met zaaien. Strooi de bloemzaden vervolgens dun uit. Per m² heb je zo'n 1-1,5 gram bloemenzaad nodig. Uit elk zaadje groeit een aparte plant, dus het is belangrijk dat je dit strooiadvies opvolgt. Indien je bloemzaden met de hand zaait, zaai de zaden dan breedwerpig uit om een natuurlijke uitstraling te krijgen. Houdt de bodem goed vochtig, bewater de bodem eventueel zelf als het buiten niet regent. Wilde bloemen hebben geen bemesting nodig; ze presteren het beste op schrale grond.