MRS Seeds & Mixtures
Wildbloemenmengsel 1- en meerjarig
€23,95 €19,95
MRS Seeds & Mixtures
Wildbloemenmengsel 1-jarig
€11,95
MRS Seeds & Mixtures
Weidebloemenmengsel 1-jarig
€7,95
MRS Seeds & Mixtures
Laagbloemen mengsel 1- en meerjarig
€36,95 €29,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenmengsel Inheems
€26,95
MRS Seeds & Mixtures
Bloemenweide met graszaad
€22,95

Wilde bloemen

Graszaaddirect verkoopt diverse wilde bloemenmengsels. Onze wilde bloemen bestaan uit één- en meerjarige bloemsoorten. We verkopen zowel inheemse bloemenmengsels als niet-inheemse mengsels. Wilde bloemen zijn een kleurrijke en ecologische oplossing voor de wat ruigere gazons waar weinig onderhoud bij komt te kijken. Met wilde bloemen verbeter je de biodiversiteit in je omgeving. Hiermee help je bijen, vlinders en andere nuttige insecten. En die hebben onze hulp hard nodig!

Het belang van wilde bloemen zaaien

De afgelopen jaren zijn er vervelend genoeg veel insecten en bloemen verdwenen uit ons landschap. Sterker nog, twee derde van de totale insectenpopulatie zijn de afgelopen jaren verdwenen. Dit gaat gepaard met een gebrek aan wilde bloemenweides en dat kan natuurlijk geen toeval zijn! Behalve dat er hier en daar een wegberm of akkerrand ingezaaid wordt met wilde bloemen, hebben we in Nederland de afgelopen decennia simpelweg te weinig geïnvesteerd in het in stand houden en stimuleren van de biodiversiteit. Gelukkig wordt er vandaag de dag meer aandacht besteed aan het inzaaien van wilde bloemen. Zo nemen steeds meer mensen hun eigen initiatief door wilde bloemen te zaaien en dat is uiteraard een positieve trend. Ook worden er steeds vaker speciale bijenmengsels gezaaid. Deze mengsels omvatten uitsluitend wilde bloemsoorten die middels hun geur bestuivende insecten naar de tuin lokken. 

Naast dat wilde bloemen veel voordelen bieden aan de natuur, biedt het voor onszelf ook gewoon vele voordelen! Wanneer je een deel van je grasmat omspit en vervolgens wilde bloemen zaait, creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin. Een bloemenweide hoeft namelijk maar één of twee keer per jaar gemaaid te worden. De rest van het jaar kun je de natuur lekker zijn gangetje laten gaan.

Wilde bloemen zaaien, hoe doe je dat?

Het begint bij de bodem! Begin allereerst met het kiezen van een geschikt stukje grond in de tuin waar je de wilde bloemen op inzaait. Voor een optimaal resultaat kun je de bloemzaden het best op een omgespitte, geëgaliseerde stuk grond strooien. Kortom, het is van belang dat je de grond goed bewerkt voordat je begint met zaaien. Strooi de bloemzaden vervolgens dun uit. Per vierkante meter heb je zo'n 1-1,5 gram bloemenzaad nodig. Uit elk zaadje groeit een aparte plant, dus het is belangrijk dat je dit zaaiadvies goed opvolgt. Zaai de bloemzaden breedwerpig uit om een natuurlijke uitstraling te krijgen. Houdt de bodem goed vochtig, bewater de bodem eventueel zelf als het buiten niet regent. Wilde bloemen hebben geen bemesting nodig; ze presteren het beste op schrale grond. Benieuwd waar je nog meer rekening mee zou moeten houden tijdens het zaaien van de wilde bloemzaden? Lees dan ook eens onze blog: Hoe leg je een bloemenweide aan?

Wilde bloemenmengsels kopen bij Graszaaddirect

Graszaaddirect verkoopt een breed scala aan wilde bloemenmengsels. Bloemenmengsels zijn verkrijgbaar in vele soorten en verpakkingen. Zo verkopen we bijvoorbeeld zomerbloemen voor het inrichten van een extra fleurige, kleurrijke tuin. Ook hebben we Inheemse bloemenmengsels die van nature in Nederland voorkomen. Deze ecologisch verantwoorde mengsels zijn uitermate geschikt voor professioneel landschapsbeheer. Naast specifieke inheemse bloemen verkopen we ook andere speciale zadenmengsels. Denk hierbij aan bloemen voor vogels, lieveheersbeestjes, maar ook aan wilde ‘bloembommetjes’ van het merk Blossombs. Dus, ben jij op zoek naar een bloemenmengsel? Neem dan een kijkje op de webshop van Graszaaddirect en laat je verrassen door het brede assortiment aan wilde bloemen!