Blossombs

Blossombs
Adventskalender - Xmas
€24,95
Blossombs
Kraft zak zaadbolletjes MIX
€19,95 €16,95
Blossombs
Eggbox zaadbolletjes - 6 stuks
€9,95 €7,95

Blossombs

De wereld meer kleur geven met Blossombs bloemen, om tegelijkertijd ook nog eens nuttige insecten als vlinders en bijen een handje te helpen. Dat is waar het merk Blossombs voor staat en gaat!

Wat zijn Blossombs?

Blossombs zijn wilde bloemzaden van 100% biologische oorsprong. Deze ‘zaadbommetjes’ vormen een kleurrijke bloemenweide, waar veel bijen en vlinders op af zullen komen. Niet alleen de bloemzaadbolletjes zelf, maar ook de verpakkingsmaterialen zijn vervaardigd uit duurzame, gerecyclede materialen. De inheemse bloemzaadbolletjes worden gemaakt in Nederland. Verkrijgbaar in kleine en grote hoeveelheden. Dus het maakt niet uit of je een klein balkon hebt of een grote lap grond! Blossombs komen voor mens en natuur altijd goed van pas.

 

Blossombs zaadbommetjes

 

De Blossombs zaadbommetjes zijn erg leuk om weg te geven als cadeautje. Maar, Blossombs komen natuurlijk ook gewoon harstikke goed van pas in je eigen tuin. Ze zijn allen stuk voor stuk in een aantrekkelijke verpakking verpakt. Zo zijn ze verkrijgbaar in zogenoemde Kraft Bags, maar ook in eierdoosjes en in speciale giftboxen met leuke toevoegingen zoals een jute zakje.

Welke bloemen zitten er in de Blossombs?

De Blossombs zaadbommetjes zijn voorzien van verschillende bloemsoorten. Al met al vormt het een kleurrijk geheel en een voedselbron voor bijen en vlinders. Dit is erg belangrijk voor de biodiversiteit! De biologische zaadbommetjes bestaan uitsluitend uit bloemsoorten die een hoge aantrekkingskracht hebben op nuttige insecten. Ze zullen hun weg daarom ook snel naar je tuin weten te vinden! Blossoms bevatten naast de populaire klaproos ook andere bloemsoorten, zoals: bolderik, vlas, korenbloem, koriander, gele mosterd, phacelia, Alexandrijnse- en inkarnaat klaver en kaasjeskruid. 

Hoe Blossombs zaadbommetjes zaaien?

De Blossombs zaadbommetjes zijn erg simpel om in te zaaien. Zaai ze in op kaal, schraal stukje grond in de tuin of in een bloempot. Hark de bommetjes eventueel licht in of bedek ze met wat aarde. Houdt de grond goed vochtig door het regelmatig te bewateren. De ideale zaaiperiode is - afhankelijk van de weersomstandigheden - tijdens de maanden maart tot en met september. Maar, in principe kun je de Blossombs het hele jaar door wel zaaien, aangezien de bloemen zelf een geschikt moment uitkiezen voordat ze ontkiemen. Stel, je kiest ervoor om de Blossombs zaadbommetjes in de winter in de tuin te  'gooien', dan zullen ze pas in het voorjaar ontkiemen en bloeien! Bijzonder he?

Blossombs: hoe werkt het nou precies?

De Blossombs zaadbommetjes staan er bekend om dat ze ontzettend snel ontkiemen. Enkele dagen na het zaaien barsten de zaadbommetjes open en zullen er kleine, groene plantjes verschijnen. Het duurt hierna nog enkele weken voordat je mooie, volgroeide bloemen hebt! Maar let op: het ene zaadbommetje komt sneller op dan de ander. Het komt niet vaak voor dat alles tegelijk in de bloei staat. In eerste instantie zou je denken, dat is jammer! Maar niks is minder waar, want doordat elke bloemsoort op een ander moment ontkiemt, kunnen bijen, vlinders en andere nuttige insecten het hele jaar door op de bloemen afkomen. Ben je benieuwd hoe dit ontkiemingsproces precies verloopt? Bekijk dan eens het korte filmpje hieronder:

Of je de Blossombs zaadbommetjes nou in je tuin gooit, in de berm, langs een sloot of akkerrand... Ze komen altijd van pas. En wist je dat Blossombs 5% van hun omzet doneren aan liefdadigheidsinstellingen die hun beste beentje voorzetten voor de natuur en de biodiversiteit?

Kleurrijke bloembommetjes, wie wilt ze nou niet? Je koopt ze nu op Graszaaddirect.nl!