Blossombs

Blossombs

Blossombs is een vernieuwend merk dat graag out of the box denkt. Blossombs heeft de heldere missie om de wereld meer kleur te geven door middel van bloemen. Met bloemen creëer je automatisch ook voedsel voor bijen, vlinders en hommels. Het merk creëert zaadbommetjes die zorgen voor de perfecte balans tussen mooi voor de mens én mooi voor de natuur.

De zaadbommetjes van Blossombs heten hetzelfde als het merk. De blossombs worden gemaakt in ons eigen land met volledig natuurlijke en biologische bloemzaden. Blossombs werkt samen met dagbestedingen en sociale werkplaatsen en alle verpakkingen zijn duurzaam en/of gerecycled.

Oorsprong van Blossombs

Daisy de Bruijn en Geerten van Eldik zijn de oprichters van Blossombs. Het bedrijf is opgericht in 2020 en daardoor erg modern en vooruitstrevend. Hun doel was gelijk duidelijk: biodiversiteit toegankelijk én leuk maken voor iedereen! De oprichters waren geschrokken van de grote bijen- en vlindersterfte en wilden hier zelf graag iets tegen doen. En dat is precies wat ze deden, ze richtten Blossombs op. 

Blossombs: hoe werkt het nou precies?

De Blossombs zaadbommetjes staan er bekend om dat ze ontzettend snel ontkiemen. Enkele dagen na het zaaien barsten de zaadbommetjes open en zullen er kleine, groene plantjes verschijnen. Het duurt hierna nog enkele weken voordat je mooie, volgroeide bloemen hebt! Maar let op: het ene zaadbommetje komt sneller op dan de ander. Het komt niet vaak voor dat alles tegelijk in de bloei staat. In eerste instantie zou je denken, dat is jammer! Maar niks is minder waar, want doordat elke bloemsoort op een ander moment ontkiemt, kunnen bijen, vlinders en andere nuttige insecten het hele jaar door op de bloemen afkomen. Ben je benieuwd hoe dit ontkiemingsproces precies verloopt? Bekijk dan eens het korte filmpje hieronder:

Populaire producten van Blossombs

Blossombs zijn wilde bloemzaden van 100% biologische oorsprong. Deze ‘zaadbommetjes’ vormen een kleurrijke bloemenweide, waar veel bijen en vlinders op af zullen komen. Niet alleen de bloemzaadbolletjes zelf, maar ook de verpakkingsmaterialen zijn vervaardigd uit duurzame, gerecyclede materialen. De inheemse bloemzaadbolletjes worden gemaakt in Nederland. Verkrijgbaar in kleine en grote hoeveelheden. Dus het maakt niet uit of je een klein balkon hebt of een grote lap grond! Blossombs komen voor mens en natuur altijd goed van pas.

Hoe leuk is het om een Blossombs geschenkdoos te krijgen of ontvangen? Blossombs komen namelijk van pas in iedere tuin, ook in je eigen tuin! Ze zijn allemaal stuk voor stuk in een aantrekkelijke verpakking verpakt. Zo heb je de Blossombs - Kraft Zak, maar ook in eierdoosjes zoals de Blossombs - Eierdoosje, en in speciale giftboxen met leuke toevoegingen zoals de Blossombs - Giftbox Medium.

Hoe Blossombs zaaien?

De Blossombs zaadbommetjes zijn erg simpel om in te zaaien. Zaai ze in op kaal, schraal stukje grond in de tuin of in een bloempot. Hark de bommetjes eventueel licht in of bedek ze met wat aarde. Houdt de grond goed vochtig door het regelmatig te bewateren.

Wanneer Blossombs zaaien?

De ideale zaaiperiode is - afhankelijk van de weersomstandigheden - tijdens de maanden maart tot en met september. Maar, in principe kun je de Blossombs het hele jaar door wel zaaien, aangezien de bloemen zelf een geschikt moment uitkiezen voordat ze ontkiemen. Stel, je kiest ervoor om de Blossombs te planten in de winter door ze in de tuin te 'gooien', dan zullen ze pas in het voorjaar ontkiemen en bloeien! Bijzonder he?

Blossombs zaadbommetjes

Blossombs: welke bloemen?

De Blossombs bevatten bloemenmengsels in de zaadbommetjes. De mengsels bevatten wilde bloemen, waaronder de phacelia, korenbloem, kamille, vlas, gele mosterd, koriander, papaver, kaasjeskruid, Perzische klaver, bolderik, vleesklaver en Alexandrijnse klaver. Sommige zijn eenjarige bloemen, terwijl anderen meerjarige bloemen zijn. Het fijne hiervan is dat er daarom zowel bloemen zullen bloeien in het voorjaar als in het najaar!

Voordelen van Blossombs

We hebben tot nu toe kunnen lezen dat Blossombs een leuk, vernieuwend merk is dat voor veel voordelen zorgt! Om het wat makkelijker te maken, hebben we ze hieronder nog even voor je opgesomd.

  • Zorgt voor een stuk extra kleur!
  • Goed voor vlinders, bijen en hommels.
  • Vergroot de biodiversiteit.
  • Ontzettend leuk als cadeau.
  • Er zullen het hele seizoen bloemen bloeien.
  • Kan gebruikt worden als relatiegeschenk.
  • 100% veilig voor volwassenen en kinderen.
  • Voor grote doelgroepen op een duurzame manier in eigen land te produceren.

Koop Blossombs bij Graszaaddirect

Of je de Blossombs zaadbommetjes nou in je gazon gooit, in de berm, langs een sloot of akkerrand... Ze komen altijd van pas. En wist je dat Blossombs 5% van hun omzet doneren aan liefdadigheidsinstellingen die hun beste beentje voorzetten voor de natuur en de biodiversiteit? Kleurrijke bloembommetjes, wie wil ze nou niet! Koop Blossombs eenvoudig, snel en veilig via Graszaaddirect.