MRS Seeds & Mixtures
Zonnebloem 'Dwarf fantasy mix'
Vanaf: 8,95
MRS Seeds & Mixtures
Reuzenzonnebloem 'Helianthus Giganteus'
Vanaf: 7,95
MRS Seeds & Mixtures
Kleine Zonnebloem 'Pacino Gold'
Vanaf: 7,95
MRS Seeds & Mixtures
Zonnebloem "Avondzon"
Vanaf: 8,95
MRS Seeds & Mixtures
Mexicaanse zonnebloem - Tithonia speciosa
Vanaf: 7,95
MRS Seeds & Mixtures
Zonnebloem "Moulin Rouge"
Vanaf: 8,95

Zonnebloemzaad kopen

Op zoek naar een zonaanbidder die zijn plekje staat in de border? Met zonnebloemen breng je de zomer rechtstreeks naar je tuin. Ze zijn met hun lange stelen en grote gele bloemen onmiskenbaar! Voor velen van ons brengen zonnebloemen prachtige herinneringen met zich mee. Zoals die onvergetelijke vakantie in Zuid-Frankrijk. Zonnebloemen zijn ten slotte echte zomerbloemen. Denken we aan zonnebloemen, dan denken we aan de mooie dingen in het leven: de zomer, de zon, liefde, maar ook aan warme gevoelens als geluk en bewondering. Hoe leuk is het om zelf zo'n grote bron van positiviteit in de tuin te zaaien? Het kan eenvoudig en snel met zonnebloemzaad!

Hoe zaai je zonnebloemzaden?

In slechts een aantal stappen kan je helemaal zelf zonnebloemzaden zaaien. Zonnebloemzaden kunnen rechtstreeks in de volle grond gezaaid worden. Zoek uiteraard eerst een geschikt plekje op in de tuin. Kies een beschut plekje uit waar de zon voldoende schijnt. Des te heter het klimaat, des te beter de zonnebloemen zullen groeien en bloeien. Zaai de zonnebloemzaden op een zaaibedje en verspreidt de zaden van de zonnebloem volgens het aangegeven doseringsadvies dat op de verpakking staat. Zaaien kan je het beste vanuit de hand doen. Als je een groot oppervlak moet bewerken met zonnebloemzaad, dan kan je ook een handstrooier of een strooiwagen gebruiken.

Wanneer moet je zonnebloemzaden zaaien?

Zonnebloemen zijn eenjarige planten. Dit betekent dat ze eenmalig in bloei staan. Nadat de zonnebloemen uitgebloeid zijn, kun je deze uit de border verwijderen. Doordat zonnebloemen eenjarige planten zijn, ontkiemen ze erg snel. Het beste moment om de zonnebloemzaden te zaaien, is van april tot uiterlijk begin juni. Je zult versteld staan hoe snel de zonnebloem zal ontkiemen en groeien. Voordat je het weet zijn de zonnebloemzaadjes uitgegroeid tot een metershoge, kleurrijke zonnebloem. Het is indrukwekkend om te zien hoe één zonnebloemzaadje uit kan groeien tot een volwassen plant met felgele bloemen, donkerbruin bloemhart en frisgroene bladeren.

Soorten zonnebloemen

Er zijn verschillende bloemenzaden verkrijgbaar. We hebben razend populaire zonnebloemen in ons assortiment. Graszaaddirect verkoopt de volgende soorten:

  • De zonnebloem ‘Avondzon’. Van deze zonnebloem krijgen we extra warme gevoelens. Deze bruinrode zonnebloem is zeer geschikt om te gebruiken als snijbloem. Je kunt er prachtige zonnebloem boeketten mee maken. De zonnebloemzaden vallen, net als bij de andere zonnebloemen, goed in de smaak bij vogels. Bedek de zaden daarom ook na het zaaien met wat aarde.

  • Ben je op zoek naar laagblijvende zonnebloemen? Dan is de kleine zonnebloem ‘Pacino Gold’ misschien wel het type waarnaar je op zoek bent. Waar de meeste laagblijvende zonnebloemen nog tot wel een meter hoog kunnen groeien, groeit de Pacino Gold slechts tot uiterlijk 40 centimeter. Deze alleskunners doen het overal goed: buiten in de border, maar ook binnen in een plantenbak. Een andere laagblijvende zonnebloem, de ‘Dwarf Fantasy mix’, hebben iets meer weg van een standaard zonnebloem. Deze soort groeit echter tot een hoogte tussen de 100 – 150 centimeter.

  • Wil je een zonnebloem die een prominente plek inneemt? Kijk dan zeker niet verder dan de Reuzenzonnebloem 'Helianthus Giganteus’. Ja, de naam verklapt het al. Deze reuzen groeien tot een gigantische hoogte van 2 tot wel 3 (!) meter.

  • Op zoek naar iets speciaals? Wat dacht je van een zonnebloem met scharlakenrode lintbloemen? Ze bestaan echt! De Mexicaanse zonnebloem is een roodoranje zonnebloem dat een hoge aantrekkingskracht heeft op bestuivende insecten.

Zonnebloemen verzorgen, hoe doe je dat?

Geen zorgen: zonnebloemen hebben niet zoveel verzorging nodig. Bij langdurige droogte kunnen ze echter wel wat water gebruiken. Belangrijk is om de zonnebloemen wekelijks vochtig te houden. Heb je grote zonnebloemen? Grotere zonnebloemen kunnen soms best kwetsbaar zijn. Om deze te beschermen tegen weersinvloeden als de wind, kan het geen kwaad om ze extra stevigheid te geven door ze vast te binden. De zonnebloem kan bijvoorbeeld beschadigd raken doordat de steel afknakt na een flinke windvlaag. Om dit te voorkomen, kan je een bamboestok gebruiken of een ander bindmateriaal. Zonnebloemen hebben genoeg aan een luchtige bodem met een goed waterdoorlatend vermogen. Zonnebloemen hebben geen extra voeding nodig.

Zonnebloemzaden kopen bij Graszaaddirect

Op zoek naar zonnebloemen? Met een aantal klikken op de muisknop heb je de zaden al in je winkelwagentje geplaatst. Wij leveren zonnebloemzaden in klein- en grootverpakking. Voor ieder wat wils! Verrijk je bloementuin met de zonnebloemzaden van Graszaaddirect!