DCM
Tuinmeststof najaar 10 kg
€29,95 €27,95
ECOstyle
Nutri-Najaar Tuinmest 25kg
€48,95 €44,95
DCM
Gazonmeststof Najaar 3KG
€16,95 €15,95
DCM
Gazonmeststof Najaar 10kg
€32,95 €31,95
DCM
Mix 6 - 25 kg (Najaar)
€5,95 €49,95
DCM
Tuinmeststof Najaar 3KG
€16,95 €15,95
ECOstyle
Gazon AZ Najaar 10kg - 200m2
€28,95 €27,95

Najaarsmest gazon

Waarom is een najaarsbemesting nou zo belangrijk?

Een goede najaarsmest bevat een hoog gehalte aan kalium, kalium geeft het gazon extra bescherming tegen de koude winter. Precies wat het gazon nodig heeft in het najaar en in de winter. Daarnaast zijn de meeste najaarsbemestingen voorzien van magnesium voor een diepgroene kleur. Dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van najaarsmest zorg je voor een donkergroen, dicht en ijzersterk gazon; de hele winter lang door!

Wat doet kalium nu precies? 

Kalium heeft een sturende rol bij het gras of plant. Deze zorgt ervoor dat de processen bij de plant of gras goed verlopen. Zoals het transporteren van de koolhydraten maar ook de energievoorziening en vochthuishouden. 

Hierdoor heeft kalium de eigenschappen dat het minder gevoelig is voor:

  • Droogte 
  • Vorst (nachtvorst)
  • Betere weerstand tegen schimmels

Een gebrek aan kalium zorgt er dus voor dat de plant of gras minder stevig is, sneller zou uitdrogen en zwakker zal groeien. Het is dus een belangrijk element van de plant. 

Ook zijn de andere elementen belangrijk zoals: extra hoge gehalte aan magnesium en ijzer naast de standaard N-P-K voedingsstoffen blijft uw gazon in topvorm tijdens de wintermaanden en heeft uw gazon tijdens het voorjaar een streepje voor!

Voor meststoffen bent u bij ons op het juiste adres! Met verschillende (bekende) merken als DCM, EcoStyle, Pokon en Wolfgarten beschikken wij over een breed assortiment aan verschillende soorten en maten najaarsmeststoffen. Zowel organisch als kunstmest.

DCM Najaarsmest

Een van de beste najaarsmeststoffen is de DCM Najaarsmest. Deze mest is voorzien van een hoog percentage kalium welke er niet alleen voor zorgt dat het gazon sterk blijft tijdens de koude wintermaanden, maar er ook voor zorgt dat mos geen kans krijgt! Deze meststof bevat potas, ijzer en magnesium waardoor het gras sterk wordt.. en blijft.

Tip: strooi ook DCM Groenkalk in het najaar. Hierdoor rem je de mosgroei tijdens de winter nog verder af. Tevens is groenkalk voorzien van een hoog percentage magnesium voor een intense, groene kleur.