DCM
Beendermeel 3KG
€14,95 €9,95
ECOstyle
Vinassekali 800 gr.
€9,95 €6,95
Pokon
Bio Moestuinmest 1kg
€7,95 €4,45
Pokon
Bio Kruidenmest 1kg
€7,95 €4,45
ECOstyle
Aardbeien AZ 800 gram
€7,95 €4,95

Moestuinmest kopen

Een geschikte moestuinmest zorgt niet alleen voor een gezonde groei van het gewas, maar het draagt ook bij aan de algemene kwaliteit en gezondheid van de oogst zelf.

Is het bemesten van de moestuin noodzakelijk?

Wanneer je groenten en fruit in de moestuin kweekt, neemt het gewas voedingsstoffen uit de bodem op. Ook heeft de plant wat extra voedingsstoffen nodig om snel te groeien. Om deze voedingsstoffen op peil te behouden, is het noodzakelijk om de moestuin te bemesten. Een geschikte moestuinmest zorgt niet alleen voor een gezonde groei van het gewas, maar het draagt ook bij aan de algemene kwaliteit en gezondheid van de oogst zelf.

Welke moestuinmest strooien?

Voordat je begint met het bemesten van je groente-, fruit- of kruidenplant zelf, is het allereerst belangrijk dat de structuur van de bodem op pijl is. Een gezonde, vruchtbare bodem is hét geheim van een goede oogst met grote, gezonde (groente/fruit)planten. Mocht je het nog niet gedaan hebben, raden we eerst aan om de bodemstructuur te verbeteren met bijvoorbeeld een verbeteraar als Cocopeat Moestuin. Cocopeat is een potgrond die een hoog percentage aan langzaam afbrekende organische materialen (humus) bevat. Hierdoor wordt de bodem wat kruimig, wat de inworteling van het gewas - en tevens de groei - bevordert. Heb je jarenlang niks aan de bodem gedaan? Dan is de bodem waarschijnlijk in de loop van de jaren te zuur geworden. Voeg in dit geval wat kalk toe aan de bodem, om de zuurtegraad weer op pijl te krijgen.

Het bemesten van de plant zelf met een moestuinmest is zeker geen overbodige luxe. Een moestuinmest bevat meestal een hoog percentage aan kalium. Kalium zorgt voor een gezonde groei van het wortelstelsel. Een goed wortelstelsel resulteert in sterke planten die goed weerbaar zijn tegen ziekten. Neem bijvoorbeeld de ECOStyle Moestuinmest 8kg. Deze mest is 100% organisch, waardoor het een lange nawerking heeft van maar liefst 3 maanden!

Wanneer moestuin bemesten?

Graszaaddirect raad aan om het moestuin elk jaar te bemesten. Strooi bij voorkeur in het voor- of najaar. Tijdens het voorjaar groeien de planten het hardst; tijdens het najaar is het bodemleven het meest actief. Wanneer je een moestuin in het najaar bemest, hebben de planten tot aan de winter voldoende voedingsopslag.