Weidemest kopen

Het houden van paarden en andere weidedieren door middel van beweiding is de meest natuurlijke en gezonde manier. Naast de voordelen voor het dier, is het ook kosteneffectiever dan het geven van kant-en-klaar voer. Het beheer van paardenweiden vereist echter wel aandacht, aangezien paarden specifieke behoeften hebben. Het is hierbij niet de hoeveelheid gras die van belang is, maar juist de kwaliteit ervan.

Wat is weidemest?

Weidemest is een specifieke vorm van kunstmest die speciaal is samengesteld voor gebruik op weilanden. De afkorting NPK staat hierbij voor de drie belangrijkste voedingsstoffen in mest: stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). De NPK-samenstelling van weidemest kan variëren afhankelijk van de behoeften van het gras en de bodemgesteldheid van het weiland.

Weidemest kan worden gebruikt op diverse soorten weilanden, waaronder paardenweiden. Paarden hebben specifieke voedingsbehoeften en de samenstelling van het gras op een paardenweide moet hierop worden afgestemd. Het gebruik van weidemest kan helpen om deze behoeften te ondersteunen en ervoor te zorgen dat het gras voldoende voedingsstoffen bevat om gezond te groeien.

De verhouding in weidemest

Weidemeststof bevat een evenwichtige NPK-verhouding (Stikstof [N], fosfor [P] en kalium [K]). Stikstof is nodig voor een goede groei en een mooie diepgroene kleur in de bladeren (en stengels). Fosfor is niet alleen essentieel voor de wortelontwikkeling, maar ook voor de ontwikkeling van bloemen, knoppen en vruchten. En kalium is nodig voor het transporteren van water, koolhydraten en mineralen en verhoogt daarnaast de weerstand tegen vorst, droogte en schimmelziekten.

Hoe strooi ik weidemest?

Dit hangt volledig af van het doel van de weidemest! Je kunt het namelijk direct op het land aanbrengen, maar je kunt het ook mengen met een ander organisch materiaal. Op die manier kunnen nog sterkere meststoffen gecreëerd worden. 

Weidemest bestellen bij Graszaaddirect

Weidemest is een enorm belangrijke bron van voedingsstoffen die gebruikt kan worden en het is daarom enorm goed voor gras. Geef je gazon of weide een oppepper met de beste kwaliteit weidemest! Weidemest kopen die je gemakkelijk, veilig en snel via Graszaaddirect. Wij helpen jou graag verder!