Triferto
Zwavelzure ammoniak 21% - 25kg
€41,95 €35,95
Triferto
Kali 60% - 25kg
€49,95 €36,95
Culterra
7-3-4+3MgO BIO Meststof oranje 25 kg
€47,95 €44,95
DCM
MICRO-MIX 25 kg
€156,95 €99,95
ECOstyle
Myco-Siertuin 25 kg
€63,95
ECOstyle
Klimplanten-AZ 800 gr.
€7,95 €4,95
ECOstyle
Aardbeien AZ 800 gram
€7,95 €4,95

Fruit- en sierteelt

Bemesting die specifiek gebruikt wordt voor de fruit- en sierteelt is een echte traktatie voor je groeiende groenten, planten en sierteelt. Op deze manier zorg je ervoor dat je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen aan je bodem toevoegt zodat je fruitgewassen en sierplanten optimaal kunnen groeien. 

Wat is fruit- en sierteelt mest?

Fruit- en sierteeltmest zijn speciaal samengestelde meststoffen die ontworpen zijn om je sierplanten en fruitgewassen de optimale voedingsstoffen te geven. Met deze meststoffen geef je ze de voeding die ze nodig hebben om op een gezonde wijze te groeien, bloeien en vruchten te vormen. 

Meststoffen voor fruit- en sierteelt bevatten een mix van voedingsstoffen (zoals fosfor, stikstof, kalium en micronutriënten) die erg belangrijk zijn voor de groei en gezondheid van planten. Deze meststoffen komen in verschillende vormen, waaronder poeders, korrels en vloeistoffen. Ook heb je de keuze tussen organische meststoffen en chemische meststoffen. 

Het fijne van specifieke meststoffen is dat ze gecontroleerde voedingsstoffen leveren die zonder probleem opgenomen kunnen worden door je fruitgewassen en sierplanten. Hierdoor zullen ze gezonder worden, beter bloeien en nóg betere vruchten produceren!

De verhouding in mest voor fruit- en sierteelt

De verhoudingen kunnen nogal wat verschillen. Dit is namelijk afhankelijk van het gewas en ook de bodem behoeften. In meststoffen wordt de verhouding meestal weergegeven als NPK, met cijfers die vervolgens de verhouding aangeven van de aanwezige stikstof [N], fosfor [P] en kalium [K]. 

Fruitbomen hebben in verhouding meer stikstof nodig tijdens de groeifase, terwijl ze tijdens de vruchtvorming fase meer fosfor en kalium nodig hebben. Voor sierteelt variëren de meststoffen afhankelijk van de gewenste kenmerken (bladkwaliteit en bloei) en de specifieke plantensoort. Mocht je advies nodig hebben, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten!

Hoe strooi ik mest voor fruit- en sierteelt?

Doordat dit afhankelijk is van de grootte van je teelt en welk apparatuur je tot beschikking hebt, is dit op twee manieren te doen: handmatig en machinaal. 

Handmatig strooien

Dit is ideaal voor kleinere tuinen of het bemesten van individuele planten. Hier zijn de stappen:

  • Gebruik een schep of een speciale meststrooier om de mest gelijkmatig rond de planten op de grond te verdelen.
  • Zorg ervoor dat je de mest gelijkmatig verspreid en voorkom dat er te veel op één plek terecht komt, omdat dit schade aan de planten kan veroorzaken.
  • Na het strooien kun je de mest lichtjes in de grond harken of het gewoon laten liggen, afhankelijk van wat wordt aanbevolen voor het specifieke gewas.

Mechanische verspreiding

Dit wordt vaak gebruikt in grote boomgaarden of landbouwgebieden waar veel mest moet worden verspreid. Dit doe je met behulp van een meststrooier die aan een tractor is bevestigd. Volg deze stappen:

  • Vul de meststrooier met de juiste hoeveelheid mest, zoals aanbevolen.
  • Rijd gelijkmatig langs de rijen planten of over het gebied dat je wilt bemesten terwijl je de meststrooier aanzet. De strooier zal de mest gelijkmatig verspreiden terwijl je beweegt.
  • Zorg ervoor dat je de snelheid en instellingen van de strooiwagen aanpast om een gelijkmatige verspreiding te krijgen.

Bemesting voor fruit- en sierteelt kopen bij Graszaaddirect

Bemesting voor fruit- en sierteelt is een belangrijke bron van voedingsstoffen die gebruikt kan worden is daarom zeer goed voor je groenten, fruit en sierplanten! Geef je (moest)tuin een oppepper met de beste kwaliteit bemesting. Bemesting voor je sierteelt en fruit koop je eenvoudig, veilig en snel via Graszaaddirect