Triferto

Seferto-Horse Paardenweidemeststof 25KG

€35,95
€31,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Koop 40 voor €29,95 per stuk en bespaar 6%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Triferto Seferto-Horse Paardenweidemeststof 25KG

Bemesten en bekalken is van essentieel belang om uw paardenweide in goede conditie te houden. Seferto-Horse is een korrelmeststof die de nodige voedingstoffen voor de paardenweide bevat om het gras goed te laten groeien. Deze speciaal-meststof levert ook sporenelementen die worden opgenomen door het paard en een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid.

Graslandbemesting voorgezond ruwvoer

Voor de groei van gras zijn met name stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) essentieel. Zonder deze voedingsstoffen groeit het gras onvoldoende en ontstaat er een open zode. Daarnaast daalt de graskwaliteit (voederwaarde) en de grasopbrengst als de weide te weinig of niet bemest wordt. Seferto-Horse bevat een uitgebalanceerde NPK (10-6-8) verhouding die aansluit bij de behoefte van de paardenweide.

Spoorelementen

Om goed te functioneren heeft een paard sporenelementen en mineralen nodig zoals selenium, of magnesium. Spoorelementen uit het gras zijn beter opneembaar voor paarden dan via krachtvoer. Om deze reden wordt er aan Seferto-Horse bijvoorbeeld Selenium toegevoegd. Een selenium tekort komt tegenwoordig steeds vaker voor in het ruwvoer, terwijl selenium een belangrijk spoorelement voor een paard is.  Een te kort aan selenium kan leiden tot verminderde weerstand, verminderde groei, stijfheid of lusteloosheid. Daarnaast heeft selenium een positief effect op de vruchtbaarheid.

Bemestingsadvies

Bemesten met dierlijke mest
Het voor- en najaar zijn de beste periodes om uw weiland te bemesten met dierlijke mest, omdat een vochtige bodem de voedingsstoffen uit de mest beter opneemt. U kunt maximaal twintig ton dierlijke mest per hectare per gift gebruiken. Dierlijke mest kunt u twee keer per jaar toedienen. Koeienmest is het meest geschikt voor een paardenweide.

Bemesten met Seferto-Horse

Voor een maximale grasopbrengst moeten naast dierlijke mest meerdere giften Seferto-Horse gestrooid worden, 500 kg/h in het voorjaar en na 2 maanden herhalen met 300 kg/ha. Na het bemesten mogen paarden 14 dagen niet in de wei. De meststoffen moeten eerst goed door de bodem opgenomen worden. Zodra de mest is gezakt, kunnen de paarden veilig van het gras genieten.

Eigenschappen

checkmark Paardenweidemest met NPK-voedingsstoffen en sporelementen

checkmark Laat het gras goed groeien

checkmark Sporelementen dragen bij aan de gezondheid van het paard

 

Specificaties
  • SoortPaardenweide meststof
  • Inhoud25 kg
  • Geschikt voor500 - 750 m²
  • Type bemestingKorrelvorm
  • EAN-
  • Artikel codeTRI.SEFERTO