Barenbrug

Roadside / Bermenmengsel B3 - 15kg

€141,95
€139,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Koop 42 voor €121,95 per stuk en bespaar 13%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Roadside / Bermenmengsel B3 - 15kg

Gras in de bermen moet redelijk snel opkomen, maar wat vooral belangrijk is de veerkracht van dit gras. Bermen moeten daarbij ook niet te veel onderhoudt vergen. Dit grasmengsel is daardoor ideaal voor dit doeleinde. De grasrassen die zijn gebruikt in dit mengsel zijn dan ook echte top rassen uit de grasgids. Hierdoor wordt de hoge kwaliteit van dit mengsel gewaarborgd. 

Gras voor bermen en dijken

Gras in bermen en dijken moet jaarrond presteren onder uiteenlopende omstandigheden. De mengsels zijn hierop aangepast. Barenbrug gebruikt bijvoorbeeld rassen met een hoge zouttolerantie. Hierdoor blijft het gras ook mooi, met behoud van een dichte graszode, in de maanden waarin zout gestrooid wordt.

Maar dit gras bevat ook rassen die goed groeien in barre omstandigheden zoals bij veel schaduw of droogte. De hoge droogte tolerantie zorgt ervoor dat het gras tijdens de zomermaanden mooi groen blijft en ook in de schaduw presteert. 

Gras in de bermen of dijken heeft een heel belangrijk voordeel naast dat het er mooi uit ziet. De sierwaarde gaat gepaard met het feit dat gras erosie in de bodem tegen gaat. Erosie is funest voor de bodem onder en rondom wegen of dijken. Door gras te gebruiken wordt de bodem versterkt. 

Onafhankelijk getest

Dit mengsel is uitgebreid getest door een onafhankelijk bureau. De rassen worden op meerdere locaties in Nederland genummerd en op verschillende plekken ingezaaid. Deze locaties hebben stuk voor stuk andere omstandigheden zodat de eigenschappen van elk ras op de proef gesteld worden. Hierdoor is in één oogopslag te zien welke rassen het beste presteren. Barenbrug maakt hier dankbaar gebruik van om zo de beste kwaliteit van het gras te kunnen garanderen. 

Samenstelling:

 - Roodzwenkgras (gewoon) 20%
 - Roodzwenkgras (gewoon) 30%
 - Hardzwenkgras 45%
 - Gewoon struisgras 5%

Eigenschappen

checkmark 100% Grasgids rassen!

checkmark Droogtetolerant

checkmark Dichte en sterke zode

checkmark Mooie bloeiwijze

checkmark Keurmerk Oranjebandmengsel

checkmark Onafhankelijk getestSpecificaties
  • SoortBermenmengsel B3
  • Inhoud15 kg
  • Geschikt voor+/- 1000 m²
  • Zaaidichtheid10-15 gram per m²
  • Zaaiperiodemaart t/m oktober
  • EAN8718911003400
  • Artikel code1820051