18/09/2019 - 13:55
Jouw gazon winterklaar maken

In maar een paar stappen weet jij precies wat je moet doen om jouw gazon de winter door te krijgen! Dit door middel van verticuteren, bemesting, bodemverbetering, kalk en noem het maar op.

Nadat alle bladeren en grasresten verwijderd zijn zodat er geen vilt laag op het gazon komt waar schimmels op groeien ga je...

Stap één

Maaien. Erg vanzelfsprekend, maar wel belangrijk! Maai het niet te kort, zo’n 3 tot 4 centimeter is een goede lengte voor het gazon.

 

Stap twee

Met een verticuteer machine maak je de bodem los waardoor water, lucht en licht beter bij het gras komen en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Dit is erg belangrijk voor het onderhouden van het gras. Wij hebben alle handige tools voor het verticuteren voor je op een rijtje gezet. De dode grasresten moeten natuurlijk verwijderd worden, maar schrik niet van de hoeveelheid ervan. Kale plekken kunnen eventueel bij gezaaid worden. We hebben een kort overzicht van handige artikelen die jou daarmee zullen helpen.

 

Stap drie

Bodemverbeteraars en bemesting zijn super belangrijk voor het goed onderhouden van het gazon. Zoek voor een meststof met een hoge kaliumgehalte zodat je gazon sterker wordt en zo weerstand tegen vorst heeft in de winter. Een sterk gazon zorgt ervoor dat je minder problemen tegenkomt in de rest van het jaar. Handig is om een meststof te vinden met kalk zodat de zuurgraad (pH) verhoogd wordt om zo mos en onkruidgroei te voorkomen. Daarnaast hebben wij ook een handig overzicht voor goede meststoffen voor je op een rijtje gezet.

 

Meer weten over bemesting? Klik dan hier.

 

Stap vier

En dan? Ook wel vanzelfsprekend: loop niet te veel over het gras als het nat of bevroren is. Als er sneeuw is gevallen op grond wat nog niet bevroren is, dan kan er een schimmelontwikkeling ontstaan omdat sneeuw werkt als een isolatielaag en het vocht niet weg kan.

Wanneer sneeuw valt als het al een aantal dagen heeft gevroren en je niet op het gazon hebt gelopen, dan kan de sneeuw gerust blijven liggen. Schimmels maken geen schijn van kans op bevroren grond en planten. De isolatielaag van de sneeuw dient dan als een beschermdeken tegen vorstschade.

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter