Barenbrug

Green Spirit Structuur 15KG

€147,95
€134,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Grootste assortiment graszaad online
Product informatie

Barenbrug Green Spirit Structuur 15KG

Een klimaatrobuust gewas met de hoogste opbrengst; dat schaf je aan met Green Spirit Structuur van Barenbrug!

Must voor iedere veehouder

De grassen in het Green Spririt Structuur mengsel zij een must have voor iedere melkveehouder. De eigenschappen van het gras zorgen voor een uitstekende voederwaarde. Dit komt door dat het mengsel gebruik maakt van de Nutrifibre® technologie. Grassen die hier gebruik van maken gaan efficiënter om met mineralen en produceren 30% meer opbrengst. Bovendien levert dit mengsel een structuurrijk gewas op. Hier moeten koeien goed op kauwen en gaat zo pensverzuring tegen. 

Voorkomt pensverzuring

Dit structuurrijke mengsel voorkomt pensverzuring dat wordt veroorzaakt door een slecht werkende pensflora. Dit is het gevolg van een disbalans in eiwit, energie en structuur in de voeding van de koe. Koeien ruwvoer eten met Nutrifibre® halen de energie uit de goed verteerbare celwanden in plaats van de suikers die in het gras zitten. Daarnaast moeten ze extra goed kauwen op het gras, waardoor de speekselproductie stijgt en de penswerking beter stimuleert. Met de energie die de koeien uit de celwanden halen, zijn ze in staat een hogere melkproductie te leveren en gezond te blijven. 

30% meer opbrengst bij alle weersomstandigheden

Al na het eerste jaar levert Green Spirit Structuur maar liefst 30% meer opbrengst op alle gronden. In het jaar van inzaai steekt het gewas vooral veel energie in de ontwikkeling van het wortelstelsel. Hierdoor geldt alleen dat jaar een lagere opbrengst. Maar daar tegen over staat een constante opbrengst die 30% hoger ligt dan bij andere weidemengsels met Engels raaigras.  Door deze uitstekende en diepe beworteling presteert het gras ook uitstekend in zowel droge als natte periodes (afwatering via het wortelstelsel).

Met NutriFibre® technologie

Green Spirit Structuur is ontwikkeld met de NutriFibre® technologie. Het mengsel maakt dus gebruik van een speciaal ontwikkeld zachtbladig rietzwenkgras. Dit zachtbladig rietzwenk heeft de best verteerbare celwanden en is vele malen smakelijker dan regulier hardbladig rietzwenk. Doordat het veel beter verteerbaar is nemen koeien het zachtbladig rietzwenk ook beter op. Barenbrug is hier mee de eerste en enige veredelaar die erin is geslaagd om hardbladig rietzwenk te veredelen naar een zachtbladig rietzwenk. 

Minder schade door ganzenvraat

Uit de praktijk blijkt dat ganzen percelen met GreenSpirit Structuur vermijden. Dit voorkomt overlast van ganzenvraat.

Samenstelling:

 - 85% Zachtbladig rietzwenk
 - 15% Timothee

Eigenschappen

checkmark GreenEarth-label voor duurzame voedselproductie.

checkmark Met Green Spirit Structuur wordt duurzaam voedsel produceren een stukje eenvoudiger.

checkmarkVerlaagt het stikstofbodemoverschot door een goede en efficiënte benutting van mineralen.

checkmark Produceert de hoogste eiwitproductie van alle grassen. Dit betekent dat er minder aanvoer van krachtvoer nodig is.

checkmark Verhoogt de levensproductie van (melk)vee door een goede penswerking.

checkmark Legt extra koolstof vast in de bodem door de diepe beworteling van rietzwenk. 

Specificaties
  • SoortGreen Spirit Structuur
  • Inhoud15 kilogram
  • Geschikt voor2500 m² (inzaai) / 5000 m² (doorzaai)
  • Zaaidichtheid60 kg/ha
  • Zaaiperiodeapril t/m september
  • EAN8718911006463
  • Artikel codeBAR.1800279