DCM Vivimus: Een goede bodem is het halve werk!
30/12/2020 - 16:44

DCM Vivimus: Een goede bodem is het halve werk!

Het geheim van een mooie en frisse tuin is een gezonde bodem, want daar groeit uiteindelijk alles op. Of je nou een grasveld hebt, een border met bloemen en planten of misschien wel beide; het is altijd van belang dat de bodem luchtig en vruchtbaar is. Om daarvoor te zorgen, hebben we DCM Vivimus in het assortiment. 

Wat is DCM Vivimus?

DCM Vivimus is een kwaliteitsproduct van het merk DCM. DCM is een Belgisch bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in het aanbieden van kwalitatieve, innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen in de tuin.

Vivimus is een bodemverbeterend middel welke rijk is aan organische stoffen die er voor zorgen dat de bodem de voedingsstoffen beter opnemen uit de bodem. Daarnaast zorgt het middel met 22% organische stoffen er voor dat water beter en langer wordt vastgehouden in de bodem. Vivimus zorgt voor de perfecte verhouding tussen lucht en vocht in de bodem voor een optimale wortelontwikkeling. Het is om deze redenen dat DCM Vivimus in de smaak valt bij veel hoveniers. Vivimus is ideaal voor het aanplanten van verschillende soorten sierplanten als hagen en heesters. Daarnaast kan het ook als bodemverbeteraar dienen voor gazons.

 

DCM Vivimus productaanbod

Graszaaddirect heeft verschillende soorten vivimus in het assortiment. Hieronder zullen we het aanbod uitgebreid toelichten, zodat u een precieze inschatting kunt maken welke soort het meest geschikt is voor uw tuinklus! 

 

vivimus universeel

DCM Vivimus Universeel

Dit bodemverbeterend middel is breed toepasbaar. Het middel is ideaal om te mengen in de grond bij het aanplanten van o.a. bomen, hagen, buxus en struiken. Het product zorgt naast een luchtige, kruimige en humusrijke bodemstructuur ook voor een algeheel betere wortelontwikkeling.

vivimus gazon

DCM Vivimus Gazon

De naam zegt het al: De Vivimus gazon is ideaal voor het opnieuw inzaaien of bijzaaien van een gazon. Wanneer je het middel mengt met graszaad zorgt dit voor een snel herstel van kale plekken. Verrijkt de bodem voor een gezonde en sterke grasmat.

vivimus rhodo

DCM Vivimus Rhodo

Dit is een bodemverbeteraar welke geschikt is voor alle zuurminnende planten. Denk hierbij aan heide, rododendron, azalea, camelia en blauwe hortensia. Net als alle andere vivimus zorgt dit middel voor een goede wortelstelselontwikkeling en een vruchtbare bodem. Daarnaast bevat dit middel een specifiek aangepaste zuurtegraad, uiterst geschikt voor zuurminnende planten.

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter