Pokon
Gedroogde mestkorrel
€14,95 €13,95
DCM
Fecapol 25 kg
€16,95

Koemest

Waarom Koemest strooien?

Wanneer je (organische) koemest op het gazon strooit, zorgt je binnen no-time voor een betere bodemstructuur. Een goede bodemstructuur resulteert in een betere voedingsopname van de voedingsstoffen in de bodem. Hierdoor blijft het gazon in een goede conditie en voorkom je dat de planten slap worden, verkleuren of zelfs uitdrogen. Koemest is dus een bodemverbeterend middel dat er voor zorgt dat uw bodem weer vruchtbaar wordt. Organische koemest heeft een lange nawerking en kan gestrooid worden over het gazon en/of bloemenperk. 

Wanneer Koemest strooien?

De beste tijd om koemest te strooien is vroeg in het voorjaar. Je bereid het gazon zo goed voor op het groeiseizoen, welke tijdens het begin van het voorjaar op het punt van beginnen staat. Aangeraden wordt om de koemest vroeg in het voorjaar te strooien in combinatie met een kalk meststof. Je stimuleert dan, naast het krijgen van een gezonde bodem, de grasgroei van uw gazon. U kunt de (koe)meststoffen aanbrengen op het gazon door het te strooien vanuit de hand, met een handstrooier of met een strooiwagen. Aangeraden wordt om het met een handstrooier of strooiwagen te doen zodat het gelijkmatig verdeeld wordt over het gazon. Strooi ten slotte niet te veel koemest tegelijk op een plek, dit kan resulteren in slappe, uitgedroogde planten. Houdt het strooiadvies op de verpakking aan voor optimaal resultaat!

Graszaaddirect.nl heeft koemestkorrels in diverse soorten en maten. Goedkoop koemest kopen doe je bij uw online grasspecialist!