Bloedmeel kopen

Het klinkt een beetje onaangenaam en dat snappen we volkomen. Toch wordt de tuin er wel erg blij van: bloedmeel. Het zorgt onder andere voor gezonde stengels en bladeren. Een zak met bloedmeel kent echter nog veel meer voordelen!

Wat is bloedmeel?

Bloedmeel is een milieuvriendelijke, (100%) organische mest met een hoog stikstofgehalte. Hierdoor zorgt bloedmeel er voor dat geel- en bruinverkleuring (ontstaat door gebrek aan stikstof) in het gazon - of elders in de tuin als bijvoorbeeld de border - heel snel terugdringt. Het hoge stikstofgehalte bevorderd de groei. Tevens heeft bloedmeel een indirecte werking tegen klaver in het gazon. Klaver ontstaat door een stikstofgebrek. Wanneer je bloedmeel strooit, dan verdring je klavers. Na enkele weken zal het klaver volledig afsterven.

Waarom bloedmeel kopen?

Bloedmeel is een onmisbare bemesting voor het gazon, de border en de moestuin. In de border is bloedmeel vooral belangrijk voor bladrijke planten. Denk hierbij aan exotische planten als palmbomen, fruitbomen, bamboe en andere planten met veel groene bladeren. In de moestuin draagt bloedmeel bij aan het creëren van een gezonde, smakelijke oogst met extra dikke vruchten.

Wanneer bloedmeel strooien?

Bloedmeel wordt structureel gestrooid bij stikstoftekorten op sportvelden, gazons en borders. Een gebrek aan stikstof komt vooral voor aan het begin en tijdens het groeiseizoen. Dit zijn jaargetijden waar (gras)planten veel behoefte aan stikstof hebben. Doordat het buiten steeds warmer wordt, hebben de graswortels steeds meer voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Al vroeg in de lente kan het gras dan ook wel een bemesting met bloedmeel gebruiken.

Ook in het najaar komt bloedmeel goed van pas. Graswortels hebben tijdens de warme zomermaanden extra veel voedingsstoffen uit de bodem gehaald. Het is belangrijk dat je na zomer een meststof strooit, om te voorkomen dat de bodem uitgeput raakt. Door het strooien van een stikstofmest als bloedmeel, voorkom je dat het gazon kwetsbaar de winter in gaat. Doordat je vlak voor de wintermaanden aan bloedmeel strooit, houdt je de voedingswaarde van de bodem op peil en blijven de grasplanten sterk en vitaal; ook bij strenge nachtvorst.

Hoeveel bloedmeel strooien per m²?

Hoeveel bloedmeel je op het gazon of in de border moet strooien, hangt af van het gewas en het strooidoeleinde. In de siertuin en op het gazon kan je met 50 gram bloedmeel 1 m² bewerken. In de moestuin moet je het iets rijker uitstrooien; namelijk 75 gram per m².

Klopt het dat bloedmeel stinkt?

Bloedmeel is gedroogd bloed van geslachte dieren dat verwerkt is in poeder- of korrelvorm. Het is belangrijk dat bloedmeel bij het uitstrooien meteen goed verwerkt wordt in de bodem, bijvoorbeeld door het te bewateren, anders bestaat de kans dat het gaat stinken. 

Bloedmeel kopen bij Graszaaddirect

Ben je op zoek naar een duurzame meststof met een langdurige en effectieve werking die je overal in de tuin kunt gebruiken? Gebruik bloedmeel en verbeter de kwaliteit van de bodem. Bloedmeel kopen doe je voordelig bij Graszaaddirect!