ECOstyle
Bloedmeel OpMaat N11 - 20KG
€50,95 €47,95
ECOstyle
Bloedmeel 1.6 KG
€13,95
DCM
Bloedmeel 3kg
€15,95 €15,95
DCM
Bloedmeel 20 kg
€84,95
DCM
Bloedmeel 10kg
€34,95 €34,95

Bloedmeel kopen

Waarom bloedmeel kopen?

Bloedmeel is een milieuvriendelijke, (100%) organische mest met een hoog stikstofgehalte. Hierdoor zorgt bloedmeel er voor dat geel- en bruinverkleuring (ontstaat door gebrek aan stikstof) in het gazon - of elders in de tuin als bijvoorbeeld de border - heel snel terugdringt. Het hoge stikstofgehalte bevorderd de groei. Tevens heeft bloedmeel een indirecte werking tegen klaver in het gazon. Klaver ontstaat door een stikstofgebrek. Wanneer je bloedmeel strooit, dan verdring je klavers. Na enkele weken zal het klaver volledig afsterven.

Bloedmeel is ook een onmisbare bemesting voor in de border en in de moestuin. In de border is het vooral belangrijk voor bladrijke planten. Denk hierbij aan exotische planten als palmbomen, fruitbomen, bamboe en andere planten met veel groene bladeren. In de moestuin helpt bloedmeel mee aan het creëeren van een gezonde oogst.

Wanneer bloedmeel strooien?

Bloedmeel wordt gestrooid bij stikstoftekorten op sportvelden, gazons en borders. Een gebrek aan stikstof komt vooral voor in het begin en tijdens het groeiseizoen Dit zijn jaargetijden waar (gras)planten extra veel behoefte aan stikstof hebben. Bloedmeel komt ook in het najaar goed van pas. Graswortels hebben tijdens de warme zomermaanden extra veel voedingsstoffen uit de bodem gehaald om goed te kunnen blijven functioneren. Een gevolg hiervan is vaak dat de bodem uitgeput is in het najaar en in de winter. De grasplanten kunnen daarom dus wel een stikstofinjectie gebruiken.

Klopt het dat bloedmeel stinkt?

Bloedmeel is gedroogd bloed van geslachte dieren dat verwerkt is in poeder- of korrelvorm. Het is belangrijk dat bloedmeel bij het uitstrooien meteen goed verwerkt wordt in de bodem, bijvoorbeeld door het te bewateren, anders bestaat de kans dat het gaat stinken. 

Hoeveel bloedmeel strooien per m²?

Hoeveel bloedmeel je op het gazon (of border) moet strooien, hangt af van het gewas en het strooidoeleinde. In de siertuin en op het gazon kan je met 50 gram bloedmeel 1 m² bewerken. In de moestuin moet je het iets rijker uitstrooien; namelijk 75 gram per m².