Meststof voor de paardenweide

Waarom speciale kunstmest voor de paardenweide?

Het is belangrijk om kunstmest voor paardenweide te strooien voor het behouden van een gezonde paardenweide met een mooie, dichte zode. Tevens draagt kunstmest bij aan de gezondheid van paarden. Toch wordt er niet altijd even veel aandacht aan besteedt. Hier kun je verandering in brengen door het weiland te bemesten met één van onze hoogwaardige paardenmeststoffen!

Kunstmest voor de paardenweide

De 3 belangrijkste elementen voor een goede groei van gras zijn stikstof (N), fosfaat (P) en kalium (K). Deze voedingsstoffen moeten in voldoende mate aanwezig zijn voor een goede en gezonde groei van het grasland. Als de weide niet voldoende is bemest zal het gras onvoldoende groeien en zal een slechte zode ontstaan. Tevens daalt de voederwaarde en de totale opbrengst. Het is daarom ook aan te raden om eens in de zoveel jaar een bodemonderzoek te laten uitvoeren om zodoende een richting te hebben voor een gezond bemestingsplan.

Hoe vaak bemesten met kunstmest?

Gedurende het jaar zal een meerdere keren bemest moeten worden om een optimaal rendement te behalen. Het is aan te raden om wat kleinere giften mest te geven en dan juist wat vaker verdeelt over het jaar de kunstmest te strooien. Ideaal zou zijn 4 tot 6 keer per jaar. Denk er wel om dat je de paarden niet direct na het bemesten weer in de weide laat. De paardenweide kunstmest zal eerst goed opgenomen moeten worden in de bodem. Daarna kunnen de paarden weer veilig grazen!

Wanneer kunstmest strooien paardenweide? 

Paarden hebben voedingsstoffen en spoorelementen nodig om goed te functioneren. Een gezonde weiland met voldoende voeding verminderd de kans op veelvoorkomende ziekten zoals zandkoliek. Voor een optimaal strooiresultaat, raden we aan om het kunstmest voor de paardenweide tijdens het voor- en najaar te strooien.

Kalk voor de paardenweide

Voor het grasland is het van belang dat het het de juiste pH-waarde heeft. Met een optimale pH-waarde worden voedingsstoffen van de weidemest beter opgenomen en heeft jouw paard er een gezondere voeding aan. Strooien van kalk is daarom zeer aan te bevelen, ook voor de paardenweide. Algemeen advies is om juist in het najaar te bekalken. Kijk bij onze kalk meststoffen voor meer informatie.

Pavo Fieldcare

Fieldcare is een weidemest die niet alleen zorgt voor het behouden van een dichte en sterke zode, maar het draagt ook bij aan de gezondheid van je paarden. Pavo Fieldcare beschikt over een specifieke stikstof verbinding, die er voor zorgt dat de voedingsstoffen gelijkmatig en langdurig vrijkomen. Het gras blijft door deze mest goed groeien en de eiwitgehaltes blijven op pijl. Fieldcare bevat alle belangrijke voedingsstoffen die positief bijdragen aan de smakelijkheid van het gras en de gezondheid van het beest. 

Kunstmest voor de paardenweide kopen

Bij Graszaaddirect.nl hebben we zeer veel soorten kunstmest te koop, ook speciaal voor paarden. Afhankelijk van het type mest hebben we goedkope en duurdere soorten kunstmest.  Juist omdat je voor een weiland nogal wat kilo nodig hebt om te strooien, werken we veelal met staffelprijzen. Hierdoor is de kunstmest altijd goedkoop als je grotere hoeveelheden koopt. Bij Graszaaddirect daarom altijd de laagste prijs voor kunstmest paardenweide.