Pokon
Gedroogde Koemestkorrels
€14,95 €13,95
Culterra
Koemestkorrel 25KG
€23,95
DCM
Fecapol 25 kg
€16,95

Koemestkorrels

Waarom Koemestkorrels strooien?

Wanneer je (organische) koemestkorrels op het gazon strooit, zorgt je binnen no-time voor een betere bodemstructuur. Je geeft het gazon, de border of moes/siertuin niet alleen een boost met de belangrijkste voedingsstoffen (NPK) die zich in de mest bevinden, maar de 100% organische mest zorgt ook nog voor een goede bodemstructuur. De samenstelling van de koemestkorrels zorgt dus voor een 2-in-1 effect.

Een goede bodemstructuur resulteert in een betere voedingsopname van de voedingsstoffen in de bodem. Hierdoor blijft het gazon in een goede conditie en voorkom je dat de planten slap worden, verkleuren of zelfs uitdrogen. Koemest is dus een bodemverbeteraar welke er voor zorgt dat uw bodem weer vruchtbaar wordt. koemestkorrels hebben een lange nawerking en daarnaast kan het gestrooid worden over het gazon en/of bloemenperk. Breng met koemestkorrels uw bodem in action!

Hoeveel koemestkorrels per m²?

Hoeveel koemestkorrels je moet strooien per m², hangt af van de volgende aspecten:

  • De toepassing
  • De kwaliteit van het grond

Gemiddeld genomen strooit men met 1 kilogram koemestkorrels zo'n 10 m². 

Je kunt koemestkorrels ook oplossen in water. Je kunt bijvoorbeeld de koemestkorrels in een emmer of ton doen en er vervolgens water in laten stromen. Erg handig om bijvoorbeeld het water met de opgeloste koemest af te gieten in een bloempot!

Wanneer Koemestkorrels strooien?

De beste tijd om gedroogde koemest te strooien is vroeg in het voorjaar. Je bereid het gazon zo goed voor op het groeiseizoen, welke tijdens het begin van het voorjaar op het punt van beginnen staat. Aangeraden wordt om de koemest vroeg in het voorjaar te strooien in combinatie met een kalk meststof. Je stimuleert dan, naast het krijgen van een gezonde bodem, de grasgroei van uw gazon. U kunt de (koe)meststoffen aanbrengen op het gazon door het te strooien vanuit de hand, met een handstrooier of met een strooiwagen. Aangeraden wordt om het met een handstrooier of strooiwagen te doen zodat het gelijkmatig verdeeld wordt over het gazon. Strooi ten slotte niet te veel koemest tegelijk op een plek, dit kan resulteren in slappe, uitgedroogde planten. Houdt het strooiadvies op de verpakking aan voor optimaal resultaat!

Wanneer koemestkorrels strooien in de moestuin?

Voor de beste opbrengst wordt aangeraden om laat in de winter koemestkorrels te strooien in de moestuin. 

Graszaaddirect.nl heeft koemestkorrels in diverse soorten en maten. Waaronder de koemestkorrels van DCM. Goedkoop koemest kopen doe je bij uw online grasspecialist!