Buxusmest

DCM
Meststof Buxus 10kg
€28,95 €26,95
ECOstyle
Groene Planten -AZ
€7,95 €5,95
Pokon
Buxus Voeding 500ml
€5,95 €4,95

Buxusmest

Buxus bemesten

Een buxus heeft veel voeding nodig. Om de buxus van de benodigde voedingsstoffen te voorzien hebben we specifiek samengestelde buxus meststoffen in ons assortiment.

Een Buxushaag heeft verschillende voedingsstoffen nodig om optimaal te functioneren. Een meststof waar kalk in zit is een vereiste. Een buxushaag is een kalkminnende plant. Dit wil zeggen dat de buxus de voedingsstoffen niet optimaal opneemt wanneer de bodem te zuur is. Door het strooien van kalk breng je de zuurtegraad van de bodem weer op pijl.

Een voorbeeld van een mooi uitgebalanceerde mest is de Meststof Buxus van het merk DCM. Deze organische mest zorgt voor een geleidelijke groei, een gezonde wortelontwikkeling, een compacte, dichte buxushaag en dankzij de toegevoegde magnesium ook voor een donkergroene kleur. Je kunt er, net als met andere haagsoorten, ook voor kiezen om de buxus te bemesten met bitterzout. Echter haal je, wanneer je een specifieke buxusmest kiest, een meer uitgebalanceerde mest in huis door de extra toegevoegde stikstof, kalium en fosfor.

Buxusziekte bestrijden

Het kan voorkomen dat er een buxusziekte optreed. Wanneer er een buxusschimmel ontstaat in de buxus hoef je de buxus niet meteen uit de tuin verwijderen. Je kunt ziektes in de buxus behandelen met Topbuxus Health-mix

 

Graszaaddirect heeft verschillende soorten buxusmest. Zowel korrelvorm als vloeibare buxusmest. Door de scherpe prijstelling kun je stellen dat het buxusmest altijd in de aanbieding is! Koop eenvoudig en snel bij uw grasspecialist.