Tuinaarde

Tuinaarde is uitermate geschikt voor het aanvullen van de grond in de tuin. Door de samenstelling van tuinaarde verbeter en bemest je de bodem. Tuinaarde meng je met de grond in je tuin/gazon.

Voor een humusrijkere bodem

De tuinaarde zorgt ervoor dat de bodem een hoger humusgehalte krijgt. Hierin groeien planten namelijk veel beter dan op humusarme grond. Een humusrijke bodem bevat namelijk veel organische stoffen. Deze organische stoffen samen noem je humus.

Dieper rijkende wortelstelsels

Daarnaast zorgt tuinaarde ook voor een luchtigere bodem structuur. Dit is belangrijk want hierdoor kunnen de wortels van gras en andere planten gemakkelijker en dieper de bodem in groeien. Waardoor zij bij dieper grondwater en belangrijke mineralen kunnen komen. 

Groter watervasthoudend vermogen

Tuinaarde heeft naast deze twee grote voordelen nog een ander belangrijk voordeel. Tuinaarde zorgt er ook voor dat de bodem een groter watervasthoudend vermogen krijgt. En niet alleen het vermogen om water vast te houden verbeterd. Ook het vermogen om nutriënten vast te houden verbeterd. Dus wanneer jij je tuingrond/gazon bemest zal de bodem deze meststoffen beter vast houden en dus efficiënter benutten.