Robotmaaiers

Robomow
Robotmaaier RK1000
€1.395,00
Robomow
Robotmaaier RT300
€749,00 €650,00
Robomow
Robotmaaier RT700
€899,00 €750,00
Robomow
RX50U Connect Robotmaaier
€999,00 €919,00
Robomow
Kabelverbinders 10 stuks
€17,95 €12,95
Robomow
Perimeterdraad
€56,95 €42,95
Robomow
Draadpinnen 50 stuks
€10,95 €7,95

Robotmaaiers

Waarom kiezen voor een robotmaaier?

Robotmaaiers brengen veel voordelen met zich mee. Ze nemen je letterlijk het werk uit de handen waardoor je meer tijd over houd voor andere dingen. Daarnaast zorgen robotmaaiers van o.a. Robomow altijd voor een schitterend gemaaid gazon. De maaiers spreiden gelijkmatig de fijne grasresten over het gazon. Deze resten zijn goed voor het gazon. Het bevordert de groei en het verbeterd de bodemstructuur.

Welke robotmaaier is de beste?

Welke robotmaaier het beste is, hangt volledig af van de omvang en aard van je tuin. Elk type robotmaaier heeft een aanbevolen gazongrootte en een maximum gazongrootte. Light het oppervlak van jouw tuin tussen deze aanbevolen m²?  Dan zit je helemaal goed!

De robotmaaiers welke Graszaaddirect in het assortiment heeft, zijn van de marktleider Robomow. Robomow heeft verschillende typen: De RS-modellen (Vooral geschikt voor de kleinere tuinen), de RC-modellen (Voor de kleine- en middelgrote tuinen) en de RX (Aanbevolen voor de grotere tuinen). Alle typen zijn sterk, snel en handig. Het verschil zit'm vooral in het model en de  maaibreedte- en maaihoogte. Zo hebben de RS modellen als bijvoorbeeld de Robotmaaier RS615U een breder maai-oppervlak dan de andere genoemde modellen, daarom worden deze aanbevolen voor de grotere tuinen. 

Robotmaaier vs Grasmaaier

Zou ik een standaard grasmaaier aanschaffen of zou ik dit keer toch gaan voor een robotmaaier? Dit is een veelgestelde vraag. Als gras maaien een hobby van je is, dan raden we je aan om een grasmaaier aan te schaffen. Wil je liever helemaal geen omkijken hebben maar toch een net en strak gazon hebben? Dan is de robotmaaier een ware uitvinding. Naastdat de robotmaaier al het werk voor je doet, heeft het nog meerdere voordelen. Zo is het, in tegenstelling tot een benzine grasmaaier, geruisloos. Ook is een robotmaaier milieuvriendelijk doordat de maaier zichzelf oplaad. Wanneer je een robotmaaier aanschaft, zijn de onderhoudskosten lager dan bij het aanschaffen van een grasmaaier. Dit heeft alles te maken met het feit dat de grasresten die los komen, dienen als meststof.