ECOstyle
Bloedmeel OpMaat N11 - 20KG
€50,95 €47,95
DCM
Bloedmeel 3kg
€15,95 €14,95
ECOstyle
Bloedmeel 1.6 KG
€13,95 €12,95
DCM
Bloedmeel 20 kg
€66,95
DCM
Bloedmeel 10kg
€34,95 €32,95

Bloedmeel

Waarom bloedmeel kopen?

Bloedmeel is een milieuvriendelijke, (100%) organische mest met een hoog stikstofgehalte. Hierdoor zorgt bloedmeel er voor dat geel- en bruinverkleuring (ontstaat door gebrek aan stikstof) in het gazon - of elders in de tuin als bijvoorbeeld de border - heel snel terugdringt. Het hoge stikstofgehalte bevorderd de groei. Tevens heeft bloedmeel een indirecte werking tegen klaver in het gazon. Klaver ontstaat door een stikstofgebrek. Wanneer je bloedmeel strooit, dan verdringt het klaver en zal het afsterven.

Wanneer bloedmeel strooien?

Bloedmeel wordt gestrooid bij stikstof tekort op sportvelden, gazons en borders. Stikstofgebrek komt vooral voor in het begin en tijdens het groeiseizoen met name wanneer er extra behoefte aan stikstof is. Maar ook zeker in het najaar wanneer de graswortels extra veel voedingsstoffen uit de bodem hebben opgenomen tijdens de warme zomermaanden.

Klopt het dat bloedmeel stinkt?

Bloedmeel is gedroogd bloed van geslachte dieren dat verwerkt is in poeder- of korrelvorm. Het is belangrijk dat bloedmeel bij het uitstrooien meteen goed verwerkt wordt in de bodem, bijvoorbeeld door het te bewateren, anders bestaat de kans dat het gaat stinken. 

Hoeveel bloedmeel strooien per m²?

Hoeveel bloedmeel je op het gazon (of border) moet strooien, hangt af van het gewas. Gemiddeld gezien wordt er per 5 kg bloedmeel ongeveer 100 m² uitgestrooid.