Meststof voor de paardenweide

Kunstmest voor de paardenweide

Het is belangrijk om kunstmest voor paardenweide te strooien voor het behouden een gezonde paardenweide met een mooie dichte zode. Tevens draagt kunstmest bij aan de gezondheid van paarden. Toch wordt er niet altijd even veel aandacht aan besteedt. Hier kun je verandering in brengen door het weiland te bemesten met één van onze hoogwaardige paardenmeststoffen!

De 3 belangrijkste elementen voor een goede groei van gras zijn stikstof (N), fosfaat (P) en kalium (K). Deze voedingsstoffen moeten in voldoende mate aanwezig zijn voor een goede en gezonde groei van het grasland. Als de weide niet voldoende is bemest zal het gras onvoldoende groeien en zal een slechte zode ontstaan. Tevens daalt de voederwaarde en de totale opbrengst. Het is daarom ook aan te raden om eens in de zoveel jaar een bodemonderzoek te laten uitvoeren om zodoende een richting te hebben voor een gezond bemestingsplan.

Hoe vaak bemesten met kunstmest?

Gedurende het jaar zal een meerdere keren bemest moeten worden om een optimaal rendement te behalen. Het is aan te raden om wat kleinere giften mest te geven en dan juist wat vaker verdeelt over het jaar de kunstmest te strooien. Ideaal zou zijn 4 tot 6 keer per jaar. Denk er wel om dat je de paarden niet direct na het bemesten weer in de weide laat. De paardenweide kunstmest zal eerst goed opgenomen moeten worden door de bodem. Daarna kunnen de paarden weer veilig grazen!

Kalk voor de paardenweide

Voor het grasland is het van belang dat het het de juiste pH-waarde heeft. Met een optimale pH-waarde worden voedingsstoffen van de weidemest beter opgenomen en heeft jouw paard er een gezondere voeding aan. Strooien van kalk is daarom zeer aan te bevelen, ook voor de paardenweide. Algemeen advies is om juist in het najaar te bekalken. Kijk bij onze kalkmeststoffen voor meer informatie.

Kunstmest kopen

Bij graszaaddirect.nl hebben we zeer veel soorten kunstmest te koop, ook speciaal voor paarden. Afhankelijk van het type kunstmest hebben we goedkope en duurdere soorten kunstmest.  Juist omdat je voor een weiland nogal wat kilo nodig bent om te strooien, werken we veelal met staffelprijzen. Hierdoor is de kunstmest altijd goedkoop als je grotere hoeveelheden koopt. Bij graszaaddirect daarom altijd de laagste prijs voor kunstmest paardenweide.