Pokon

Pokon
Gazon Revolutie 3-in-1
14,95 Vanaf: 11,95
Pokon
Onkruid Weg! (2-in-1)
24,95 Vanaf: 19,95
Pokon
Hydrokorrels 40L - 16kg
16,95 Vanaf: 14,95
Pokon
Mos & Onkruid Weg!
23,95 Vanaf: 18,95
Pokon
Gedroogde Koemestkorrels - 20kg
27,95 Vanaf: 24,95
Pokon
Mos Weg!
Vanaf: 29,95

Pokon

Ben je op zoek naar producten om de groei en bloei van jouw planten of je gazon te ondersteunen? Bekijk dan zeker eens de producten van Pokon. Dit Nederlandse merk is al meer dan 90 jaar gespecialiseerd op het gebied van plantenvoeding, gewasbescherming en bodemverbetering. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat je jouw planten of gazon altijd de beste kwaliteit geeft. Daarnaast maakt het niet uit of je nu een professionele tuinier bent of een beginnende plantenliefhebber, want Pokon heeft een ruim aanbod aan producten om jouw droomtuin te realiseren. Van meststof, plantenvoeding of aaltjes: Pokon heeft een geschikte match!

Pokon bestaat sinds 1929

Heb je thuis een groene fles met een gele dop in de kast staan? Dan is de kans groot dat het hier om een Pokon product gaat. Bijna ieder huishouden in Nederland heeft inmiddels wel zo’n flesje in huis. Niet zo verrassend, want Pokon bestaat sinds 1929 en is al jarenlang een begrip in ons land.

Pokon begon als een product in poedervorm en was al snel een groot succes. Andere bedrijven wilden net zo succesvol zijn als Pokon, maar dankzij de voor die tijd gedurfde reclamecampagnes, kwam Pokon keer op keer als winnaar uit de zware concurrentiestrijd. Om nog steeds voorop te blijven, investeert het bedrijf tot op de dag van vandaag in onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe producten. Effectiviteit en gemak staan hierbij altijd voorop.

Waar komt de naam Pokon vandaan?

In 1929 ontwikkelde Herman Pieter Bendien, samen met de toenmalige Rijkstuinbouwconsulent Bloemsma, de allereerste Pokon-formule. Deze formule is afgeleid van de scheikundige samenstelling, namelijk P2O5 - K2O – N2. Dit staat voor fosfor (P), kalium (K) en stikstof (N). In de jaren hierna heeft Pokon haar formules flink uitgebreid. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze nu verschillende producten aanbieden, zoals graszaad, potgrond en vangplaatjes. Als echte “groenliefhebbers” zijn ze zich door blijven ontwikkelen, waardoor hun wortels nu een stuk verder reiken dan alleen Nederland. 

Pokon en hun visie op duurzaamheid

Bij Pokon zit groen in hun DNA en dat willen ze dan ook op allerlei manieren uitstralen. Zo zet het bedrijf zich in door de directe leefomgeving van Nederlanders (zowel met als zonder groene vingers) te vergroenen. Dit is niet alleen goed voor ons en het klimaat, maar ook voor onze gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek uit de ‘Environmental Health Perspectives’ heeft aangetoond dat een groene leefomgeving zorgt voor betere prestaties, een gezonder leven en een betere concentratie.

Pokon zorgt er al jaren voor dat hun producten niet alleen goed werken, maar kiest ook voor een duurzame productie. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van hernieuwbare, circulaire en natuurlijke grondstoffen. Zo draagt Pokon bij aan duurzaamheid in de groene sector. De drie belangrijkste pijlers in het duurzaamheidsbeleid van Pokon zijn dan ook: een duurzaam assortiment, duurzame grondstoffen en duurzame verpakkingen. De ontwikkeling hiervan stopt nooit!

Wat heeft Pokon te bieden?

Iedereen weet inmiddels dat planten dé perfecte manier zijn om een woning op te fleuren. Dit begint natuurlijk allemaal met het gezond houden van jouw planten. Om dit te realiseren is het belangrijk om de voedingsstoffen in de potgrond optimaal te houden. Iets wat gemakkelijk kan door Pokon potgrond te gebruiken en verloop van tijd de voedingsstoffen aan te vullen met Pokon kamerplantenvoeding. Hiermee gaan je planten in huis, tuin of balkon schitteren als nooit tevoren.

Behalve voor planten heeft Pokon ook verschillende producten op het gebied van gazon onderhoud. Denk hierbij onder andere aan bodemverbeteraars, gazonmest en graszaad. Met bijna een eeuw aan ervaring weet Pokon inmiddels wat het beste is voor verschillende soorten gazon. Zo wordt er bijvoorbeeld tijdens hun onderzoeken ook gekeken naar hoe we om kunnen gaan met langdurige droge periodes en hevige regenval, zodat je gazon alle weersomstandigheden kan doorstaan.

Pokon plantenvoeding voor iedere plant

Kunnen jouw planten wel wat extra liefde gebruiken? Dan is plantenvoeding van Pokon een uitstekende keuze. Dit is namelijk het bekendste product van het merk, dat zorgt voor gezonde en sterke planten. De voeding bevat essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en bloei van jouw planten. Bij Pokon weten ze dat geen enkele plant dezelfde behoeften heeft, hierdoor zijn er verschillende soorten Pokon plantenvoeding beschikbaar. Een goed voorbeeld hiervan is de Pokon - Beuken & Hagen Voeding, maar ook de Pokon kamerplantenvoeding.

Kies voor onkruid weg van Pokon

Niets is vervelender voor een groenliefhebber dan onkruid in een gazon. Gelukkig heeft Pokon ook hier een oplossing voor. Het merk biedt namelijk verschillende producten voor onkruidbestrijding in de tuin, waaronder Pokon - Onkruid Weg! 2-in-1 en Pokon - Mos & Onkruid Weg! Met beide producten kun je op een effectieve manier onkruid in je gazon bestrijden. Zeg voor eens en altijd vaarwel tegen onkruid!

Hoge kwaliteit Pokon graszaad 

Wil je binnenkort een gazon inzaaien? Kies dan zeker voor de graszaden van Pokon. Deze graszaden zijn zorgvuldig samengesteld met hoogwaardige grassoorten die erom bekend staan het goed te doen in ons kikkerlandje. Ook zijn deze graszaden voorzien van een speciale coating die zorgt voor een snelle ontkieming en een gezonde groei van het gras. 

Behalve deze producten, heb je nog vele andere producten van het merk. Denk hierbij aan Pokon voeding, Pokon gazonmest en biologische Pokon producten. Neem gerust een kijkje in ons assortiment om zo het meest passende product te vinden. 

De voordelen van de Pokon producten

Als groenliefhebber is er niets belangrijker dan een merk dat aan jouw verwachtingen en wensen voldoet. Om te kunnen beoordelen of Pokon bij je past, hebben wij hieronder alle voordelen van dit Nederlands merk op een rijtje gezet:

  • Een rijke geschiedenis met veel ervaring. Dit is de reden dat veel mensen vertrouwen hebben in Pokon
  • Een breed scala aan producten, waaronder graszaad en potgrond. Voor elke tuin hebben ze wel een geschikt product!
  • Duurzaamheid maakt deel uit van het productieproces. 
  • Effectieve en gemakkelijk te gebruiken producten. Pokon besteedt hier tijd en aandacht aan, zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen.
  • Met de producten van Pokon kun jij als klant je directe leefomgeving vergroenen en daardoor bijdragen aan een gezondere omgeving.

Haal jouw Pokon producten bij Graszaaddirect

Laat jouw planten of gazon tijdens de zonnige dagen van het jaar stralen dankzij de vele Pokon producten. Al deze producten bevatten natuurlijke stoffen die jouw planten of gazon nodig hebben om optimaal te groeien en bloeien. Bij Graszaaddirect zijn we al jaren fan van de effectieve werking van dit merk. Daarom mag in ons assortiment aan meststoffen, graszaad en tuinonderhoudsproducten Pokon zeker niet ontbreken. Zo kun jij tijdens de zomer te genieten van een heerlijke, geurende tuin!