Pokon

Pokon
Mos Weg!
Vanaf: 29,95

Pokon

Het bekende Nederlandse merk Pokon richt zich op producten voor de groei en verzorging van planten en je gazon. Doordat Pokon zich al meer dan 90 jaar specialiseert op het gebied van plantenvoeding, bodemverbetering en gewasbescherming, is dit voor veel mensen een vertrouwd merk. Of je nou een professioneel tuinier bent of een beginnende plantenliefhebber, Pokon heeft een ruim assortiment met allerlei producten om jouw droomtuin te verwezenlijken. Of je nou meststof of plantenvoeding zoekt: Pokon heeft geheid een geschikte match. 

Oorsprong van Pokon

Pokon is een merk dat al sinds 1929 bestaat en bijna iedereen kent. Het groene flesje met de gele dop is al jarenlang bekend in veel huishoudens. In datzelfde jaar ontwikkelde Herman Pieter Bendien, samen met de toenmalige Rijkstuinbouwconsulent Bloemsma, de allereerste Pokon-formule.

De naam Pokon is afgeleid van de scheikundige samenstelling van de formule, namelijk P2O5 - K2O – N2. Dit staat voor fosfor (P), kalium (K) en stikstof (N). In de loop der jaren is Pokon flink uitgebreid en bieden ze nu diverse mooie producten aan, zoals graszaad en potgrond. Als echte “groenliefhebbers” zijn ze zich door blijven ontwikkelen waardoor hun wortels nu een stuk verder reiken dan alleen Nederland. 

Pokon begon als een product in poedervorm en was al snel een groot succes. Andere bedrijven wilden net zo succesvol zijn als Pokon, maar dankzij de voor die tijd gedurfde reclamecampagnes, kwam Pokon keer op keer als winnaar uit de zware concurrentiestrijd. Om voorop te blijven lopen, blijven ze tot op de dag van vandaag investeren in onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe producten. Effectiviteit en gemak zijn daarbij hun absolute keywords.

Pokon en duurzaamheid

De missie en visie van Pokon weten ze duidelijk te omschrijven: groen zit in hun DNA en dat willen ze dan ook op allerlei manieren uitstralen. Ten eerste door de directe leefomgeving van Nederlanders (zowel met als zonder groene vingers) te vergroenen. Dit is niet alleen goed voor ons en het klimaat, maar ook voor onze gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een groene leefomgeving zorgt voor betere prestaties, een gezonder leven en een betere concentratie. Pokon streeft ernaar om hun producten niet alleen goed te laten werken, maar ook duurzaam te produceren met hernieuwbare, circulaire en natuurlijke grondstoffen. Zo probeert Pokon bij te dragen aan duurzaamheid in de groene sector. De drie belangrijkste pijlers in het duurzaamheidsbeleid van Pokon, zijn een duurzaam assortiment, duurzame grondstoffen en duurzame verpakkingen. De ontwikkeling stopt nooit!

Populaire producten van Pokon

Pokon heeft een uitgebreid assortiment met vele populaire producten. Het is natuurlijk niet voor niets dat het merk zeer bekend is! Hieronder beschrijven we een paar van hun populaire producttypes. 

Pokon plantenvoeding

Pokon plantenvoeding is een belangrijk product van het merk, dat zorgt voor gezonde en sterke planten. De voeding bevat essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en bloei van planten. Er zijn verschillende soorten Pokon plantenvoeding beschikbaar voor verschillende planten, zoals Pokon - Beuken & Hagen Voeding, maar bijvoorbeeld ook Pokon kamerplantenvoeding. De voeding is gemakkelijk in gebruik en helpt om mooie en gezonde planten te krijgen.

Pokon onkruid weg

Heb je last van mos en onkruid? Dan duurt dat niet lang meer als het aan Pokon ligt. Het merk biedt namelijk verschillende producten voor onkruidbestrijding in de tuin, waaronder Pokon - Onkruid Weg! 2-in-1 en Pokon - Mos & Onkruid Weg! Beide producten zijn effectief in het bestrijden van verschillende soorten onkruid in je gazon. Met deze producten van Pokon kun je op een effectieve manier onkruid in je gazon bestrijden.

Pokon graszaad

De graszaden van Pokon zijn zorgvuldig samengesteld met hoogwaardige grassoorten die erom bekend staan het goed te doen in ons kikkerlandje. Ook zijn de graszaden van Pokon voorzien van een speciale coating die zorgt voor een snelle kieming en een gezonde groei van het gras. 

Naast deze producten, heb je echter nog vele andere producten van het merk. Denk hierbij aan Pokon voeding, Pokon gazonmest, biologische Pokon-producten en nog veel meer! Neem gerust een kijkje in ons assortiment om zo het meest passende product te vinden. 

Voordelen van Pokon

Het is natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een merk dat bij je past. Daarom hebben wij de voordelen van Pokon op een rijtje gezet:

  1. Een rijke geschiedenis met veel ervaring. Dit is de reden dat veel mensen vertrouwen hebben in dit merk. 
  2. Een breed scala aan producten, waaronder graszaad en potgrond. Voor elke tuin hebben ze wel een geschikt product!
  3. Duurzaamheid is geïntegreerd in het productieproces. 
  4. Effectieve en gemakkelijk te gebruiken producten. Pokon besteedt hier tijd en aandacht aan zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen.
  5. De producten van Pokon zijn eenvoudig, snel en veilig te bestellen via Graszaaddirect. Voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden!
  6. Met de producten van Pokon kan jij als klant je directe leefomgeving vergroenen en daardoor bijdragen aan een gezondere omgeving.

Koop Pokon producten bij Graszaaddirect

Bij Graszaaddirect hebben wij een uitgebreid assortiment met Pokon-producten te koop. Heb je advies nodig? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Zij helpen jou graag verder! Pokon koop je veilig, makkelijk en snel via Graszaaddirect