Barenbrug
Paard en Kleinvee 3KG - 300m2
€35,95 €33,95
Rudloff Equitana
Herstel Paardenweide 10KG Graszaad
€62,95
Barenbrug
Horsemaster 15KG
€143,95 €124,95
Ten Have
Horse Star paardenweide Extra 15KG
€112,95 €107,95
Rudloff Equitana
Universeel Paardenweide 10KG
€64,95
Rudloff Equitana
Special Paardenweide 10KG Graszaad
€62,95
Rudloff Equitana
Kruidenmengsel 1 KG
€49,95
Rudloff Equitana
Fructaan Light Paardenweide 10KG
€68,95
Barenbrug
Horsemaster Hay (hooi) 15 kg
€144,95 €126,95
DCM
Pratero Graszaad Weide - 6KG
€68,95 €56,95

Paardenweide

Graszaaddirect.nl heeft een groot aanbod aan hoge kwaliteit paardenweide graszaadmengsels. Gras inzaaien of door/bijzaaien?  Standaard, special of laag in fructaan? U noemt het, Graszaaddirect.nl heeft het. Graszaaddirect.nl heeft het grootste aanbod paardenweide graszaad online en de beste prijzen.

Paardenweide graszaad

Paardenweide graszaden typeren zich doordat het gras erg smakelijk is. Alle paardenweide mengsels kunnen goed tegen kort afgrazen. U kunt uw paarden dus (zonder zorgen) de hele dag buiten laten staan. Daarnaast zijn alle mengsels voorzien van diverse, ijzersterke grassoorten. Deze grassoorten voorkomen vertrapping van de weide. Het gras zal dus blijven presteren onder moeilijke omstandigheden. Precies wat uw weide nodig heeft! 

Om de weide extra smakelijk te maken hebben we een speciaal Horse Star kruidenmengsel en zelfs een 1KG paardenweide kruidenmengsel van Rudloff in ons assortiment. Dit veelzijdig mengsel zorgt er niet alleen voor dat de smakelijkheid verbeterd, maar ook dat de gezondheidswaarde van de grasmat sterk verbeterd!

De beste merken weide graszaad

Op graszaaddirect.nl hebben we niet alleen het grootste assortiment weidemengsels, maar ook de beste merken tegen de laagste prijzen.

Barenbrug Horsemaster: Al jarenlang het top mengsel van Nederland. Altijd onbezorgd uw paardenweide inzaaien? Barenbrug Horsemaster is het nr. 1 weidemengsel van Nederland. Speciaal voor het hooien heeft Barenbrug ook nog de Horsemaster Hay ontwikkeld. 

Ten Have Horse Star: Van Ten Have Seeds voeren we al vele jaren de succesvolle lijn Horse Star. Met keuze uit verschillende graszaad mengelingen kunt u met Ten Have Seeds altijd uit de voeten. Ten Have Seeds paardenweide mengsels worden samengesteld uit de beste rassen en hoogste kwaliteiten.

Rudloff Equitana: Uniek op de Nederlandse markt. Graszaaddirect.nl importeert de fantastische lijn mengsels voor de paardeweide speciaal voor u vanuit Duitsland. Rudloff Equitana heeft een breed assortiment grasmengsel met als grote hardloper de Rudloff Equitana Fructaan Light

Paardenweide bemesten

Paardenweides hebben het relatief zwaar te verduren; zeker als je het vergelijkt met een 'standaard' gazon. Om uw paardenweide in goede conditie te krijgen en/of te behouden, is het erg belangrijk om deze voldoende te bemesten. Om de paarden goed te laten functioneren, is het van belang om de voedingswaarde van het gras op pijl te houden. Dit doe je door het strooien van paardenweide meststoffen. 

Bemesten met organische mest

Het bemesten van de weide kan met twee soorten mest. U kunt er voor kiezen om het te bestrooien met organische (dierlijke) mest. Voor optimaal resultaat, raden we aan om te bemesten wanneer de bodem vochtig is. Zo lost het sneller én beter op. Koemest is het meest geschikt voor het bemesten van de paardenweide. Hiermee verbeter je de bodemstructuur en activeer je het microbiologisch bodemleven. Je kunt er ook voor kiezen om de DCM Vega-mix paardenweidemeststof te strooien. Dit is een specifiek samengestelde meststof voor de paarden, zonder verwerkte dierlijke eiwitten en  dierlijke mest.

Bemesten met kunstmest

Het is naast het strooien van organische mest belangrijk om kunstmest te strooien. Neem bijvoorbeeld een Perlka Paardenweidemeststof of N23 Gras. Beide weidemeststoffen beschikken over een hoog stikstofgehalte. Stikstof stimuleert de grasgroei. 

Bemesten met Kalk meststoffen

Om te voorkomen dat de bodem te zuur wordt en de graswortels moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen, is het van belang om kalk te strooien. Hiermee hou je de pH-waarde op pijl en voorkom je dat mos en onkruid de kop op gaan steken. Graszaaddirect heeft verschillende soorten en merken kalk meststoffen.

Wanneer u kunstmest en/of kalk strooit, kunnen de paarden circa 2 week niet meer op de weide staan. De meststoffen moeten eerst volledig opgenomen zijn in de bodem. Het is handig om uw weide te verdelen in verschillende percelen: zo kunt u de weides optimaal onderhouden en hoeven de paarden niet op stal te blijven.