Geen producten gevonden...

Hydrokorrels

Wat zijn Hydrokorrels?

Hydrokorrels zijn gemaakt van gebakken klei. De ronde korreltjes zijn licht in gewicht. Maar wat doen die kleikorrels nou eigenlijk precies?

Hydrokorrels zuigen water op en het zorgt voor een goede afvoer van de wortels uit de plant. Het zorgt dus voor een betere waterafname en ook een betere voedingsopname. Hiermee dragen het dus bij aan een algemeen betere wortelontwikkeling en plantengroei. Hierom raden we aan om hydrokorrels te gebruiken als opvulling van een pot en bijvoorbeeld geen grind. Hydrokorrels kunnen niet op raken waardoor je ze altijd weer opnieuw kunt gebruiken! Daarnaast hebben ze ook nog een brede werking. Bijvoorbeeld voor planten in de tuin maar ze kunnen ook gebruikt worden voor kamerplanten.

Hoe Hydrokorrels gebruiken?

Hydrokorrels zijn erg handig voor de waterafvoer onderin bloempotten en bloembakken. Hydrokorrels worden voornamelijk gebruikt als opvulling onderin de bloempot om wortelrotting tegen te gaan. Leg simpelweg een laag kleikorrels in een bloempot en leg daarboven een laagje potgrond of tuinaarde. Denk er om dat er aan de onderkant van de bloempot een gat hoort te zitten zodat overtollig water makkelijk kan wegstromen.

Wanneer je planten in een bloempot water geeft, zakt het potgrond steeds iets verder in. Je loopt op den duur de risico dat er zeer weinig stikstof in de grond overblijft. Een gevolg hiervan is vaak dat planten zwak worden en verkleuren. Om dit veelvoorkomend probleem te bestrijden, kun je hydrokorrels mengen met potgrond zodat de structuur van het grond goed en luchtig blijft en dat er voldoende stikstof aanwezig blijft. Daarnaast heeft het wortelstelsel een betere houvast.

Je kunt hydrokorrels tot slot ook gebruiken voor decoratieve doeleinden... zonder dat het ten koste gaat van de praktische voordelen natuurlijk! Wanneer je bijvoorbeeld een olijfboom afdekt, geeft dit een sfeervolle, mediterrane uitstraling.

Hoeveel Hydrokorrels moeten er in een bloempot?

Het is belangrijk dat er voldoende korrels in een bloempot of plantenbak zitten, zodat de plant niet te laag in de pot terecht komt. Je kunt ze eventueel mengen met potgrond of tuinaarde. We raden aan om een laag van ongeveer 5 centimeter onderin de pot te vullen.

Kijk tip: In de onderstaande video wordt precies uitgelegd hoe je planten het beste kunt oppotten met hydrokorrels.

 

 

 

Hydrokorrels kopen

Graszaaddirect heeft diverse soorten hydrokorrels in het assortiment. Je koopt ze bij jouw online grasspeciallist! Ook verkrijgbaar per pallet. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar: +31(0) 857 - 920171 of per email: [email protected].