ECOstyle
Aaltjes tegen emelten
Vanaf: 21,95

Schimmels en ziekten

Insecten en schimmels kunnen ervoor zorgen dat er ziektes ontstaan in het gras. Dit kan geel gras opleveren in het gazon, en in het ergste geval kan het zelfs helemaal afsterven. Het probleem van ongedierte in de tuin is helaas niet te voorkomen, maar je kunt het wel bestrijden!

Wij bieden een oplossing aan in korrel- en vloeibare vorm. De meeste opties die wij bieden zijn biologische producten die op een natuurlijke wijze (in)direct de insecten bestrijden. De vloeibare opties beschermen vooral indirect door de weerstand van de planten op een natuurlijke manier te verhogen. Hierdoor zijn planten minder aantrekkelijk voor plaaginsecten en krijgen schimmels geen kans om de kop op te steken. 

Hoe ga je schimmels en ziekten in het gazon tegen?

Om schimmels en ziekten in je gazon tegen te gaan, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen. Hier zijn enkele belangrijke stappen: 

  • Gazononderhoud:

Zorg voor een gezond gazon door regelmatig te maaien, de juiste maaihoogte aan te houden en het gazon goed te beluchten. Dit helpt de graswortels sterker te worden en bevordert een dichte grasmat, waardoor schimmels minder kans krijgen om zich te verspreiden. 

  • Juiste irrigatie:

Het gazon sproeien is essentieel, maar zorg ervoor dat je het gazon niet te vaak en oppervlakkig water geeft. Dit kan de groei van schimmels bevorderen. In plaats daarvan is het beter om minder vaak en dieper water te geven, zodat de wortels dieper in de grond groeien en het gras sterker wordt. 

  • Voorkom langdurige vochtigheid:

Schimmels gedijen goed in vochtige omstandigheden. Probeer daarom te voorkomen dat het gras langdurig vochtig blijft, vooral 's nachts. Vermijd overmatig water geven en zorg ervoor dat het gazon voldoende kan opdrogen tussen irrigaties. 

  • Verwijdering van aangetast gras:

Als je delen van het gazon ziet die zijn aangetast door schimmels of ziekten, is het belangrijk om het aangetaste gras onmiddellijk te verwijderen. Dit helpt verdere verspreiding te voorkomen. Gebruik een scherpe grasmaaier of een schop om het aangetaste gras zorgvuldig te verwijderen en gooi het weg. 

  • Luchtcirculatie bevorderen:

Een goede luchtcirculatie is belangrijk om vochtigheid te verminderen en schimmelgroei te voorkomen. Snoei overhangende takken en struiken rondom het gazon, zodat er voldoende luchtcirculatie is. 

  • Gebruik van resistente grassoorten:

Bij het opnieuw inzaaien of herstellen van je gazon, overweeg het gebruik van grassoorten die bekend staan om hun resistentie tegen bepaalde schimmels of ziekten die veel voorkomen in jouw regio.

Bestrijding tegen schimmels en ziekten kopen bij Graszaaddirect

De beste bestrijding tegen schimmels en ziekten bestel je eenvoudig, veilig en snel via Graszaaddirect. Voor 17:00u besteld is morgen al in huis! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Zij helpen jou graag verder.