ECOstyle
Gazon AZ 20KG gazonmest
€34,95 €32,95
ECOstyle
Myco-Sedum 10 kg
€32,95
DCM
Gazonmeststof 20KG
€36,95 €32,95

Organische Meststof

Waarom Organische Meststoffen kopen?

Organische meststoffen voeden niet alleen alles wat in de tuin groeit, ze voeden ook het bodemleven. Dit is dan ook het grootste verschil tussen kunstmest en organische mest: Kunstmest voedt alleen de planten, terwijl organische meststoffen de planten én het bodemleven stimuleert. Laat dat nou net cruciaal zijn voor de gezondheid, voedingsopname, en weerstand van de plant! Organische meststoffen bestaan uit natuurlijke grondstoffen, gewonnen uit o.a. plantaardige- en dierlijk materiaal. Het is dus ook nog eens goed voor het milieu.

Verschillende soorten

Onder de organische meststoffen onderscheiden we enkelvoudige- en samengestelde meststoffen. Een enkelvoudige organische meststof is een meststof waar slechts één voedingselement (N, P of K) in zit. Samengestelde meststoffen bestaan uit meerdere elementen met belangrijke voedingselementen. 

Organische meststoffen hebben over het algemeen een minder snelle werking dan kunstmeststoffen. Daarentegen hebben organische meststoffen wel een langere nawerking. Dit komt doordat de voedingstoffen beter worden opgenomen. Daarom wordt kunstmest vaak gestrooid in combinatie met organische mest, omdat de organische meststoffen als voordeel hebben dat de bodemstructuur verbeterd, zoals eerder al aangegeven.

Welke Organische Meststof is het meest doelgericht?

Welke organische meststof het best bij uw tuin past, hangt af van de situatie waarin uw tuin zich bekeert. Is het gazon net opnieuw aangelegd? Heeft het gazon al een bemesting gehad? Heeft u wel of geen mos in het gazon? Er zijn veel factoren waar naar gekeken moet worden voor het kiezen van de meest geschikte meststof.  Dit is niet altijd even makkelijk. Maar wees gerust: u kunt ten allen tijde vrijblijvend contact opnemen voor advies op maat!

Organische Meststof kopen

Op zoek naar een hoogwaardige, kwalitatieve organische meststof? Graszaaddirect heeft ze in verschillende soorten, maten en merken! Het maakt niet uit welke organische mest u kiest: ze staan allemaal bekend om hun doelgerichte, milieuvriendelijke totaaloplossing voor gazon, moestuin, haag en noem het maar op. Koop uw organische meststoffen daarom bij uw gazonspecialist Graszaaddirect!