DCM

DCM

DCM is een leverancier van hoogwaardige organische gazonmeststoffen. DCM staat voor De Ceuster Meststoffen en voert een proactief beleid op het gebied van ecologie en maatschappij. Het principe dat organische meststoffen, bodemverbeteraars en andere substraten van het grootste belang zijn voor een duurzaam natuurbeheer, staat altijd voorop.

De DCM meststoffen zijn voorzien van Minigran wonderkorreltjes. Dit zijn hele kleine mestkorreltjes, bestaande uit 15 verschillende grondstoffen die positief bijdragen aan je gazon of tuin. Deze korrels zijn een stuk kleiner dan de standaard mestkorrels. De korrels lossen dus nog sneller op in de bodem! We lichten de meest populaire meststoffen hieronder nader toe. 

Oorsprong van DCM

In 1976 werd het bedrijf opgericht als onderdeel van het familiebedrijf ‘Group de Ceuster’. Vanaf de start was het uitgangspunt van het bedrijf meer dan duidelijk; het moest gaan over duurzaamheid. Ze begonnen met de verkoop van organische en organisch-minerale meststoffen, maar ze zijn uitgebreid met onder andere potgrond, bodemverbeteraars, graszaad, etc. Ondertussen is het merk uitgebreid naar andere landen zoals België, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Tot op de dag van vandaag omschrijft DCM zich als de optimale ondersteuning van iedere hobby-tuinier en professionele tuinder. Ze vinden het niet alleen belangrijk om groene vingers te hebben, zo hechten ze ook waarde aan het hebben van een groen hart. Naast duurzaamheid, zetten ze zich breed in voor ontwikkeling en onderzoek op de markt. 

Populaire producten van DCM

DMC heeft in de loop der jaren nogal wat populaire producten ontwikkeld! Onze favorieten hebben wij hieronder voor je neergezet. 

DCM Gazon Pur

DCM - Gazon Pur + Anti Mos is een unieke DCM meststof die een indirecte werking heeft tegen mos. De organische meststof zorgt niet alleen voor een langdurige en gelijkmatige voedingsstroom van zo'n 3 maanden, maar beschikt ook over een stofje dat ervoor zorgt dat mos na 3 weken geel kleurt en afsterft. Gazon pur kun je strooien op alle grasvelden. Mos in het gazon bestrijden is een lastig taakje, daarom raden wij aan om eerst het gras te bemesten met een kalkmeststof. 

DCM Gazonstart

Gazonstart is een voorjaarsmest met een hoog percentage aan stikstof. Stikstof stimuleert de grasgroei. Gazons liggen er na de wintermaanden vaak slecht bij. Gazonstart is een meststof die het beste tot z'n recht komt na het verticuteren, vroeg in het voorjaar. Herstel je gazon en geef het een kickstart met DCM - Gazonstart.

DCM Gazonmeststof

Gazonmeststof is een allround meststof voor, je raadt het al, het gazon. Deze mest beschikt over een evenwichtige NPK-samenstelling en bevat tevens magnesium voor een diepgroene kleur. DCM - Gazonmeststof heeft een langdurige werking van zo'n 100 dagen. Het is geschikt voor alle soorten gazons.

Voordelen van DCM

Enkele voordelen van het merk DCM zijn:

  • Kwaliteit: DCM biedt producten van hoge kwaliteit die zorgvuldig zijn samengesteld uit hoogwaardige grondstoffen. Hierdoor zijn de producten zeer effectief en zorgen ze voor een gezonde en weelderige groei van planten en bloemen.
  • Duurzaamheid: DCM houdt rekening met duurzaamheid in haar productieproces. Zo worden er bijvoorbeeld duurzame grondstoffen gebruikt en wordt er gelet op het verminderen van afval en CO2-uitstoot.
  • Breed assortiment: DCM heeft een breed assortiment aan producten voor de tuin. Zo kunt u bijvoorbeeld bij DCM terecht voor meststoffen, bodemverbeteraars, potgronden en graszaden.
  • Kennis en expertise: DCM beschikt over veel kennis en expertise op het gebied van planten en bodemgezondheid. Deze kennis deelt DCM via haar website, blogs en social media-kanalen.
  • Resultaatgericht: DCM producten zijn gericht op het behalen van resultaat op een efficiënte en duurzame manier. Hierdoor kunt u snel genieten van een prachtige tuin zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de impact op het milieu.

Koop DCM bij Graszaaddirect

Bestel DCM eenvoudig, snel en veilig via Graszaaddirect. Mocht je toch nog vragen hebben of er niet helemaal uit kunnen komen, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Voor 17:00 uur besteld, wordt dezelfde werkdag nog verzonden!