DCM

DCM
Antagon 25 kg
€49,95
DCM
Bloedmeel 10kg
€34,95 €32,95
DCM
Bloedmeel 3kg
€15,95 €14,95

DCM

DCM is een leverancier van hoogwaardige organische meststoffen. DCM voert een pro-actief beleid op het gebied van ecologie en maatschappij. Het principe dat organische meststoffen, bodemverbeteraars en andere substraten, van het grootste belang zijn voor een duurzaam natuurbeheer staat altijd voorop.

De meststoffen van DCM zijn voorzien van Minigran wonderkorreltjes. Dit zijn hele kleine mestkorreltjes, bestaande uit 15 verschillende grondstoffen die positief bijdragen aan je gazon of tuin. Deze korrels zijn een stuk kleiner dan de standaard mestkorrels. De korrels lossen dus nog sneller op in de bodem! We lichten de meest populaire meststoffen hieronder nader toe. 

DCM Gazon Pur

Gazon pur is een unieke meststof die een indirecte werking heeft tegen mos. De organische mest zorgt niet alleen voor een langdurige en gelijkmatige voedingsstroom van zo'n 3 maanden, maar beschikt ook over een stofje dat er voor zorgt dat mos na 3 week geel kleurt en afsterft. Gazon pur kun je strooien op alle grasvelden. Wanneer mos de overhand neemt in je gazon, raden we allereerst aan om het gras te gaan bemesten met een kalk meststof.

DCM Groenkalk

Wanneer bodems te zuur zijn, kunnen grasplanten de voedingsstoffen niet optimaal meer uit de bodem halen. Mos groeit snel op te zure bodems. Je loopt zelfs de kans dat het gras op den duur compleet afsterft. Hierom is het van cruciaal belang om kalk strooien te strooien. DCM Groenkalk heeft een neutraliserende waarde die de pH-waarde van de bodem verbetert, zodat de graswortels en de planten in de border optimaal kunnen groeien en bloeien. Groenkalk heeft een directe werking maar ook een lange nawerking. Groenkalk bevat 15% magnesium voor een donkergroene kleur van het gazon en het blad.

DCM Gazonstart

Gazonstart is een voorjaarsmest met een hoog percentage aan stikstof. Stikstof stimuleert de grasgroei. Gazons liggen er na de wintermaanden vaak slecht bij. Gazonstart is een meststof die het beste tot z'n recht komt na het verticuteren, vroeg in het voorjaar. Herstel je gazon en geef het een kickstart met DCM Gazonstart.

DCM Gazonmeststof

Gazonmeststof is een allround meststof voor, je raad het al, het gazon. Deze mest beschikt over een evenwichtige NPK-samenstelling en bevat tevens magnesium voor een diepgroene kleur. DCM Gazonmeststof heeft een langdurige werking van zo'n 100 dagen. Geschikt voor alle soorten gazons.

DCM Graszaad

Naast organische mest heeft DCM ook verschillende soorten graszaad in het assortiment. Wil je graag een sterk grasmengsel waarop je tijdens de zomermaanden lekker kan barbecueën? Of ben je opzoek naar graszaad met een hoge sierwaarde? Voor elk doeleinde heeft DCM een geschikt mengsel in huis. 

Graszaad Riparo

DCM Riparo is een herstelmengsel met een snelle ontkieming. Ideaal voor bij- of doorzaai van bestaande gazons. Met Riparo herstelgras heb je binnen no-time weer een mooie grasmat met een dichte zode.

Graszaad Activo

DCM Activo is een speel- en sportmengsel en vormt een ijzersterke grasmat die actief gebruikt mag worden. Dit fijn bladige gras heeft een vrij hoge sierwaarde. Voorzien van een coating (meststof) voor een betere beworteling.

Graszaad Grazio

DCM Grazio is een siergras mengsel met een uitmuntende sierwaarde. Dit mengsel bestaat voor 100% uit fijn bladig Engels raaigras. Voorzien van een coating (startersvoeding) rijk aan fosfor.