TOP 5 Kalk Meststoffen

Een kalkmeststof. Of je nou een kleine of grote tuin hebt; iedereen heeft het minstens 1 keer per jaar nodig om de tuin goed te onderhouden. Een kalkmeststof is cruciaal voor het verbeteren van de bodemstructuur, het vormen van een dichte zode (hierdoor dus ook werkzaam tegen mos & onkruid) en voor een gezonde wortelontwikkeling van de plant. Kalk heeft een neutraliserende waarde welke er voor zorgt dat de pH-waarde van de bodem op peil word gebracht. Bodems verzuren jaarlijks. Wanneer je gedurende een lange periode geen kalk strooit, kunnen er kale plekken in het gazon ontstaan. (Gras)planten worden slap en kunnen geel kleuren. In het ergste geval sterft het gras zelfs uit. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Hier willen we jou een handje mee helpen. Graszaaddirect heeft een TOP 5 lijstje van de allerbeste kalk meststoffen samengesteld. Dit lijstje bevat kalk van absolute topmerken als Fertigreen, DCM en ECOStyle. De onderstaande kalk meststoffen hebben de beste recensies. Ze zijn natuurlijk niet voor niks onze absolute bestsellers!

 

  1. Triferto Korrelkalk. Doelgerichte kalk met 15% magnesium. Met een neutraliserende waarde van 50% zorgt deze meststof voor betere en stevigere wortels - en tegelijkertijd voor minder mos en onkruid.

  2. Dologran Gazonkalk. Een onmisbaar product voor iedereen die een mooi, fris en gezond gazon wil hebben. Dit 100% natuurlijk product verhoogt de bodemvruchtbaarheid. Voor tuinders, kwekers, hoveniers en tuinliefhebbers!


  3. DCM Groenkalk. Een uniek product. Heeft een directe en een lange werking. Onkruid en mos krijgen geen kans. Bevat 15% magnesium voor donkergroene kleur van gazon en blad.


  4. ECOStyle AZ Kalk. Unieke 4-seizoenen kalk meststof. Bij deze kalk zijn micro organismen toegevoegd voor een optimale wortelvorming en een extra vruchtbare bodem. Product is stuifvrij.


  5.  Fertigreen Korrelkalk. Deze mooie, zuivere korrelkalk wordt erg vaak besteld... en dat begrijpen wij volkomen! Naast calciumcarbonaat bevat deze top-kalk 15% magnesium. Dit resulteert in gezonde, groene bladeren.Natuurlijk hebben we nog vele andere soorten en maten kalk. Benieuwd naar ons gehele aanbod aan kalk meststoffen? Klik dan hier!