Fertigreen
Korrelkalk 25kg - 250m2
€16,95 €12,95
ECOstyle
AZ Kalk 20KG - 200m²
€14,95
Fertigreen
Fossiele Zeewierkalk 20kg
€20,95 €17,95
Fertigreen
Coccolietenkrijt 25kg
€18,95
Pokon
Bio Kalk 20KG - 200m2
€15,95 €12,95
ECOstyle
OpMaat Kalk 20KG
€17,95
DCM
Microkalk Plus 18 + 1.8kg
€19,95 €16,95
ECOstyle
AZ Kalk 10 kg
€12,95
DCM
Kieseriet 2KG
€9,95

Kalk Meststof

Waar te beginnen? 

Een mooi begin kan zijn om een bodemtest te doen. Naarmate de bodem getest is op de zuurtegraad (pH-waarde), weet je precies waar jouw gazon aan toe is. Het is een mooi begin om nu al te beginnen met strooien, zodat je bodem goed voorbereid is wanneer die het meest ‘getest’ wordt, namelijk in het voorjaar en zeker in de zomer.  

Waarom kalk strooien? 

De ideale zuurgraad van de bodem ligt tussen de 6.0 en 7.0. Door het strooien van kalk meststoffen houd je de zuurgraad op peil. Kalk heeft een hoge neutraliserende waarde, dit zorgt voor het ontzuren van de bodem. Wanneer de bodem minder zuur is kunnen planten beter groeien en voorkom je dat ze verslapen, geel verkleuren of zelfs gaan. Door het strooien van kalk verbeter je niet alleen de bodemstructuur, maar je zorgt ook voor een dichte zode, waardoor onkruid en mos in het gazon geen kans krijgen. Met kalk zorg je zelfs voor een betere wortelontwikkeling van zowel plant als blad! Dit is precies wat uw gazon nodig heeft om het hele jaar lang door topprestaties te leveren! 

Hoe strooi je kalk? 

Kalk strooien kan op 2 manieren. U kunt er voor kiezen door het te strooien met de hand. Een risico die u hierbij loopt is dat het niet gelijkmatig gestrooid wordt. Dit kan er tot leiden dat uw planten beschadigd raken, en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Voor de grotere tuinen adviseren we u om te strooien met strooigereedschap.

Kalk voor úw gazon 

Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Maar welke meststof past het best bij uw gazon? Een aantal van de meest populaire kalk meststoffen zijn de Fertigreen Korrelkalk en de DCM Groenkalk. Niet alleen zorgen deze dat ze de pH-waarde verhogen door de hoge neutraliserende waarde, ze stimuleren daarnaast ook nog eens het bodemleven. Het grootste verschil tussen beide kalk meststoffen is dat de Fertigreen korrelkalk een hele snelle werking heeft (kunstmest), terwijl de groenkalk een langzamere werking heeft maar daarentegen wel een langere nawerking (organische meststof). 

Kalk kopen doe je bij Graszaaddirect! 

Het bodemleven is actiever bezig geweest afgelopen maanden in vergelijking met vorige jaren, door de hogere temperaturen waardoor de planten meer voedingsstoffen opnemen. Hierdoor zijn veel gazons in het voorjaar en in de zomer uitgeput wat resulteert in kale plekken, mos en onkruid in het gazon. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Voorkom (of bestrijd) dit probleem daarom met één van onze meststoffen voor het gazon of moestuin. Wij hebben een breed assortiment vol top merken, tegen een schappelijke prijs. Kalk kopen doe je dus bij Graszaaddirect!