Barenbrug
Schaduw & Zon (Shadow) 1KG / 2.5KG
€18,95 €15,95
Barenbrug
Bar Power RPR - 15KG
€132,95 €115,95
Ten Have
Green Star Schaduwrijk 15KG
€104,95 €92,95
VDS
Schaduw & Zon graszaad 5kg
€37,95 €34,95
Barenbrug
Shadow 15KG
€169,95 €149,95
Barenbrug
Bar Power RPR (Speel & Sport) - 5KG
€59,95 €56,95
ECOstyle
Graszaad Inzaai
€11,95 €10,95
Pokon
Graszaad Schaduw 500 gr.
€12,95 €9,95

Schaduwgras

Wat is Schaduwgras?

De naam zegt het al: schaduwgras is het perfecte mengsel voor het inzaaien op schaduwrijke plekken. Schaduwrijke plekken komen veel voor in de (Nederlandse) tuinen. Bij het samenstellen van dit mengsel zijn bewust verschillende rassen gekozen die goed functioneren bij weinig (zon)licht. Schaduwgrassen kunnen niet alleen optimaal functioneren in de schaduw; het presteert even goed in de zon!

Schaduwgrassen staan er ook bekend om dat ze goed tegen betreding kunnen. Het is dus geschikt voor families met (jonge) kinderen. Er zitten drie hoogwaardige grasrassen in het mengsel: roodzwenkgras, veldbeemdgras en deschampsia. Deze combinatie van rassen resulteren in een mooi, dichtgroeiend gazon met een hoge sierwaarde.

Wanneer schaduwgras zaaien?

Aanbevolen wordt om schaduwgras in te zaaien in de periodes april/mei of augustus/september. Tussen maart t/m september kunt u het graszaad het best doorzaaien, als het weer het natuurlijk toelaat, om het mooiste resultaat te krijgen. Geadviseerd wordt om schaduwgras te zaaien bij temperaturen van 15 graden of hoger. 

Onderhoud van schaduwgras

Schaduwrassen vergen minder onderhoud dan grasrassen als bijvoorbeeld speelgazon. Één keer maaien in de drie week is over het algemeen voldoende. Wees tijdens het maaien wel verdacht dat je het gras niet korter maait dan uiterlijk vijf centimeter. Als je het korter maait droogt het gazon sneller uit. Bovendien blijft het gazon langer mooi als je het gras iets minder kort maait.

Schaduwgrassen hebben minimale bemesting nodig. Twee keer bemesten, in het voor- en najaar is in de meeste gevallen voldoende. Zorg daarentegen wel dat het gazon voldoende bewaterd wordt tijdens droge periodes, ongeveer 20 liter per vierkante meter.

Graszaaddirect heeft een groot aanbod schaduw graszaad in het assortiment van verschillende topmerken als onder andere Barenbrug, Pokon en Ten Have Seeds.