ECOstyle
Gazon AZ 20KG gazonmest
€34,95 €32,95
ECOstyle
Myco-Gazon 25KG
€49,95

Gazonmest

Gazonmest kopen

Wij beschikken bij Graszaaddirect over vele soorten mest voor het gazon, van korrel tot vloeibaar, van organisch tot kunstmest, van biologisch tot organisch. Zowel klein als ook grootverpakking! Voor elk soort gazon hebben wij een oplossing voor u. Alleen nu vraagt u zich af: welke gazonmest zorgt voor mijn tuin voor het beste resultaat? Wij proberen u hiermee de juiste richting in te helpen. Er zijn vele verschillende soorten gazon meststoffen om het gras te bemesten. Hieronder worden deze nader toegelicht.

Gazonmest met onkruidbestrijding

Graszaaddirect heeft diverse gazon meststoffen met een specifieke samenstelling waardoor het, naast de reguliere bemesting ook nog eens het onkruid bestrijd. Dit in de vormen van kunstmest (bijvoorbeeld de Pokon Onkruid Weg!) en organische mest (DCM Gazon Pur). De Gazon Pur is een meststof en mosdoder in één en heeft een lange nawerking van maar liefst 100 (!) dagen.

Of u kiest voor een kunstmest of organische gazonmest hangt compleet af van de status van uw tuin. Kunstmest typeert zich door het snelle resultaat. Daarentegen heeft organische mest een langere nawerking. Steekt het onkruid de kop uit over de grootste gedeelten van uw gazon? Dan raden wij aan om te kiezen voor een gazonmest met onkruidbestrijding.

Gazonmest met kalk

Ook hebben we gazonmest met kalk. Gazonmest met kalk is het jaarrond geschikt voor elk gazon. Je voedt met gazonmest met kalk niet alleen het gazon; je stabiliseert ook de pH-waarde van het gazon door de toegevoegde kalk. Hiermee zorg je dat planten beter de voedingsstoffen opnemen en daardoor sterker worden en beter bestand zijn tegen ziekten. Precies wat jouw gazon nodig heeft om het jaarrond te blijven presteren, onder de meest extreme weersomstandigheden! Gazonmest met kalk 3-1 van het merk Pokon verricht door haar specifieke samenstelling 3 taken: het voedt het gazon, de bodem en het maakt het gras nog sterker door het toegevoegde ijzer en magnesium.

Welke gazonmest is het beste?

Welke gazonmest het beste is, hangt compleet af van hoe uw tuin er bij ligt en uw wensen en behoeften. De eerste vraag die u kan stellen is: ga ik voor een kunstmest of een organische mest? Kunstmest, kenmerkend door de N-P-K samenstelling, wordt door de snelle werking vaak als oppepper voor het gazon gebruikt. Een nadeel van kunstmest is dat deze het bodemleven niet stimuleert. Organische mest stimuleert het bodemleven wél doordat de micro-organismen het mest omzetten tot opneembare deeltjes voor de plant, waardoor de bodemstructuur aanzienlijk verbetert. Daarnaast heeft organische mest meestal een lange nawerking en daarbij is het ook nog eens milieuvriendelijk. Het is dus ook nog biologisch verantwoord! Het duurt in tegenstelling met kunstmest wel wat langer voordat de voedingselementen de plant bereiken en er daadwerkelijk resultaat komt.

Bent u er over uit of u kiest voor een kunstmest of organische mest? Neem dan eens een kijkje naar hoe uw tuin er bij ligt. U kunt eventueel overwegen een bodemtest te doen door het meten van de pH-waarde van de bodem. Dit kun je doen met een pH-meter. Is uw bodem te zuur? Misschien is dan de gazonmest met kalk dé mest die uw gazon weer doet schitteren!

Wanneer en hoe gazonmest strooien?

Graszaaddirect raadt aan om het gazon minimaal 3x per jaar het gazon te bemesten. In het voorjaar (bekalken), tijdens de zomer (allround mest) en in het najaar (met een specifieke najaarsmest). Aanbevolen wordt om, vooral bij de grotere gazons, te strooien met een strooiwagen. Zo zorg je er ten allen tijde voor dat het gelijkmatig gestrooid word over het gazon. Tevens werkt het strooien met een strooiwagen een stuk prettiger en krijg je over het algemeen een beter resultaat. Voor de kleinere gazons kunt u er ook voor kiezen om te strooien vanuit de hand of d.m.v. een handstrooier.

De beste periode om uw mest te strooien, is doorgaans tijdens de maanden van april tot oktober (groeiseizoen). Er zijn echter een aantal dingen waarbij u rekening moet houden voordat u daadwerkelijk begint met strooien. Zo wordt o.a. aangeraden om alleen te bemesten wanneer er GEEN nachtvorst plaatsvind. Meer info over wanneer je precies moet strooien? Lees dan eens onze blog Graszaad zaaien, maar hoe?

Is gazonmest schadelijk voor dieren?

We raden in eerste instantie aan om uw dieren NIET over een pas-gestrooid gazon te laat lopen. Vooral kunstmest kan gevaarlijk zijn voor honden en andere huisdieren. Zorg er dus voor dat de mest z.s.m. oplost door het bijvoorbeeld te bewateren, zodat je (huis)dieren snel weer het gazon kunnen betreden. Pas wanneer de mest volledig is opgenomen in de bodem, kunt u uw huisdieren weer vrij laten rondlopen op het gazon. U kunt er voor kiezen door te strooien in 2 delen, waarbij je het deel waar je niet strooit afrastert zodat u uw dieren zorgeloos buiten kunt laten loslopen.