MRS Seeds & Mixtures
Turbo Green - Graszaad | Snel gazon herstel
Vanaf: 89,95
MRS Seeds & Mixtures
Microklaver - Gazonklaver
Vanaf: 33,95
MRS Seeds & Mixtures
Flower Field - Graszaad met bloemenmix
Vanaf: 89,95
MRS Seeds & Mixtures
Clover Lawn - Graszaad met microklaver
Vanaf: 64,95
MRS Seeds & Mixtures
Allround - Graszaad Recreatiegazon
Vanaf: 48,95
MRS Seeds & Mixtures
Champion - Graszaad Sportvelden type SV7
Vanaf: 42,95
MRS Seeds & Mixtures
EasyMow - Graszaad | Weinig onderhoud
Vanaf: 49,95
Ten Have
Green Star Speel-Sportgazon
Vanaf: 124,95
Barenbrug
Speedy Green 15KG
116,95
Barenbrug
Bar Trio Bent 15KG
549,95 519,00
Ten Have
Green Star Sportvelden 7
Vanaf: 109,95
Barenbrug
RPR - Sport - 15KG
132,95
Barenbrug
Resilient Blue Sport 15 kg
Vanaf: 186,95

Sport & Recreatie

Je kent ze wel, de vrijwel perfecte golfbanen, sportvelden en campingvelden. Die perfectie wordt niet gecreëerd met hetzelfde graszaad voor je gazon, openbaar groen of weiland. Voor sport & recreatie hebben wij namelijk speciaal graszaad! 

Sportvelden

Voor sportvelden bestaat er speciaal ontwikkeld sportgraszaad. Dit graszaad is specifiek voor sportactiviteiten, zodat er veel op gespeeld en gelopen kan worden. Het gras zal een dichte, gelijkmatige zode bevatten die niet snel aangetast zal worden. Sportgras is goed bestand tegen hitte en droogte, waardoor het onderhoud minimaal zal zijn. Dit gras is zeer makkelijk kort te maaien, als het überhaupt al nodig is. Gras voor sportvelden is dus uniek in zijn soort en zal het hele jaar topprestaties leveren. En nu nog hopen dat dit gras je favoriete team ook topprestaties zal opleveren! 

Golf

Golfbanen heten niet voor niets ‘greens’ in de sport ‘golf’. De greens zijn namelijk, zoals de naam al verklapt, perfect groen. Dit gras is speciaal ontwikkeld om alle klappen van heftige weersomstandigheden op te vangen. Overmatig veel regen, droogte of hitte - het graszaad voor de golfbaan kan het allemaal reguleren. Daarnaast is de samenstelling speciaal ontwikkeld om ook goed bestand te zijn tegen ziektes en schimmels. 

Recreatie en campinggras

Wanneer je het hebt over recreatie- en campinggras, heb je het over veelzijdige mengsels die zorgen voor een mooie, dikke grasmat. Deze grasmatten hebben niet alleen een hoge sierwaarde, maar zijn ook speciaal samengesteld om tegen een stootje te kunnen. De dichte zode zorgt ervoor dat er veel klappen opgevangen kunnen worden. Doordat de dichte zode gecombineerd wordt met een hoog herstellingsvermogen, zal de betredingstolerantie dan ook superieur zijn. Ideaal voor alle reactieve gebieden én campings!

Wanneer graszaad voor sport en recreatie zaaien?

Graszaad inzaaien (of juist renoveren) is mogelijk in zowel het voor- als najaar. Mocht je helemaal vanaf nul beginnen, dan raden wij het aan om dit in het vroege najaar te doen. De bodemtemperatuur is dan nog warm genoeg en er begint weer wat meer regen te vallen. Dit zijn de ideale omstandigheden voor het inzaaien van je sport- en recreatievelden. Voor alle ins en outs verwijzen wij je graag door naar onze blog “Wanneer kun je het beste gras zaaien?” Hier lees je waar je verder allemaal rekening mee zal moeten houden. 

Hoe kun je het beste graszaad voor sport en recreatie zaaien?

Wanneer je graszaad zaaien als een professional wil doen, moet je je echt verdiepen in het stappenplan. Het is belangrijk om te beginnen met het verwijderen van alle begroeiing en het oppervlak te bewerken. De zuurgraad van de bodem moet vervolgens gemeten worden met een bodemtester. Wanneer je dit weet, kun je bepalen of de bodem geneutraliseerd zou moeten worden met gazonkalk. Ook raden wij het aan om te bepalen of de bodem nog extra voedingsstoffen nodig heeft. Dit is namelijk aan te vullen met een goede bodemverbeteraar

Het is nu tijd om het te bewerken oppervlak te egaliseren. Zaai vervolgens het oppervlak in met het door jou gekozen graszaadmengsel. Om hier meer controle over te hebben, is het gebruik van een strooiwagen of een handstrooier zeer aan te raden. Op die manier wordt het je namelijk een stuk makkelijker gemaakt. De graszaden zullen ook gelijkmatig verspreid worden over het oppervlak. 

Graszaad voor sport- en recreatievelden kopen bij Graszaaddirect

Je wil uiteraard het allerbeste gras voor sport- en recreatie. Op die manier geniet je namelijk het allermeest van je vrije tijd! Voor elk doel is er een geschikt graszaad te vinden. Mocht je advies nodig hebben, neem dan gerust even contact op met één van onze specialisten. Graszaad voor sport- en recreatie bestel je eenvoudig, veilig en snel via Graszaaddirect