ECOstyle
Aaltjes tegen mieren
€21,95
ECOstyle
Aaltjes tegen trips
€21,95
ECOstyle
Aaltjes tegen rupsen
€26,95
ECOstyle
Aaltjes tegen emelten
€21,95

Natuurlijke bestrijding met aaltjes

Aaltjes zijn de meest natuurlijke optie om op een natuurlijke manier de bodem te beschermen en nare insecten te bestrijden. Zo heb je aaltjes ter bestrijding van onder andere emelten, engerlingen, mieren, slakken, larven van muggen veel soorten vliegen - zoals de rouwvlieg - , eikenprocessierupsen en nog veel meer. Aaltjes kopen voor het bestrijden van deze plaaginsecten? Graszaaddirect heeft het allemaal! Bestel voordelig online.

Wat zijn aaltjes eigenlijk?

Aaltjes zijn van nature in de bodem voorkomende rondwormen (Nematoden). Deze wormpjes voeden zich met planten, bacteriën, parasitaire nematoden en insecten larven. Zij zijn dan ook een van de grootste natuurlijke vijanden larven van veel soorten plaaginsecten. Deze aaltjes zijn onschadelijk voor mens, dier en plant en alleen gevaarlijk voor de plaaginsecten. Zij dringen deze plaaginsecten (of larven/poppen daarvan) binnen en besmetten deze met hun darmflora. Nadat hun prooi gedood is, voeden zij zich met diezelfde darmflora.  Ook gebruiken de aaltjes hun prooi als nest om zich in te vermenigvuldigen. Zo kan één larve een nest zijn voor duizenden aaltjes. Zo heb je al snel een leger aan aaltjes die jouw tuin beschermen tegen de plaaginsecten. En de aaltjes blijven zichzelf in stand houden zolang er maar prooien in de bodem aanwezig zijn.

Voordelen van aaltjes

Deze natuurlijke manier van bestrijding heeft meerdere voordelen. Dit zijn de voordelen die bestrijding met aaltjes met zich meebrengt.

checkmark

Volledig biologisch en milieuvriendelijk.

checkmark

Volledig onschadelijk voor mens, huisdier, vogel, andere wilde dieren en natuurlijk de planten uit je tuin.

checkmark

Veilig te gebruiken rond voedselgewassen op akker of in een moestuin.

checkmark

Er bestaat geen teveel. Je hoeft je geen zorgen te maken over een overschot.

checkmark

 

Werkt goed i.c.m. vochtig weer. (LET OP! Bij te nat weer kunnen de aaltjes verdrinken, maar ze kunnen zich ook niet bewegen in een droge bodem. De ideale bodem temperatuur voor aaltjes zit tussen de 5 en 30 graden.)

checkmark

 

De insecten trekken zich ondergronds terug voordat ze sterven, je blijft dus niet achter met een oppervlak vol dode insecten en slakken.

checkmark

De gedode plaaginsecten worden ook door andere niet toxische insecten en bodemwezens gegeten.

checkmark

Zowel toepasbaar in de bodem als daarboven.

checkmark

 

Inzetbaar i.c.m. met verschillende tuinchemicaliën – incl. kunstmest – hoewel je deze beter niet op hetzelfde moment kan toepassen.